Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vācijas izlases futbolisti ziedos 2,5 miljonus cīņai pret vīrusa sekām

Vācijas izlases futbolisti ziedos 2,5 miljonus cīņai pret vīrusa sekām
Manuels Noiers. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Vācijas futbola izlases spēlētāji trešdien pavēstīja, ka kopējiem spēkiem ziedos 2,5 miljonus eiro, lai cīnītos pret "Covid-19" vīrusa sekām.

"Šādā laikā mums katram ir jāpieskata vienam otru. Komandas iekšienē apspriedāmies un nonācām pie secinājuma, ka ziedosim naudu, lai palīdzētu cīnīties pret "Covid-19" vīrusa sekām," savā "Instagram" profilā video publicēja Manuels Noiers.Vēlāk līdzīgus video paziņojumus ievietoja arī Minhenes "Bayern" spēlētāji Jozuā Kimmihs un Leons Gorecka, kā arī Menhengladbahas "Borussia" futbolists Matiass Ginters.

"Diezgan ātri spējām vienoties par to šo labo žestu," trešdien preses konferencē teica nacionālās izlases direktors Olivers Bīrhofs. Viņš arī uzsvēra, ka vieni no šīs domas pamatautoriem bijuši Mančestras "City" zvaigzne Ilkajs Gindoans, Madrides "Real" uzbrucējs Toni Kross un "Barcelona" vārtu vīrs Marks Andrē ter Štēgens. Tikmēr izlases treneris Joahims Lēvs aicināja cilvēkus šo slimību uztvert nopietnāk.

"Pasaule šobrīd piedzīvo lielas problēmas. Šķiet, ka planēta pašlaik cenšas sevi pasargāt no cilvēkiem, kuriem šķiet, ka viņi vienmēr visu zina labāk un var izdarīt lietas labāk," video uzrunā no savām mājām Fraiburgā teica Lēvs. "Nauda un alkatība vienmēr bijusi visa pamatā, taču tagad cilvēkiem ir iespēja saprast, kas ir patiesās dzīves vērtības - draugi, ģimene un savstarpējā cieņa. Mums ir jāparāda, ka spējām būt citādi. Nākotnē mums vienam otru ir jāciena vairāk."

Lēvs arī uzsvēra, ka pašreizējā situācijā pārcelt 2020. gada Eiropas čempionātu futbolā uz nākamo gadu bijis pareizs lēmums. Savukārt Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidents Frics Kellers atklāja, ka gan Lēvs, gan Bīrhofs pauduši gatavību strādāt par mazāku samaksu, lai palīdzētu DFB šajā grūtajā brīdī.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-03-19 09:00, pirms 4 gadiem
Cik mūsu aitu gani varētu noziedot? Kaut kādi 2,50€ sanāktu?
Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.