Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Grieķijai grūts uzdevums pret krieviem

Grieķijai grūts uzdevums pret krieviem
Grieķijas izlasi šovakar sagaida grūts uzdevums
Foto: AFP/Scanpix

"Euro 2012" A grupas trešās kārtas mačā Grieķija tiksies ar Krieviju. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grieķiem šovakar obligāti jāuzvar. Viegli gan Grieķijai neklāsies, jo tieši krievi tiek uzskatīti par mača galvenajiem favorītiem. Grupas līdere Krievijai šovakar pilnībā pietiks ar neizšķirtu vai pat zaudējumu, ja otrs mačs beigsies neizšķirti. Spēle notiek Varšavā, sākums plkst. 21:45.

Grieķija piedalījās "Euro 2012" atklāšanas mačā, spēlējot 1:1 ar Poliju. Pirmajā puslaikā nonākuši iedzinēju lomā, grieķi otrajās 45 minūtēs mazākumā atjaunoja līdzsvaru, turklāt varēja arī uzvarēt, tomēr Giorgioss Karagunis nerealizēja 11 metru soda sitienu. Otrajā mačā pret čehiem Grieķija pirmo sešu minūšu laikā ielaida divus vārtus un nespēja atspēlēties, zaudējot ar 1:2. Krievija sāka turnīru ar pārliecinošu 4:1 pret Čehiju, iegūstot 2:0 pārsvaru jau pirmās pusstundas laikā. Mačā pret mājiniekiem poļiem Krievija pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā, tomēr Polija otrajās 45 minūtēs atspēlējās – 1:1.

Grieķus šajā čempionātā vajā sastāva problēmas – pirmajā mačā Avrāms Papadopuloss guva savainojumu, kas lika viņam beigt turnīru, savukārt cits centra aizsargs Sokratis Papastatopuloss izlaida maču pret čehiem diskvalifikācijas dēļ. Nu Sokratis ir atgriezies sastāvā, toties tajā vairs nav šī turnīra pamatvārtsarga Kostasa Halkiasa, kurš tika nomainīts iepriekšējās spēles pirmajā puslaikā. Viņa vietā vārtus visticamāk sargās Mihalis Sifakis. Uzbrukumā pamatsastāvā būs vārtus guvušie Dimitris Salpingidis un Teofanis Gekass, bet vēl viena vieta izšķirsies starp Georgiosu Samarasu un Sotiri Nini.

"Esam tādā pašā situācijā kā rudenī. Toreiz pēc neizšķirta ar Latviju [1:1 mačā Rīgā] mums vajadzēja uzvaru pret Horvātiju, lai saglabātu cerības uz kvalificēšanos. Es ticēju komandai, pateicu to spēlētājiem un beigās tiku atalgots. Tagad es saku tieši to pašu," tā Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs. "Mums jāatstāj zaudējums pret Čehiju sev aiz muguras. Visi spēki jāvelta sniegumam laukumā, tad mēs spēsim iepriecināt grieķu fanus." Hosē Holevass par sniegumu pret čehiem: "To ir grūti izskaidrot. Pirmās 25-30 minūtes.... es nezinu, mēs bijām kā aizmiguši. Tieši tik vienkārši. Tagad mums vairs nav cita ceļa, kā trīs punkti pret Krieviju."

Krievijai atlikušo čempionātu nāksies iztikt bez uzbrucēja Aleksandra Kokorina, kurš treniņā guvis paceles cīpslas savainojumu. Veselības problēmas esot arī Konstantīnam Zirjanovam, kura dalība mačā varētu būt apdraudēta. Citu iztrūkumu krieviem nav, bet pastāv iespēja, ka Alans Dzagojevs (viens no turnīra rezultatīvākajiem futbolistiem – viņam trīs vārti) un Igors Deņisovs varētu tikt atstāti rezervē, lai izvairītos no iespējamiem brīdinājumiem, kas abiem nozīmētu ceturtdaļfināla izlaišanu. Vēl nav zināms, vai pamatsastāvā tiks atstāts Aleksandrs Keržakovs, vai tomēr iespēja tiks dota Romānam Pavļučenko. Keržakovs šajā čempionātā ir izpildījis 10 sitienus, nevienu no tiem netrāpot vārtu taisnstūrī.

