Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Dešāns pagarina līgumu par Francijas izlases trenēšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dešāns pagarina līgumu par Francijas izlases trenēšanu
Didjē Dešāns. Foto: TASS / Scanpix

LETA. Slavenais Didjē Dešāns līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņas noslēgumam pagarinājis līgumu par Francijas izlases trenēšanu, otrdien pavēstīja Francijas Futbola federācija (FFF).

51 gadu vecais Dešāns par Francijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts 2012. gada vasarā, kad pēc Eiropas čempionāta par savu atkāpšanos paziņoja Lorāns Blāns.

Viņa vadībā Francija 2014. gadā Pasaules kausā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet pērn triumfēja prestižajā turnīrā. Pa vidu, 2016. gada Eiropas čempionātā Francija sasniedza finālu, kurā atzina Portugāles pārākumu.

Nākamais lielais turnīrs Francijai būs 2020. gada Eiropas meistarsacīkstes, kurās apakšgrupā jātiekas ar Vāciju, Portugāli un vienu no "play-off" pārvarējušajām izlasēm.

Dešāns kļūs par visilgāk strādājušo Francijas izlases treneri, pārspējot Mišelu Idalgo, kurš "Les Bleus" vadīja no 1976. gada janvāra līdz 1984. gada jūnijam.

Viņa vadībā Francijas izlase 100 mačos izcīnījusi 65 uzvaras, 18 reizes spēlējusi neizšķirti un 17 gadījumos piedzīvojusi zaudējumu.

Dešāns bija Francijas izlases kapteinis 1998. gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2000.gada Eiropas čempionātā. Abos šajos turnīros uzvarēja tieši Francija.

Kā spēlētājs Dešāns kopā ar Marseļas "Olympique" komandu 1993. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet vēlāk aizvadīja veiksmīgu spēlētāja karjeru arī Itālijas klubā Turīnas "Juventus" un Anglijas vienībā Londonas "Chelsea".

     [+] [-]

, 2019-12-10 23:34, pirms 4 gadiem
..tas nozīmē, ka Benzemā sapnis par vēl kādu spēli izlasē ir beidzies :/

  +1 [+] [-]

, 2019-12-11 14:00, pirms 4 gadiem
Kaads veel Deshaans, ibio, rio, kas vinsh, peec Latgolia izskataas? Franciski pareizi izrunaa DE SHAMP, tur galotnee nav nekaada nedz garaa A, ne arii N Taa ir vienkaarshi Franku meeles ipasha specifika, taapat kaa nav nekaadas tur Strasbuuras, to tikai Suveizdveidiigi Lettini kaadreiz bija izgudrojushi, tur ir STRASBURGA un taa ir VISAAS valodaas, iznemot nezin kaapeec LV, tas G tur galotnee izrunaajas visai savdabiigi, tachu tas nenoziimee, ka vinia tur vispaar nav