Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Krievijā galveno vaininieku lomā Aršavins un Advokāts

Krievijā galveno vaininieku lomā Aršavins un Advokāts
Vai patiešām visu problēmu sakne ir Andrejs Aršavins?
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas futbola izlase dalību Eiropas čempionātā jau noslēgusi, taču mūsu kaimiņzemē nebeidz runāt par to, kādēļ tas notika. Par galveno vaininieku nosaukts kapteinis Andrejs Aršavins, kurš esot spēlējis bez lielas degsmes. Aršavina izteicieni pēc zaudējuma vēl vairāk saasinājuši situāciju.

Krievijas izlase pēc zaudējuma Grieķijai šokēja daudzus, bet jo īpaši savus atbalstītājus. Lai arī zināma kritikas deva futbolistiem tika jau pēc cīņas ar Poliju, pēc Grieķijas mača sākās pamatīga vētra. Mūsu kaimiņi bija pārliecināti, ka grupu turnīra barjeru izdosies pārvarēt.

Pēc neveiksmes pret Grieķiju kritizēt sāka teju katrs otrais. Sākot arī ar vairākām bijušajām futbola slavenībām kā Aleksandrs Mostovojs, Aleksandrs Panovs un citi. Arī uz izlasi nepaņemtais Dinijars Biļjaļetdinovs izlases sniegumu nosauca par katastrofālu. Praktiski visi eksperti komandas neveiksmēs vaino kapteini Andreju Aršavinu. Viņuprāt, futbolists nespēlēja ar pilnu atdevi.

Situāciju vēl vairāk saasināja paša Aršavina izteicieni pēc izšķirošās neveiksmes, kad viņš līdzjutējiem pateicis, ka uzdevuma neizpildīšana ir līdzjutēju, nevis futbolistu problēma: "Par ko man atvainoties? Jā, mēs zaudējām, jo neiesitām, bet grieķi iesita. Tā ir jūsu problēma, ka mēs neattaisnojām jūsu cerības. Kad strādāšu domē, tad arī atskaitīšos jūsu priekšā." Aršavins arī nekautrējās fanus nosaukt par vienkāršiem dzērājiem, nevis līdzjutējiem.

Aršavina izteikumi, rupjā citu futbolistu attieksme pret izlases atbalstītājiem (pasūtīšana uz kādu visiem labi zināmu vietu bija bieža parādība) izraisījusi milzu sašutumu Krievijā. Tiek gatavots pat protesta gājiens, kura mērķis būs panākt Krievijas Futbola federācijas prezidenta Sergeja Fursenko atkāpšanos.

Aršavina oficiālajā mājaslapā publicēts neliels Aršavina komentārs par pēdējo dienu notikumiem: "Paies laiks un mēs uzzināsim visas šīs sarunas [izteiktais teikums līdzjutējiem par to, ka uzdevuma neizpildīšana ir viņu problēma] nianses. Pieņemsim, ka spēlētājs rupjā formā atbildējis uz pārmetumiem. Kam tad tie bija veltīti? Visiem līdzjutējiem? Nē, protams. Bukmeikeru kantoru spēlmaņiem?... Zaudējām spēli un netikām ārā no grupas. Futbolā tā gadās. Daudziem puišiem tas bija pēdējais čempionāts, tādēļ paliek skumji, ka daži fani nevis atbalsta, bet dasit [добивают]. Ļoti pārsteidza cienījamie futbola speciālisti, kuri ar saviem vārdiem centās pazemot izlases kapteini."

Ļoti nemīlēta trenera statusā Krieviju pametīs Diks Advokāts. Mīlestību fanu vidū viņš tā arī nespēja iekarot ne brīdi (kvalifikācijas turnīrā komandas sniegums pārsvarā bija ļoti vājš). Arī Advokāts tiek apvainots tajā, ka viņu nemaz neinteresēja komandas sniegums vai Krievijas futbola attīstība, viņš esot tikai atstrādājis algu. Šī iemesla dēļ izlasē tika ņemti pieredzējuši futbolisti, bet jaunajiem pat netika dotas iespējas sevi pierādīt. Arī izteikta "Zenit" futbolistu lobēšana bija raksturīga Advokātam (pārsvarā tie bija veterāni, ar kuriem Advokāts savulaik strādāja Sanktpēterburgā).