"Spēle būs ļoti grūta, jo abām komandām ir iespēja izkļūt no grupas. Tiesa, mūsu likteni izšķiram tikai mēs paši," tā aizsargs Aleksejs Berezuckis. "Mēs gribētu nosargāt savus vārtus neskartus, tomēr esam uzbrūkoša komanda, līdz ar to aizsardzībā var rasties robi. Tas gan mūs neattur no vēlmes turpināt censties gūt vārtus." Savukārt vārtsargs Vjačeslavs Malafejevs pirms mača slavējis galveno treneri Diku Advokātu: "Viņš tiešām zina, ko dara. Viņš lieliski pārzina spēlētājus, kas ir viņa komandā, vienmēr tic komandai. Advokātam nekad nav bijis problēmu saprasties ar spēlētājiem un trenēt tos."

Grieķijai pirmajos divos mačos ir tikai viens punkts, līdz ar to izredzes uz izkļūšanu no grupas nav lielas – jāpaveic grūts uzdevums un šovakar jāuzvar. Teorētiski grieķi var pat ieņemt pirmo vietu grupā, ja uzvarēs ar vismaz trīs vārtu pārsvaru, savukārt čehi pret Poliju iegūs vienu punktu. Krievijai šobrīd ir grupas līdere, tomēr pastāv varianti, kas viņus aizsūtītu mājās – zaudējuma ar sešu vārtu starpību gadījumā, kā arī jebkura zaudējuma gadījumā, ja Čehijas un Polijas cīņā tiek noskaidrots uzvarētājs.

Iespējamie pamatsastāvi

Grieķija: Sifakis – Torisidis, K.Papadopuloss, Papastatopuloss, Holevass – Maniatis, Kacuranis, Karagunis – Salpingidis, Gekass, Samarass
Krievija: Malafejevs – Aņukovs, Ignaševičs, Berezuckis, Žirkovs – Širokovs, Deņisovs, Zirjanovs – Dzagojevs, Keržakovs, Aršavins

VKomandaSUNZVārtiP
1.Krievija21105:24
2.Čehija21013:53
3.Polija20202:22
4.Grieķija20112:31

