Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Polijas treneris Smuda pēc fiasko atkāpjas no amata

Polijas treneris Smuda pēc fiasko atkāpjas no amata
Francišeks Smuda
Foto: Reuters/Scanpix

Polijas futbola izlases nespēja kvalificēties mājās notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam (zaudējums ar 0:1 Čehijai) novedusi pie līdzšinējā komandas galvenā trenera Francišeka Smudas atkāpšanās no amata.

"Centāmies parādīt savu labāko spēli, taču diemžēl pieļāvām pārāk daudz kļūdu piespēlēs. Otrajā puslaikā bija smagi jānopūlas, lai iegūtu bumbu," spēli rezumēja 63 gadus vecais Francišeks Smuda.

Poļu treneris paziņoja par aiziešanu no izlases. Līgums ar viņu bija noslēgts līdz turnīra beigām. Skaidrs, ka tas netiktu pagarināts, pats Smuda arī saprata, ka ir jāaiziet. Komandu viņš vadīja kopš 2009. gada oktobra.

Viens no Polijas labākajiem spēlētājiem šajā turnīrā bija pussargs Jakubs Blaščikovskis: "Pirmkārt, vēlos pateikties saviem faniem. Pēdējās dienās esam piedzīvojuši lielisku atmosfēru. Par spēli runājot, mums 1. puslaikā bija dažas labas iespējas, taču neiesitām. Pēc pārtraukuma bija atklātāks futbols. Labi apzinājāmies, ka čehu pretuzbrukumi mūs var sāpināt. Diemžēl viens no tiem beidzās ar vārtiem. Jā, turnīrā ir bijuši brīnišķīgi brīži, taču pats galvenais tomēr ir negatīvais, jo neizpildījām uzdevumu."

Polijas zaudējuma vainu uz sevi uzņemas Rafals Muravskis: "Kļūdu, pēc kuras sākās čehu rezultatīvais uzbrukums, pieļāvu es. Zaudēju bumbu, uzņemos atbildību. Laika, lai izlabotu kļūdu, vēl bija gana. Eiropas čempionātā, kur ir daudz lielisku komandu, nevar cerēt uz uzvaru, ja izšķērdē tik daudz iespēju, cik mums bija."

Čehi turnīru sāka ar 1:4 sagrāvi pret Krieviju, taču spēja uzvarēt nākamās divas spēles un pat uzvarēt A apakšgrupā, pie tam izdarot to ar negatīvu vārtu attiecību (4:5), kas līdz šim nevienai komandai Eiropas čempionātos nebija izdevies.

Čehijas komandas vārtsargs Petrs Čehs uzsvēra to, ka turnīrs nebeidzas pēc pirmā mača: "Salīdzinot ar spēli pret Krieviju, šoreiz sākām slikti. Spiediens tomēr bija pārāk liels. Ar laiku uzlabojām savu spēli, izveidojām bīstamus uzbrukumus. Zinājām par rezultātu otrajā mačā, Vladimirs Šmicers [trenera asistents] mums to pateica. To tāpat varēja redzēt šeit uz lielā ekrāna, tāpēc visi bija lietas kursā. Tajā pašā laikā koncentrējāmies tikai uz sevi – pateicām, ka negaidīsim brīnumus, jāgūst vārti un jācenšas uzvarēt."

Čehijas komandas galvenais treneris Mihals Bīleks: "Esam ļoti apmierināti ar to, ka uzvarējām turnīra saimnieci. Pirmajās 25 minūtēs nespējām atrast ritmu pret komandu, kas bija šīs spēles favorīte. Palīdzēja tas, ka nospēlējām pacietīgi. Nospēlējām labu futbolu. Vēlējāmies to izdarīt jau pirmajā spēlē pret Krieviju. Sākumā tas arī izdevās, taču pēc tam aizmirsām, ka jāspēlē arī aizsardzībā."

"Cerējām, ka Krievija ar tās spēcīgo sastāvu iegūs vismaz neizšķirtu pret grieķiem. Tādā gadījumā arī mums pietiktu ar neizšķirtu. Kad uzzinājām otras spēles rezultātu, sākām vairāk uzbrukt. Paveicās, ka drīz vien guvām vārtus. Aizsardzība nospēlēja fantastiski. Vai varam sasniegt pusfinālu? Kāpēc gan ne? Neviens mums neticēja, taču esam tikuši tik tālu – ceturtdaļfinālā. Vienā spēlē viss var gadīties – standartsituācija, viena iespēja. Kāpēc ne?" vaicā Milans Barošs.

Izmantotie resursi:
Спорт-Экспресс. Новости футбола, чемпионаты...
UEFA EURO – UEFA.com


, 2012-06-17 09:28, pirms 12 gadiem
nu nav nekāds brīnums!!!
, 2012-06-17 09:44, pirms 12 gadiem
fiasko
, 2012-06-17 10:00, pirms 12 gadiem
tā nav trenera vaina

tāpat ar niču nebūtu tālāk tikuši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-17 13:32, pirms 12 gadiem
Nekāda dižā fiasko jau nebija. Nespēja uzlēkt augstāk par pakaļu, tas arī viss. Bet tomēr mājās novājinātus čehus ir jāspēj paņemt.
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.