Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Ukrainas treneris Blohins: ''Visa pasaule redzēja, ka bija vārti''

Ukrainas treneris Blohins: ''Visa pasaule redzēja, ka bija vārti''
Abu komandu galvenie treneri
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas izlases galvenais treneris Olehs Blohins pēc zaudējuma angļiem (0:1) noslēdzošajā D grupas mačā 2012. gada Eiropas čempionātā sacīja, ka komanda aizvadījusi ļoti labu spēli, par ko saviem futbolistiem treneris arī pateicās, kā arī izteica neapmierinātību ar tiesnešu darbu.

Otrdienas vakarā noslēdzās Eiropas čempionāta grupu turnīrs. D grupas mačā Anglija ar 1:0 apspēlēja Ukrainu, tādējādi uzvarot šajā grupā. Angļi ceturtdaļfinālā tiksies ar Itālijas valstsvienību.

Rojs Hodžsons, Anglijas izlases galvenais treneris: ‘’Šī bija izbraukuma spēle ar turnīra saimniekiem. Ukraiņiem bija 60 000 atbalstītāju, kamēr mums – 4000. Ar mums kopā bija arī veiksme. Šī ir jaunākā komanda, ar kuru esmu strādājis, bet strādājam visi kopā. Katrai komandai ir vajadzīgs savs Veins Rūnijs. Viņš aizvadīja labu maču, strādāja smagi un varēja iesist vēl. Pretuzbrukumos bijām diezgan bīstami, bet vēl varam uzlabot savu spēli. Spēlētāji aizvada labu turnīru jau kopš paša sākuma. Ja kāds teiktu, ka mēs uzvarēsim grupā, nedomāju, ka daudzi tam cilvēkam piekristu. Ir ļoti svarīgi grupu turnīru noslēgt pirmajā vietā.’’

Olehs Blohins, Ukrainas izlases galvenais treneris: ‘’No sākuma gribu pateikties savai komandai par lieliski aizvadītu maču. Mums ir ļoti labs kolektīvs, ko tikko atzina arī angļu treneris. Apsveicu visus ukraiņus, kuri piedalījās šajos lieliskajos svētkos. Nesaprotu, priekš kam vajadzīgi pieci tiesneši, kuri neredz to, ko redzēja visa pasaule. Es vispār negribu apspriest tiesnešu darbu. Galvenais: man nav kauns par savu komandu. Ielaidām nevajadzīgus vārtus, bet paši iesitām tīru golu, ko gan neieskaitīja. Pēc statistikas bijām labāki par Angliju, bet, ja bumba negāja vārtos, tad šodien nebiju veiksmīgs.’’

Anglijas pussargs Stīvens Džerards uzskata, ka ar itāļiem nebūs vieglāk kā būtu ar Spāniju: ‘’Pirmajā puslaikā Ukrainai bija pārsvars, bet noslēdzošajos momentos Hārts darbojās pārliecinoši. Ļoti labi, ka otrā puslaika sakumā iesitām vārtus, tas mums deva pārliecību. Bija jūtams komandas gars, kas arī ļāva novest maču līdz uzvarai. Tagad visa uzmanība ir jāvērš uz maču pret Itāliju, kas nebūs vieglāks kā būtu ar Spāniju.’’

Uzbrucējs Veins Rūnijs uzskata, ka neviena komanda nevēlas spēlēt ar Angliju: ‘’Ir svarīgi grupu turnīrā uzvarēt. Mēs zinām, uz ko esam spējīgi. Esam strādājuši smagi, daudz darbojušies pie taktikas treniņos. Mūs ir grūti uzvarēt, nedomāju, ka kāda komanda sapņo par spēli ar mums. Kopumā esmu apmierināts ar maču un gūtajiem vārtiem, jo šāda līmeņa pasākumā vārtus nebiju guvis kopš 2004. gada. Pelnīti izcīnījām uzvaru.’’

Ukraiņu pussargs Olehs Husevs: pēc mača sacīja, ka angļi īpašas problēmas izlasei nav sagādājuši: ‘’Treneri mūs gatavoja uz to, ka Anglija nelīdīs uz priekšu un liks uzsvaru uz pretuzbrukumiem. Īpašas problēmas viņi mums nesagādāja. Diemžēl ielaidām, kad pēc piespēles soda laukumā visi palidoja garām bumbai. Pēc tam devāmies uz priekšu, jo zaudēt vairs nebija ko. Ļoti žēl zaudēt savu skatītāju priekšā, bet nākotnē mēs sevi vēl pierādīsim.’’

