Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Ukrainas izlase pagarina līgumu ar galveno treneri Ševčenko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ukrainas izlase pagarina līgumu ar galveno treneri Ševčenko
Andrijs Ševčenko. Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Futbola federācijas prezidents Andrejs Paveļko šodien paziņojis, ka līgums ar galveno treneri Andriju Ševčenko pagarināts līdz 2022. gada 31. decembrim. Ukrainas izlase viņa vadībā kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks nākamvasar.

2016. gada Eiropas čempionātā Ukrainas izlasi vadīja Mihails Fomenko, un komanda zaudēja visos mačos – 0:2 pret Vāciju un Ziemeļīriju, 0:1 pret Poliju. Pusgadu iepriekš Fomenko treneru štābam bija pievienojies Andrijs Ševčenko, kurš pēc neveiksmīgā "Euro" 15. jūlijā tika iecelts par galveno treneri.

Ševčenko vadībā Ukrainas izlasei neizdevās kvalificēties 2018. gada Pasaules kausam, grupā paliekot aiz Islandes un Horvātijas, kas sasniedza turnīra finālu. Savukārt izdevās kvalificēties Eiropas čempionātam, kas bija paredzēts šajā vasarā, bet pārcelts uz nākamo gadu. Ukraina astoņās spēlēs nepiedzīvoja nevienu zaudējumu – sešas uzvaras un divi neizšķirti. Par trim punktiem izdevās apsteigt pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, izcīnot uzvaru B apakšgrupā. Aiz Ševčenko vadītās komandas palika arī Serbija, Luksemburga un Lietuva.

43 gadus vecais Ševčenko spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 111 spēles Ukrainas valstsvienībā, gūstot 48 vārtus. 2004. gadā viņš saņēma "Ballon d'Or", balsojumā aiz muguras atstājot portugāļu pussargu Deku un Brazīlijas leģendu Ronaldinju. Ševčenko kļuva par trešo Ukrainas futbolistu, kurš saņēmis prestižo balvu – iepriekš tas izdevās Oļegam Blohinam un Igoram Belanovam.

Izmantotie resursi:
https://ua.tribuna.com/football/108...

     [+] [-]

, 2020-06-08 16:05, pirms 4 gadiem
Abām ievadrindkopā minētajām personām vārds ir Андрій, bet vienu dēvējat par Andreju, citu par Andriju.