Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Baltkrievija par spīti pārspēļu garantēšanai pēc slikta cikla sākuma atbrīvojas no trenera

Agris Suveizda

Baltkrievija par spīti pārspēļu garantēšanai pēc slikta cikla sākuma atbrīvojas no trenera
Igors Kriušenko. Foto: abff.by

Baltkrievijas Futbola federācija šodien savā mājaslapā pavēstījusi par šķiršanos no izlases galvenā trenera Igora Kriušenko. Pēc šodien notikušās tikšanās līgums izbeigts pēc abpusējas vienošanās.

Kriušenko vispirms 2017. gada 1. martā kļuva par valstsvienības pagaidu galveno treneri, bet mēneša beigās kļuva arī par pilnvērtīgu komandas vadītāju. Iepriekšējā gadā Baltkrievijas izlase viņa vadībā uzvarēja D līgas apakšgrupā, apsteidzot Luksemburgu (1:0, 2:0), Moldovu (0:0, 0:0) un Sanmarīno (5:0, 2:0) un tiekot gan pie ceļazīmes uz C līgu, gan arī garantējot vismaz pārspēles cīņā par iekļūšanu "Euro 2020" finālturnīrā.

"Euro 2020" kvalifikāciju baltkrievi gan ir uzsākuši neveiksmīgi, zaudējot visās četrās spēlēs. Vispirms viesos tika zaudēts Nīderlandei (0:4) un Ziemeļīrijai (1:2), bet šomēnes sekoja zaudējumi mājās pret Vāciju (0:2) un vēlreiz Ziemeļīriju (0:1), vienīgos vārtus ielaižot mača izskaņā. Iespēja septembrī viesosies pie potenciāli vājākās sāncenses Igaunijas vai arī gatavot valstsvienību potenciālajām pārspēlēm viņam netika dota. Baltkrievu speciālists ārpus dzimtenes strādājis arī Krievijā un Uzbekistānā.

"Gribētu pateikties Igoram Nikolajevičam par paveikto darbu," mājaslapā citēts federācijas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jurijs Vergeičiks. "Viņš pieņēma komandu grūtā brīdī un spēja ar to paveikt tālu ceļu, tiekot pie ceļazīmes uz pārspēlēm. Diemžēl rezultāti atlasē nav izrādījušies tādi, kādus gaidīja līdzjutēji, eksperti un federācijas vadītāji. Saprotot to, kopā ar galveno treneri nokļuvām pie secinājuma: izlasei vajadzīgs jauns izaicinājums."

Spēle starp Baltkrieviju un Ziemeļīriju pēdējā izlasē izvērtusies arī 39 gadus vecajam ziemeļīru aizsargam Āronam Hjūzam, kurš nolēmis beigt karjeru valstsvienībā. Viņš Ziemeļīrijas kreklā aizvadīja 112 spēles, tostarp 48 kā komandas kapteinis.

Izmantotie resursi:
Игорь Криушенко покидает пост главного тренера...