Izlases neveiksmīgais sniegums licis ar skaļu blīkšķi atkal runāt par 2018. gada Pasaules Kausa norisi Krievijā. Pie varas esošie vīri tiek vainoti naudas atmazgāšanā un veltīgā tās iztērēšanā.

Skaidrs, ka Krievijā vēl kādu laiku ies karsti...

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Главные новости дня — Газета.Ru
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 21:29, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 21:33, pirms 12 gadiem
arsavina izteikumi nozelojami. uz laukuma ar haltureja regulari. vajadzeja ka uzvaretajam aiziet no izlases jau pec euro2008, atdodot savu vietu kadam jaunajam, kas grib spelet izlase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 21:34, pirms 12 gadiem
dažs savā naidā pret latviešiem ir galīgi sap...protams, nācijas ir tikai tās kur ir ntie miljoni lielgabala gaļas un neizglītotu lauķu, kuriem var iestāstīt visu
, 2012-06-18 21:35, pirms 12 gadiem
Kāpēc Latvijas līdzjutēji tagad savos izteikumos nav tikpat skarbi par Advokātu kā par Starkovu? Starkovam veltītā kritika Krievijā nav pat ziediņi salīdzinājumā ar Advokāta nomelnošanu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 21:49, pirms 12 gadiem
Nejau pa velti kritizee Arsavinu, es jau vinu kritizeeju peedeejos 2vus gadus
Aizsardziibaa slinks, aatrums papeezos pazudis un motivaacija... jaa te viss skaidrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 22:29, pirms 12 gadiem
Makaka-1,5 rakstīja: Atļāvos nozagt komentāru no apollo, precīzāk nevar pateikt:Mierinātājs 18.06.2012 18:10 Ziņot!

