Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

UEFA par fanu uzvedību soda arī angļus

UEFA par fanu uzvedību soda arī angļus
Anglijas līdzjutēji "Euro 2012"
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) vadība turpina iekasēt naudu no dažādu "Euro 2012" dalībvalstu federācijām - šoreiz nežēlastībā tikusi Anglijas Futbola asociācija (FA), kam jāsamaksā 5000 eiro liels naudas sods par līdzjutēju uzvedību mačā pret Zviedriju.

Iepriekš sodus saņēmušas Vācijas un Horvātijas federācijas, pie tam vācieši jau tuvākajā laikā var tikt pie vēl viena soda. Tiesa, angļiem no līdzšinējiem gadījumiem vismazākais sods. UEFA par nepiedienīgu uzskatījusi angļu līdzjutēju uzvedību komandas uzvarā pār Zviedriju (3:2). UEFA neuzskata, ka incidents bijis pārāk nopietns, uz to norāda arī nelielais sods. Arī FA neprotestē un netaisās to darīt, pieņemot šādu sodu.

Ja konkrētāk, runa ir par 20 līdz 30 cilvēku lielu grupiņu, kas pēc Teo Volkota un Denija Velbeka vārtiem sniedzās pāri nožogojumam, kas šķīra tribīnes no laukuma, taču neviens netika uz Kijevas Olimpiskā stadiona skrejceļa.

Interesanti, ka pēcspēles atskaitē UEFA delegāts šo gadījumu nemaz nav pieminējis. Šovasar Eiropas čempionātā angļi uzvedušies solīdi - joprojām nav arestēts neviens angļu līdzjutējs.

Anglija izcīnīja uzvaru D apakšgrupā, izcīnot divas uzvaras (pār Zviedriju 3:2 un pār Ukrainu 1:0), kā arī reizi cīnoties neizšķirti (1:1 pret Franciju). Ceturtdaļfinālā angļi stāsies pretī Itālijai. Spēle notiks 24. jūnija vakarā Kijevā.

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-20 22:53, pirms 12 gadiem
UEFA tiešām šogad daudz būs nopelnijusi
, 2012-06-20 23:11, pirms 12 gadiem
5000 WTF?
, 2012-06-20 23:58, pirms 12 gadiem
Fani sniedzās pāri nožogojumam? wtf Tas ir tas pats, ja es sniegtos ar roku pāri žogam. Vai arī fani mēģināja pārlīst pār drošības nožogojumu?
, 2012-06-21 13:19, pirms 12 gadiem
man liekas ka drīz nevarēs pat applaudēt, jo ja nepareiz plaudēsi būs federācijai sods...
, 2012-06-22 11:45, pirms 12 gadiem
Pec velkota vartu guvuma paris anglji parleca pari nozogojumam un tur pat ari palika un uz laukumu nemeiginaja skriet!Izskatijas, ka vinji kaitinaja stadiona darbiniekus!Pats tur biju un visu redzeju!Anglu fani vienkarsi super!!!Tadu atbalstu vel nebiju redzejis!No vinjiem ir jamacas,kadam ir jabut istam fanam!
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.