Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lēvs: "Neradās izjūta, ka dāņi grib uzvarēt"

Lēvs: "Neradās izjūta, ka dāņi grib uzvarēt"
Joahims Lēvs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pēc trešās uzvaras trīs "Euro 2012" grupu turnīra spēlēs Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atzina, ka spēle nav bijusi viegla, bet nav radusies pārliecība, ka Dānija vēlējusies uzvarēt. Dāņu treneris Mortens Olsens uzteica komandu par labi aizvadītu turnīru un teica, ka komandai ir labas perspektīvas.

"Kā jau gaidīts, spēle bija ļoti sarežģīta. Pirmajā puslaikā neizmantojām trīs vai četras iespējas panākt 2:0 vai pat 3:0. Tad, kā jau ierasts, Dānija izlīdzināja. Kļuva grūtāk. Otrajā puslaikā kontrolējām spēli, lūkojāmies pēc bumbas un spēlējām ar briedumu. Pirms trim četriem gadiem mēs šādā spēlē nebūtu uzvarējuši. Ap 60.-70.minūti visi mūsu tehniskie spēlētāji pārņēma iniciatīvu," spēli komentēja Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs.

"Dānija spēlēja mierīgi, it kā viņiem nebūtu svarīga uzvara, sēdēja aizsardzībā un atbildēja ar pretuzbrukumiem. Man tā arī neradās izjūta, ka viņi gribēja uzvarēt. Šķita, ka viņi ir laimīgi par neizšķirtu. Lai gan zināju, kas var notikt, vienmēr zināju, ka gūsim otros vārtus. Šī bija pirmā izšķirošā spēle, un savu darbiņu mēs izdarījām. Trijos mačos trīs uzvaras un deviņi punkti – lielisks sniegums, lai gan joprojām ir, kur progresēt. "

"Nekad neespu spēlējis pret Grieķiju, un nu tas brīdis ir pienācis," sacīja Lēvs, kurš uzskata, ka ceturtdaļfināla pretiniecei ir zināmas līdzības ar nupat apspēlētajiem dāņiem. "Neviens ndomāja, ka viņi tiks tālāk, jo Krievija izskatījās ļoti spēcīga. Viņiem bijušas trīs vai četras iespējas visā turnīrā un trīs gūti vārti. Grieķi ir efektivitātes meistari."

27 gadus vecajam vāciešu uzbrucējam Lukašam Podoļskim, kurš nu jau ir Londonas "Arsenal" uzbrucējs, šī bija īpaša spēle ne tikai tāpēc, ka beidzot izdevās gūt vārtus, bet arī tāpēc, ka šis bija simtais mačs izlases rindās. "Tas ir man kas īpašs. Pats svarīgākais ir tas, ka izcīnījām uzvaru. Šī bija grūta spēle pret spēcīgo Dānijas komandu. Par laimi guvām otros vārtus un izcīnījām uzvaru. Mums ir trīs uzvaras trīs spēlēs, un tagad gatavosimies Grieķijai."

Lai gan piedzīvots zaudējums un jābrauc mājās, Dānijas izlases galvenais treneris Mortens Olsens uzteica savu komandu: "Ja ir vajadzīgs neizšķirts, ir labi jāaizsargājas. Tas arī izdevās, izņemot epizodi, kad zaudējām pirmos vārtus. Tomēr izlīdzinājām, un arī otrajā puslaikā bija iespējas. Iztraucējām viņiem trīsstūra piespēles laukuma vidusdaļā. Ja gribi uzvarēt tādas komandas, ir vajadzīga arī veiksme. Jākobs Poulsens trāpīja pa vārtu stabu... 1:1 būtu bijis labs rezultāts. Ja riskē pret tik ātrām un dinamiskām komandām, tās tevi soda."

"Tie visi ir "ja" un "bet". Tomēr šai komandai ir nākotne, par to šaubu nav. Izsaku komplimetus spēlētājiem, kuri aizvadīja lielisku turnīru – visu izšķīra tikai dažas detaļas. Vācijas komandai ir spēlētāji, kuri Čempionu līgā spēlē teju visu gadu, bet domāju, ka mūsu vīri pierādīja, ka var būt plecu pie pleca ar viņiem. Spēlējām pret fantastisku komandu. Ja esi neitrāls skatītājs, vērot Vācijas spēles ir baudījums."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
Breaking News, UAE, GCC, Middle East, World...


, 2012-06-18 09:41, pirms 12 gadiem
Sportacentrs joprojām tic ka krievi otrajā vietā! (skat rez.tabulas)
, 2012-06-18 10:06, pirms 12 gadiem
paldies dāņiem pa turnīru-un var piekrist trenerim ka vācijas spēles ir baudījums neitrālam skatītājam cerams neliks vilties turpinājuma fāzē.
, 2012-06-18 16:41, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Sportacentrs joprojām tic ka krievi otrajā vietā! (skat rez.tabulas)
Tā nerunā Banu dabūsi
, 2012-06-18 16:50, pirms 12 gadiem
Diez par ko
YeTii rakstīja: Tā nerunā Banu dabūsi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.