Izmantotie resursi:
Спорт-Экспресс. Новости футбола, чемпионаты...
Sky Sports | Sport News


, 2012-06-20 03:01, pirms 12 gadiem
Es vispaar nesaprotu kaapeec tiesneshus nesoda par suudiigiem leemumiem??? bet ja soda, kaapeec tas nav pazinots presei no fifa un uefa puses. Man vispaar liekas ka tie tiesneshi ir taa sauktie untouchables, kurus nedriikst kritizeet bet tie soda kaa gribaas un viniem par to nekas nav!!! discuss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-20 03:39, pirms 12 gadiem
Viens saka Anglija nesagāda viņiem problēmas, otrs saka neviens negrib tikt pret angliju 4dal finalā , es tomēr piekritišu Ukrainim vairak, Ukraini izkatijās labāki šodien, jaa Anglija spelēja no aizsardzības, bet paga, kad vini nav spelejusi saja turnira no aizsardzibas?! Tapec sāku domāt vai maz viņiem ir cita taktika piekopta..
, 2012-06-20 06:40, pirms 12 gadiem
Visa pasaule redzēja, ka šī uzbrukuma sākumā bija nepārprotama aizmugures situācija, BLOHIN.
, 2012-06-20 06:43, pirms 12 gadiem
epavl rakstīja: Neieskaitīts vārtu guvums = neesošs vārtu guvums

Tagad čīkstēs 4 gadus par to kā bumba kas šķērsoja līniju par 5 cm bija viņu liktenīgā biļete uz 1/4 finālu. Vajag tad gūt tā, lai nebūtu nekādu šaubu par vārtu guvumu, bet to, redz, viņi nemācēja izdarīt, tātad - paši vainīgi.
jā, turpmāk vārtus jāskaita tikai tad, ja bumba ir par 10cm šķērsojusi līniju
, 2012-06-20 07:16, pirms 12 gadiem
Līnijtiesneša vietā varēja vismaz krēslu nolikt, būtu lielāka jēga.
, 2012-06-20 07:19, pirms 12 gadiem
vajadzēja tomēr tiesnešiem tos vārtus ieskaitīt jo tad spēle beigtos1:1 un Ukraina grupā ieņemtu nevis 4. bet 3. vietu! Tā jau būtu cita lieta. Fani būtu ekstāzē.
, 2012-06-20 07:21, pirms 12 gadiem
Saint rakstīja: Es vispaar nesaprotu kaapeec tiesneshus nesoda par suudiigiem leemumiem??? bet ja soda, kaapeec tas nav pazinots presei no fifa un uefa puses. Man vispaar liekas ka tie tiesneshi ir taa sauktie untouchables, kurus nedriikst kritizeet bet tie soda kaa gribaas un viniem par to nekas nav!!! discuss
Tiesneši tiek sodīti par nekvalatīvām spēlēm tu tik to savā dunduka pratā nesaproti ! Sods ir tāds ka ši bija viņu pēdējā spēle šajā čempionātā! Viņi ar ir cilvēki, kas kļūdās. Neviens neliek 100k sodus katram futbolistam par kļūdu laukumā!
, 2012-06-20 07:45, pirms 12 gadiem
Blohina intervija bija emociju uzplūdā,jo viņu var saprast.Angļi izvēlējās pretuzbrukuma taktiku un tādejādi ukraiņiem šķita ,ka viņi kontrolē spēli.Isumā Blohins tūdaļ pēcspēles intervijā Ukrainas žurnālistam teica tā:"Kāda līdzīga spēle?Mēs viņus vazājām un vēl tiesnesis neieskaita vārtus,kad bumba bija šķērsojusi vārtu līniju par 1 metru!!!Lielais TV skatītāju vairums pārliecināti,ka bumba šķērsojusi pilnībā vārtu līniju,kaut gan TV atkārtpjums no paliela attāluma un ar 100% pārliecību to nevar teikt,pie tam kameru novietojuma leņķis nav zināms.Varbūt,ja tas būtu iemontēts vārtu pārliktnī,tad varētu būt pilnīgi pārliecinātam par tīru golu.Tikai šis nav tas gadījums.Angļiem savu laik nozaga daudz tīrāku golu.Hokejā šis jautājums ir daudz maz atrisināts,bet futbolā tas netiks darīts nekad.Domāju ,ka tiesnesis aiz vārtiem pieņēma lēmumu,ka bumba nebija pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.Tas arī viss.Viss pārējais ir tikai putas.
, 2012-06-20 07:49, pirms 12 gadiem
nmunds, 07:19, pirms 26 minūtēm, ignorēt, atbildēt
vajadzēja tomēr tiesnešiem tos vārtus ieskaitīt jo tad spēle beigtos1:1 un Ukraina grupā ieņemtu nevis 4. bet 3. vietu! Tā jau būtu cita lieta. Fani būtu ekstāzē.