Krievijas futbola izlase un Krievijas preses un līdzjutēju attieksme pret to ļoti atgādina Latvijas hokeja izlasi. Vidusmēra izlase, ne ar ko īpašu neizceļas, sastāv no vidējas kvalitātes zvaigznītēm, kuras ir pamatīgi pārspodrinātas vietējā mērogā, taču top klases čempionātos sevi apliecināt nespēj. Starptautiskos turnīros reizēm izdodas uzspīdēt ar labu spēli, tūlīt pat prese ieraksta favorītos, pēc tam seko zaudējums spēkos līdzvērtīgām, faktiski arī spēcīgākām komandām, kuras nezin kāpēc iepriekš (un pēc tam arī) tiek uzskatītas par vājākām. Krievijas gadījumā Grieķija, Latvijai hokejā kā atceramies Dānija, pat Norvēģiju citi pēc paraduma uzskata par vājāku, kaut viņi mūs hokejā sen apsteiguši un atrodas neaizsniedzamā attālumā. Objektīvi vērtējot krievi nemaz tik slikti nenospēlēja. Līdzīgu (bet tie ir līdzīgi) pretinieku grupā 3.vieta ar 4 punktiem un pozitīvu vārtu bilanci ir itin labs rezultāts. Augstāk par pēcpusi nav uzlēkts, bet dubļos ar purnu ar gluži nav iekrists. Ja gribat redzēt šī čempionāta neveiksminiekus, paskatieties uz Nīderlandi. Iepriekšējā pasaules čempionāta finālists un neviena punkta grupā! Vēl jau ir pilnīgi reāls scenārijs, ka šovakar uz mājām tiek aizsūtīti Eiropas un pasaules čempioni spāņi. Itāļiem īrus vinnēt nav nemaz tik grūti, bet horvāti var pietest ikvienu, ja uznāk iedvesma. Tā ka krievi, iedzeriet šnabi un neknābiet s.ū.d.ā, nāks citi
+1
, 2012-06-18 22:38, pirms 12 gadiem
, 2012-06-18 22:42, pirms 12 gadiem
Pareizi ir, atbrauc klauni, piedzerās, uztaisa kārtīgu riotu un vēl prasa atbildību no kāda? Kur ir pašu līdzjutēju atbildība? Pareizi Aršavins saka, ka , kad strādās domē, tad arī būs atbildība.
, 2012-06-18 22:43, pirms 12 gadiem
Pārmet, ka Advokātam nerūpēja Krievijas futbola attīstība Protams, ak nerūpēja nav jau viņš nekāds krievs, viņam galvenais bija, lai izlase normāli nokapā ne jau kaut kāda attīstība, ko tie krievi sapņo.
, 2012-06-18 22:56, pirms 12 gadiem
RUSSIALOVE rakstīja: Toties krievi uzdāvināja svētkus vienai, mazai, ne ļoti izglītotai nācijai ( ja vien 1,2 mlj var saukt par nāciju).
arī piem. islandieši ir nācija ar saviem 320 tūkstošiem iedz. tā kā nesvepsti, nejēga
, 2012-06-18 22:57, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 23:06, pirms 12 gadiem
RUSSIALOVE rakstīja: Toties krievi uzdāvināja svētkus vienai, mazai, ne ļoti izglītotai nācijai ( ja vien 1,2 mlj var saukt par nāciju).
1. Tu atrodies Latvijā
2. ar mazo, neizglītoto nāciju drošvien domāji Latviju
Rezumē: tu esi neizglītots, kurš ir starp 1,2 miljoniem iedzīvotāju. prieks, ka tu vismaz atzīsti sevi tādu, kāds patiesībā esi
, 2012-06-18 23:07, pirms 12 gadiem
Nu Aršvinam jau taisnība, krieviju apkaunoja nejau izlase bet tie demulanti- dzērāji! Būtu uz sevi paskatījušies un tad ko pārmretuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 23:12, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: domāju, ka arī viens no Aršavina apskatniekiem - labdien - piekrīt manam komentāram par nearšanu,.
Vai ta viņš vēl arī ir dzīvs? Pēc šāda fiasko pilnīgi jāiet sev izdarīt kaut ko sliktu.
, 2012-06-18 23:13, pirms 12 gadiem
Vēl jau dzirdēts, ka tiesneši un Poļu organizatori ir pie vainas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 23:29, pirms 12 gadiem
Krievi jau vienmēr atradīs ko vainot, uzpūtīs mušu no ziloņa, būtu uzvarējuši, visi slavētu šos 2us.
P.S būtu labāk vainu uzvēluši keržakovam, kas no ~10+ sitieniem nevienu neiesita.
, 2012-06-18 23:35, pirms 12 gadiem
nesaprotu ko te krievi tagad taisa traģēdiju. ne jau vienmēr un visur var uzvarēt un jo īpaši šādos futbola finālturnīros. vai tad viņi sevi ir iedomājušies kā varenu futbola nāciju kurai ceļš līdz vismaz finālām ir ļoti pašaprotama lieta? skatījios visas Krievijas spēles un nespēlēja viņi nemaz tik slikti, sniegums bija diezgan pārliecinošs bet ar to kā redzams nepietika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-18 23:45, pirms 12 gadiem
Man nevisai patika Aršavina spēle šajā čempī, taču ar vēsu prātu domājot, viņš pateica ļoti trāpīgi. Gan to, ka lielākā daļa fanu uzvedās kā apdzērušies lopi, gan to, ka tās ir pašu fanu (un Kremļa lielkrieviskās propagandas) problēmas, ka mākslīgi tika radītas tādas cerības.
, 2012-06-18 23:47, pirms 12 gadiem
RUSSIALOVE rakstīja: Toties krievi uzdāvināja svētkus vienai, mazai, ne ļoti izglītotai nācijai ( ja vien 1,2 mlj var saukt par nāciju).
Es saprotu par kuru nāciju tu domā, bet Tu rūgti maldies, tiem 1,2 miljoniem ir gandrīz vai vienalga, bet Ukraiņiem, Baltkrieviem tie bija svētki, es neesmu redzējis ka kāds tā priecājas par to, ka kāda izlase netiek tālāk.
, 2012-06-19 00:03, pirms 12 gadiem
nav pirmais raksts saistībā ar Krievijas neveiksmi.
tas manī raisa izbrīnu - kur ir nomelnojoši raksti par Nīderlandes izgāšanos, kuros būtu iepīta pati Nīderlandes tauta un plašsaziņas līdzekļi.
cilvēkiem patīk izlādēties pret Krieviju un žurnālisti kā sunīši aptekalē to tautu. skumji.
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.