Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase bez Isajeva: pēc Rīgas derbijā gūtās traumas veikta operācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase bez Isajeva: pēc Rīgas derbijā gūtās traumas veikta operācija
Vjačeslavs Isajevs pret Kazahstānu. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sestdien notikušajā Rīgas derbijā RFS viesos ne tikai ar 0:2 zaudēja galvenajai konkurentei "Riga", bet arī palika bez 25 gadus vecā Vjačeslava Isajeva, kurš gūtā savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei.

"Riga" sestdien izcīnīja trīs punktus un pacēlās uz Virslīgas pirmo vietu. Izdevās izmantot sava laukuma priekšrocības, un uz spēli bija sanākuši vairāk nekā trīs tūkstoši skatītāju, tādējādi tā kļuva par pēdējo desmit gadu Virslīgas apmeklētāko spēli.

Mačs priekšlaikus beidzās RFS centra aizsargam Isajevam, kurš 29. minūtē nopelnīja brīdinājumu. Viņš šajā situācijā iedzīvojās savainojumā, kura dēļ četras minūtes vēlāk tika nomainīts. Isajevs laukumu pameta klibodams. Viņš piedalījies deviņās no 15 rīdzinieku spēlēm šosezon.

"Šobrīd nav ne jausmas, taču viņu aizveda uz slimnīcu," pēc spēles preses konferencē teica RFS galvenais treneris Valds Dambrausks. Viņš pauda cerību, ka izmeklēšanas rezultāti būs zināmi pēc iespējas drīzāk, vienlaikus paužot bažas. "Izskatās pēc nopietnas meniska problēmas."

Portāls Sportacentrs.com noskaidroja, ka Isajevam vakar veikta operācija un savainojuma dēļ viņš izlaidīs vismaz divus trīs mēnešus. Tas nozīmē, ka RFS bez viņa palīdzības varētu nākties iztikt ne tikai daudzās Virslīgas spēlēs, bet arī Eirokausu debijā.

Tāpat tas ir zaudējums arī Latvijas izlasei, kas gatavojas 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Izraēlu (piektdien) un Slovēniju (pirmdien). Cikla ievadā piedzīvoti zaudējumi pret Ziemeļmaķedoniju (1:3) un Poliju (0:2), un Isajevs abos mačos laukumā pavadīja pilnas 90 minūtes. Valstsvienībā viņš ierasti darbojas balsta pussarga pozīcijā, nevis veido aizsardzības centru, kā tas, piemēram, bija jau minētajā Rīgas derbijā.

Vietu pamatsastāvā Isajevs ieguva Nāciju līgā Miksu Pātelainena vadībā, gan pret Gruziju, gan pret Kazahstānu, gan pret Andoru pa reizei aizvadot 90 minūtes. Pirms tam viņš Latvijas valstsvienībā nebija spēlējis. Domājams, ka Isajeva iztrūkums varētu pavērt ceļu uz vietu pamatsastāvā 18 gadus vecajam liepājniekam Kristeram Toberam vai Rīgas derbijā vārtus guvušajam Oļegam Laizānam.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-05 09:50, pirms 5 gadiem
Isajevam ir 11 spēles, nevis 9, RFS sastāvā šosezon.

     [+] [-]

, 2019-06-05 10:08, pirms 5 gadiem
Tad jau labāk lai Toberu uzlaiž. Tas Laizāns izlasē nesaprotami aizsēdējies. Ok, ir pieredzējis, bet mums tā paaudžu maiņa tik gausa, ka pilnīgi riebj. Jaunajiem vismaz acis deg sisties par bumbām.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-05 10:55, pirms 5 gadiem
Veiksmīgu atveseļošanos Vjačeslavam! Ļoti pozitīvs čalis!