Kādu ceturto vietu?Tas sporta centrs taisa tabulas pēc saviem ieskatiem,nevis pēc sacensību nolikuma.Ukraina arī palika trešajā vietā grupā,jo savstarpējā spēlē uzvarēja.Un arī teorētiskais neizšķirts viņus neceltu augstāk.Tā kā nav ko iespringt.
, 2012-06-20 07:51, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: nmunds, 07:19, pirms 26 minūtēm, ignorēt, atbildēt
vajadzēja tomēr tiesnešiem tos vārtus ieskaitīt jo tad spēle beigtos1:1 un Ukraina grupā ieņemtu nevis 4. bet 3. vietu! Tā jau būtu cita lieta. Fani būtu ekstāzē.

Kādu ceturto vietu?Tas sporta centrs taisa tabulas pēc saviem ieskatiem,nevis pēc sacensību nolikuma.Ukraina arī palika trešajā vietā grupā,jo savstarpējā spēlē uzvarēja.Un arī teorētiskais neizšķirts viņus neceltu augstāk.Tā kā nav ko iespringt.
, 2012-06-20 07:55, pirms 12 gadiem
3. vai 4. vieta nenosaka sportacentrs bet ielaisto-zaudeto vartu starpiba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-20 08:15, pirms 12 gadiem
Platinī vienmēr nokārto agrāk abižoto parādus. Angļiem savā laikā neieskaitīja vārtus, tagad neieskaita viņu pretiniekiem. Īrus abižoja ar frančiem, vēlāk uzdāvināja dāvanu atpakaļ, ieceļot tagadējā čempī. Tiesneši ir tikai izkārtnes priekš ļaudīm, jo kur apgrozas liela nauda, tur parasti notiek( iespējams ) koruptīvas darbības. Tagad Platinī runās, ka vajag vēl tiesnešus, kas sēdēs uz vārtu pārliktņiem, lai vēl labāk redzētu vārtu guvumu.
, 2012-06-20 08:16, pirms 12 gadiem
nmunds rakstīja: 3. vai 4. vieta nenosaka sportacentrs bet ielaisto-zaudeto vartu starpiba.
Pēc tavas loģikas, krieviem bij jāspēlē 1/4 finālā un grieķiem jābrauc mājās...
, 2012-06-20 08:22, pirms 12 gadiem
Visa pasaule redzēja arī to, ka divos uzbrukumos pēc kārtas Ukrainai netika fiksēta aizmugures situācija, kur tā tiešām bija. Viena no šīm situācijām bija arī Ukrainas vārtu guvumā. Līdz ar to - vārti nebija jāskaita, jo bija aizmugure. Ar to arī diskusija beidzas.

