Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Neguvis nevienu uzvaru "Euro 2020" atlasē, Volaids turpinās vadīt Igaunijas izlasi

Rolands Eliņš

Neguvis nevienu uzvaru "Euro 2020" atlasē, Volaids turpinās vadīt Igaunijas izlasi
Karels Volaids. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees/Scanpix

LETA. Karels Volaids turpinās vadīt Igaunijas nacionālo futbola izlasi, piektdien paziņoja Igaunijas Futbola asociācija (EJL). Līgums ar 42 gadus veco treneri pagarināts līdz nākamā gada beigām.

Igauņi jūnijā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra C apakšgrupas mačā viesos ar 0:8 kapitulēja titulētajai Vācijai. Pēc sakāves no valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās Martins Reims, kurš Igauniju vadīja kopš 2016.gada.

Viņa vietā stājās Volaids, kura vadībā Igaunija piecās atlikušajās atlases spēlēs tika pie viena punkta, nospēlējot neizšķirti ar Baltkrieviju. Līgums ar Volaidu bija līdz kvalifikācijas cikla beigām.

Volaids trenera amatā strādājis vairāk nekā 20 gadu, vadot Igaunijas komandas Nemmes "Kalju" un Tallinas "Flora", kā arī strādājot Somijas vienībā Turku TPS. Viņš vadījis dažāda vecuma Igaunijas jaunatnes futbola izlases.

Volaids epizodiski bijis arī profesionālajā futbolā, uzspēlējot arī Igaunijas augstākajā līgā.

Martā Igaunija plāno aizvadīt divas pārbaudes spēles, vienā no mačiem cīnoties ar Jaunkaledoniju. Jūnijā gaidāma Baltijas kausa izcīņa, bet rudenī - UEFA Nāciju līgas spēles.

Tikmēr Norvēģijas izlasi turpinās vadīt zviedrs Lāšs Lāgerbeks. Līgums ar 71 gadu veco speciālistu pagarināts līdz 2022.gadam ar mērķi kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram.

Norvēģija caur apakšgrupu neiekļuva 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet var to izdarīt "play-off" cīņās.

Lāgerbeks pie Norvēģijas izlases stūres stājās aizpērn februārī, tobrīd noslēdzot līgumu uz trim gadiem. Iepriekš viņš duetā ar Heimiru Halgrīmsonu atradās pie Islandes valstsvienības stūres, palīdzot tai 2016.gada Eiropas čempionātā sensacionāli aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

Lāgerbekam šī ir ceturtā valstsvienība, ar kuru viņš strādā. No 2000. līdz 2009.gadam viņš vadīja Zviedrijas izlasi, pēc tam 2010.gadā strādāja ar Nigēriju, bet Islandes valstsvienībā viņš nostrādāja no 2011.gada. Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Lāgerbeks strādāja arī klubu līmenī, vadot Zviedrijas vienības.

Izmantotie resursi:
LETA