Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Itālija lūgs pārcelt Eiropas čempionātu futbolā

Ints Megnis
Ints Megnis

Itālija lūgs pārcelt Eiropas čempionātu futbolā
Itālijas Futbola federācijas prezidents Gabriēle Gravīna. Foto: imago/Insidefoto/Scanpix

Itālija cer, ka šīs sezonas A sērijas futbola čempionātu izdosies pabeigt līdz 30. jūnijam, kā arī lūgs pārcelt vasarā plānoto Eiropas čempionāta finālturnīru, svētdien intervijā "Mediaset TV" pavēstīja Itālijas Futbola federācijas prezidents Gabriēle Gravīna.

Eiropas čempionātam 12 dažādās valstīs būtu jārisinās no 12. jūnija līdz 12. jūlijam. Atklāšanas mačs plānots tieši Itālijas galvaspilsētā, kur jānotiek vēl trim mačiem.

"Mūsu cerība ir A sēriju pabeigt līdz 30. jūnijam," pauda Gravīna. Tāpat jāiekļauj arī Čempionu līga un Eiropas līga. Galējais termiņš ir 30. jūnijs, tad redzēsim vai to nepieciešams vēl pagarināt."

"Mēs piedāvāsim UEFA pārcelt Eiropas čempionātu," piebilda Gravīna.

Itālijas čempionāts apturēts līdz 3. aprīlim, tomēr tieši šī valsts pašlaik ir vīrusa epidēmijas epicentrs. UEFA otrdien plāno rīkot ārkārtas sanāksmi, lai apspriestu turpmāko sacensību kalendāru.

Pēdējās dienās izskanējuši dažādi piedāvājumi, kad varētu notikt Eiropas čempionāts, gan, ka to varētu pārcelt uz decembri, gan, ka uz 2021. gadu.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/eb6fe061d42f1c68...