P.S. Tiesneši gan izgāzās. Ja būtu pildījuši savu pienākumu, tad diskusijas par ieskaitītiem/neieskaitītiem vārtiem nemaz nebūtu.
, 2012-06-20 08:27, pirms 12 gadiem
Tajā konkrētajā uzbrukumā tika pieļautas divas tiesnešu kļūdas: līnijtiesnesis nenosvilpa pilnīgi redzamu aizmugures stāvokli un vārtu līnijas tiesnesis nenorādija vārtu guvumu.
nav ko ukraiņiem cepties, čempis beidzies un viss.
, 2012-06-20 08:50, pirms 12 gadiem
Angļu "autobuss" = Grieķija 2004
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-20 09:20, pirms 12 gadiem
manuprāt, ja tiesneši šādi kļūdās, viņiem nebūtu jāsaņem alga
, 2012-06-20 09:21, pirms 12 gadiem
Vaina nav tiesneša palīgos, kas aiz vārtiem, bet gan idejā, ka ar viņiem var aizstāt mūsdienu tehnoloģijas.
, 2012-06-20 09:22, pirms 12 gadiem
un tad varbūt obligāti būtu jāievieš noteikums, ka nedrīkst valkāt getras tādā krāsā, kādā ir bumba
, 2012-06-20 09:36, pirms 12 gadiem
VISA PASAULE REDZĒJA KA BIJA AIZMUGURE... neredzēja aizmuguri un neieskaitīja vārtus viss ir OK!!!!!
, 2012-06-20 09:48, pirms 12 gadiem
Man labāk patika tā džeka teiktais: "Tiesnešiem bija grūti saskatīt, jo angļiem ir baltas getras." Tu nopietni?
, 2012-06-20 09:59, pirms 12 gadiem
ruudzs rakstīja: Man labāk patika tā džeka teiktais: "Tiesnešiem bija grūti saskatīt, jo angļiem ir baltas getras." Tu nopietni?
nu ja viss notiek tik ātri, kā tajā epizodē, tad varbūt tas arī ietekmēja.
, 2012-06-20 10:45, pirms 12 gadiem
da_neshau rakstīja: VISA PASAULE REDZĒJA KA BIJA AIZMUGURE... neredzēja aizmuguri un neieskaitīja vārtus viss ir OK!!!!!
Piekrītu! Tikai jautājums, ko tur dara īpašs "vārtu" tiesnesis paliek!Smieklīgi, ka pie mūsdienu tehnoloģijām jāpaļaujas uz cilvēka subjektīvo viedokli!!!
, 2012-06-20 11:16, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Angļu "autobuss" = Grieķija 2004
nu tak nee shis businsh bus gravi jau 1/4finalaa!
, 2012-06-20 12:33, pirms 12 gadiem
nmunds rakstīja: 3. vai 4. vieta nenosaka sportacentrs bet ielaisto-zaudeto vartu starpiba.
Equality of points after the group matches
8.07 If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the
following criteria are applied, in the order given; to determine the rankings:
a) higher number of points obtained in the matches among the teams in question;
b) superior goal difference in the matches among the teams in question (if more
than two teams finish equal on points);
c) higher number of goals scored in the matches among the teams in question (if
more than two teams finish equal on points);
d) superior goal difference in all the group matches;
e) higher number of goals scored in all the group matches;
f) position in the UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I,
paragraph 1.2.2);
g) fair play conduct of the teams (final tournament);
h) drawing of lots.
8.08 If two teams which have the same number of points, the same number of goals
scored and conceded play their last group match against each other and are still
equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question is
determined by kicks from the penalty mark (Article 16), provided no other teams
within the group have the same number of points on completion of all group
matches. Should more than two teams have the same number of points, the criteria
listed under paragraph 8.07 apply.

SC (tev arī) vajadzētu ar noteikumiem iepazīties, pirms tabulu publicēšanas, vai vismaz oficiālajā vebsaitā paskatīties
, 2012-06-20 12:35, pirms 12 gadiem
Tagad tikai ievēroju, ka SC Krieviju palaiduši uz ceturtdaļfinālu
, 2012-06-20 12:57, pirms 12 gadiem
Tiesnesim 80 000 par gola neredzeeshanu..
UEFA tak arii naudinu vajag.
, 2012-06-20 13:24, pirms 12 gadiem
Walk it off, Blohin!!!
, 2012-06-20 13:46, pirms 12 gadiem
katraa ziņā tiesneši netureja speli savas rokas-pieļaujot kļūdas!!! aizmugure,varti !!! Nu visi redzeja ka aizmugure bija,visi redzeja ka vārti bija-bet svilpe kaa kluseja taa kluseja!!!
vajag katram bikses ielikt sensoru un bumbaa ari-taa lai elektronika seko ,nevis tiesnesi
, 2012-06-20 20:42, pirms 12 gadiem
Vārti nebija. Ja Terījs būtu atsitis ar pēdu, tad tik tiešām varētu redzēt, bet viņš to izdarīja ar ceļa sargu. Taka vajag te beigt bimbāt par to, kas jau sen ir vēsturē!
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.