Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Krievija paliek bez V.Berezucka, Polijai un Anglijai vārtsargu problēmas

Krievija paliek bez V.Berezucka, Polijai un Anglijai vārtsargu problēmas
Vasīlijs Berezuckis
Foto: AP/Scanpix

Krievijas futbola izlasei Eiropas čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargi Romāns Šiškins un Vasīlijs Berezuckis, savukārt Anglijas izlasei kārtējo gadu problēmas ar vārtsargiem. Sastāvā palicis vairs tikai viens Premjerlīgas vārtu sargātājs.

Anglijas izlasei jau ne pirmo finālturnīru ir pamats uztraukties par savu vārtu drošību. Tik varenai futbola nācijai ar labu vārtsargu izaudzināšanu ir problēmas. Šogad izlasē netika iekļauti tādi spēlētāji kā Skots Kārsons un Freizers Forsters. Pirmā vārtsarga loma tiek atvēlēta Džo Hārtam, bet vēl izlases kandidātos tika iekļauti Robs Grīns un Džons Rūdijs.

Vienā no treniņiem rokas pirkstu lauza jau pieminētais Rūdijs, tādējādi izlases nometnē palicis tikai viens Anglijas Premjerlīgas vārtsargs Hārts. Rūdija vietā izsaukts Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā(!) sezonas otro pusi pavadījušais Džeks Batlends. 19 gadus vecais vārtsargs tika īrēts no Čempionāta komandas "Birmingham City".

Problēmas ar vārtsargiem varētu rasties arī Polijas izlasē. Lukašs Fabiaņskis sajutis sāpes plecā, kas viņiem tika operēts pirms pāris mēnešiem. Savainojums ir arī Pšemislavam Titoņam. Abi nogādāti slimnīcā, kur viņiem tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes. Nav zināms, cik ilgi viņi nevarēs spēlēt. Interesanti, ka divas dienas kopā ar komandu trenēsies Ježi Dudeks, taču oficiālos mačos viņš nepiedalīsies.

Krievijas izlasei finālturnīrā nevarēs palīdzēt Vasīlijs Berezuckis un Romāns Šiškins. Šiškins esot saindējies ar pārtiku, kā rezultātā viņam radušās kuņģa problēmas. Pieredzējušais Berezuckis paliks ārpus sastāva labās kājas augšstilba muskuļa savainojuma dēļ. Komandas galvenais treneris Diks Advokāts par abu nespēlēšanu nav bijis sajūsmā, tomēr šiem savainojumiem nepievērsa lielu uzmanību, sakot, ka ir pietiekami daudz futbolistu, kuri spētu viņus aizvietot.

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Lorāns Blāns paziņojis, ka šogad minimālais uzdevums ir izkļūt no grupas, kas nav izdevies pēdējos divos lielajos finālturnīros. Pēdējo pārbaudes maču pirms finālturnīra francūži aizvadīs pret Igauniju, laukumā sūtot labākos spēkus.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...
The official website for European football –...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-25 15:23, pirms 12 gadiem
Anglijai vārtsargu problēmas būtu, ja notraumētos Hārts, savādāk ir pilnīgi vienalga kurš sēž uz soliņa.
, 2012-05-25 16:54, pirms 12 gadiem
jakas es pastaveshu Harta vietaa tepat jau vien dzivoju.
, 2012-05-25 17:06, pirms 12 gadiem
angļiem vnm ir problema vartusargs
, 2012-05-25 17:21, pirms 12 gadiem
Nu kam ja arii butu problemas ar vartsargiem, tad jau noteikti ne Polijai!
Viniem vartsargi ir izmeetaati pa visu eiropu!
, 2012-05-25 20:29, pirms 12 gadiem
tā nav nekādā gadījumā problēma, kad savainojas pirmais vai otrais vārtsargs. Polija spēlēs maksimums četrās spēlēs, turklāt abām komandām rezerves ir milzīgas.
būtu laimīgs, ja paņemtu Dudeku. kaut jau gadu nav spēlējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.