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
Goal.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 11:50, pirms 12 gadiem
Noteikti pret krieviju.Kā teica viens krievu žurnālists par ukraiņiem ,vieno viņus tas ,ka gan austrumukraina,gan rietumukraina aizstāvētu Ukrainu spēlē pret krieviju,bet atšķir tas ,ka ja spēlē krieviju pret jebkuru citu valsti ,tad austrumukraina ir par krieviem ,bet rietumukraina ir pret krieviem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: m.ruu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:24, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Noteikti pret krieviju.Kā teica viens krievu žurnālists par ukraiņiem ,vieno viņus tas ,ka gan austrumukraina,gan rietumukraina aizstāvētu Ukrainu spēlē pret krieviju,bet atšķir tas ,ka ja spēlē krieviju pret jebkuru citu valsti ,tad austrumukraina ir par krieviem ,bet rietumukraina ir pret krieviem.
Tas ir loģiski jo austrumukrainā dzīvo lielākoties krievi kas tagad skaitās ka ukraiņi. Viss dēļ neīpaši tālredzīgajiem krieviem kas padomju sākumlaikos sazīmēja Ukrainas PSR lielāku teritoriju nekā vajadzēja.
, 2012-06-16 12:24, pirms 12 gadiem
Skatos, ka daži raksta komentāji jau no paša rīta, ko sapīpējušies..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:29, pirms 12 gadiem
Grieķi pati pretīgākā komanda visa čempī, tā niršana, tēlošana un netīrā spēle - tā simulēt ir jāmāk, krievi ar pretība komanda, bet nu šoreiz lai sadod tiem grieķiem pēc nopelniem. Un tad pēc ceturtdaļfināla paši brauc mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: roma202
, 2012-06-16 12:38, pirms 12 gadiem
Neesmu grieķu fans, bet šī būs tā reize, kad fanošu par viņiem ar sirdi un dvēseli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:41, pirms 12 gadiem
Grieķijai pirmajos divos mačos ir tikai viens punkts, līdz ar to izredzes uz izkļūšanu no grupas nav lielas – jāuzvar Krievija, kā arī jācer uz izdevīgu rezultātu otrā mačā.
Kāds otra mača iznākums var liegt grieķiem izkļūšanu no grupas uzvaras gadījumā? Es tādu neredzu. Ja tur uzvar kāda no komandām, tad tā ir 1. vietā, bet grieķi 2. vietā, jo apsteidz Krieviju pēc savstarpējās spēles. Ja tur ir neizšķirts, tad grieķiem ir labāka vārtu starpība par CZE savstarpējās spēlēs RUS-GRE-CZE.
Grieķiem tikai jāuzvar! Tas gan ir maz ticams, lai kā to gribētos.
, 2012-06-16 12:42, pirms 12 gadiem
Crowley rakstīja: Bet nevienam tas nav izdevies.
Tieši tā, jau 16 spēles pēc kārtas bez zaudējumiem un ja vēl dāņi tomēr ieņems otro vietu cita grupa tad pēc 1/4 Krievija-Dānija (februāra pārbaudes spēlē Kopenhāgenā krievi uzvarēja 2:0) ir pamats gaidīt pusfinālu Krievija-Vācija, kur tā sērija arī tiks pārtraukta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:45, pirms 12 gadiem
roma202 rakstīja: Tieši tā, jau 16 spēles pēc kārtas bez zaudējumiem un ja vēl dāņi tomēr ieņems otro vietu cita grupa tad pēc 1/4 Krievija-Dānija (februāra pārbaudes spēlē Kopenhāgenā krievi uzvarēja 2:0) ir pamats gaidīt pusfinālu Krievija-Vācija, kur tā sērija arī tiks pārtraukta.
Visas bez zaudējumu sērijas agrāk vai vēlāk pārtrūkst.
Kāpēc lai šodien nepārtrūktu čučundru bez zaudējumu sērija?
, 2012-06-16 12:50, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visas bez zaudējumu sērijas agrāk vai vēlāk pārtrūkst.
Kāpēc lai šodien nepārtrūktu čučundru bez zaudējumu sērija?
Cik atceros 2008 gada C grupas divas labākās komandas spēlēja ar D grupas divām labakajam komandām 1/4 (tāpat tika sakrustotas A un B grupas), KrievijaD2-NīderlandeC1 un SpānijaD1-ItālijaC2 un pusfināla tikās Spānija-Krievija. Kaut kas ir mainījies?
, 2012-06-16 12:50, pirms 12 gadiem
Kurš man izstāstīs kā LTV7 rādīs divas spēles vienlaicīgi? Pārleks ta uz vienu ta uz otru spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:53, pirms 12 gadiem
oilersbest rakstīja: Rus-grieķ rādis tiešraidē
Pol-cze ierakstā
Paldies skaidrs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:54, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Kurš man izstāstīs kā LTV7 rādīs divas spēles vienlaicīgi? Pārleks ta uz vienu ta uz otru spēli?
Nē,tiešraidē būs tikai viena spēle, bet otru uzreiz pēc tiešraides laidīs ierakstā.
, 2012-06-16 12:55, pirms 12 gadiem
aziātiem būs vien jābrauc mājās ';
, 2012-06-16 12:57, pirms 12 gadiem
roma202 rakstīja: Cik atceros 2008 gada C grupas divas labākās komandas spēlēja ar D grupas divām labakajam komandām 1/4 (tāpat tika sakrustotas A un B grupas), KrievijaD2-NīderlandeC1 un SpānijaD1-ItālijaC2 un pusfināla tikās Spānija-Krievija. Kaut kas ir mainījies?
2008. gadā bija nedaudz savādāka "play-off" shēma. Šogad A1-B2 pusfinālā spēlēs ar C1-D2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 12:58, pirms 12 gadiem
Catarantus 2 rakstīja: Mūsējie grieķus šodien bez problēmām apspēlēs.
RUSKA KURWA OLE OLE OLA RUSKA KURWA OLE OLE OLA
, 2012-06-16 12:58, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visas bez zaudējumu sērijas agrāk vai vēlāk pārtrūkst.
Kāpēc lai šodien nepārtrūktu čučundru bez zaudējumu sērija?
Nu nezinu. Es naudu uz grieķiem neliktu. Domāju arī tu nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-16 13:04, pirms 12 gadiem
roma202 rakstīja: Nu nezinu. Es naudu uz grieķiem neliktu. Domāju arī tu nē.
Uz krieviem arī neliktu, jo spēlē pret poļiem bija redzams, ka RU izlase nav nemaz tik perfekta.
, 2012-06-16 13:05, pirms 12 gadiem
sa2802 rakstīja: 2008. gadā bija nedaudz savādāka "play-off" shēma. Šogad A1-B2 pusfinālā spēlēs ar C1-D2
Nja, tad tur varētu būt Spānija,Horvātija (Itālija),Francija, Anglija. Tad būs apmēram tādi pusfināli Krievija (Portugāle) pret Spāniju un otrajā Francija pret Vāciju. Bet ceru ka horvāti tomēr pārsteigs vēl.
, 2012-06-16 13:07, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Uz krieviem arī neliktu, jo spēlē pret poļiem bija redzams, ka RU izlase nav nemaz tik perfekta.
Tad uz neizšķirtu.
Slēpts komentārs: sportbox84.x
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.