Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Doņeckas negaiss bija nieks uz Harkovas fona

Doņeckas negaiss bija nieks uz Harkovas fona
Kāds laiciņš pēc lietusgāzēm jau ir pagājis

Vakar daudzus futbola cienītājus pārsteidza negaidītais negaiss un Ukrainas-Francijas spēles sākuma pārcelšana. Ko Ukrainā novērojis Sportacentrs.com sūtni, uzzināsim šajā rakstā. Šajā nelielajā blogā vispārējā trauksme, upe ceļa vietā un daudz kas cits.

Lietus, negaiss, pērkons un aptumsums - tas viss raksturo notikumus Ukrainā pēdējās dienās. Vislabāk par notikumiem Ukrainā var spriest cilvēks, kurš visu izbaudījis klātienē. Mūsu brīvprātīgais Harkovā turpina savu blogu sēriju, šoreiz pievēršoties dabas stihijām.

"Sveikiņi, sveikiņi! Godīgi sakot, nebija ienācis prātā kaut ko rakstīt par negaisu, taču vakardienas notikumi Doņeckā lika mainīt domas. Padalīšos nedaudz ar redzēto Harkovā. Kā jau iepriekšējos blogos rakstīju, Harkovā valdīja milzīgs karstums (ēnā līdz pat +37 grādiem). Trakākais, ka šāds laiks šeit bija apmēram 10 dienas bez pārtraukumiem. Labi, ka Harkovā ir salīdzinoši sauss gaiss, kas padarīja dzīvi nedaudz vieglāku. Taču tik un tā parasti pamosties nācās ne jau no modinātāja zvana, bet gan no karstuma. Nežēlīgi. Un teiksim kā ir – karsti.

Tikai vakaros palika mazliet vieglāk, bet tas gadījumos, kad atrodies laukā. Telpās izmaiņas nebija jūtamas. Protams, ka tāds laiks jūnija vidū parasti tiek pavadīts arī ar pamatīgu dūkoņu, pērkonu un lietusgāzēm. Tā tas notiek Latvijā, un tā tas notiek arī Ukrainā. Tikai krietni iespaidīgāk.

Pirmā krita Kijeva, kur bija izsludināta trauksme. Vētra. Tikai tas nenotika spēles dienā. Savukārt pēc divām dienām kas līdzīgs atkārtojās Harkovā. Tas bija kaut kas neiedomājams. Apmēram pusstundu lija spēcīgs lietus. Fanu zona bija gandrīz tukša, taču lietus norimās tieši pirms pirmās vakara spēles.

Arī iebraucot Harkovā mani sagaidīja vētra

Debesis kļuva gaišākas, taču pēc kāda brītiņa kļuva ļoti neomulīgi. No tālienes nāca virsū melnums. Ne jau mākoņi, bet gan vienkārši melns vilnis. Man kā fanu zonas informētājam tika atvēlēta ērta vieta VIP zonā zem jumta, tādēļ varēju izsekot līdzi visiem notikumiem.

Sākās milzu rosība. Tad es pamanīju galveno apsardzes priekšnieku. Viņš izskatījās gaužam noraizējies, nervozs un uzvilkts. Pienākot klāt, režisoram jautāju: "Vai kaut kas noticis?" Viņš atbildēja, ka ir pasludināta vispārējā vētras trauksme. Jautāju, vai lūgt cilvēkus mierīgi doties drošās vietās? Taču apsardzes priekšnieks, kurš jau bija klāt, teica – fanu zona tiek slēgta... Tas viss notika spēles laikā!

Ātri to paziņoju publikai un pats steigšus devos prom. Ātri ar saviem kolēģiem devos uz metro, lai tiktu līdz dzīvesvietai. Kā izskatījās šis negaiss? Vienkārši! Astoņos vakarā pēkšņi palika tumšs kā naktī. Mākoņi vispār nebija saskatāmi, tikai melnums virs galvas!

Sākās pamatīga lietusgāze - ielu vietā bija upes. Nevaru iedomāties nevienu citu vārdu, kā to raksturot. Vienkārši upes! To pavadīja zibeņošana un pērkons. Kaut ko tamlīdzīgu redzēju pirmo reizi mūžā. Trakākais, ka tas nerimās veselas trīs stundas. Zibens uzplaiksnījumi bija ļoti spoži. Paveicās, ka vētra nebija tik nežēlīga, kā es biju gaidījis. Ielas gan bija pilnībā appludinātas.

No Harkovas šis negaiss pārcēlās uz Doņecku. Spriežot pēc televīzijā redzētā, tur viss nebija tik traki. Mani gandrīz ķēra sirdstrieka (pozitīvā ziņā), kad es pamanīju, cik ātri Doņeckas laukums atguvās no šādām lietusgāzēm! Visu cieņu laukuma projektētājiem un stadiona darbiniekiem. Latvijā pēc kaut kā tāda nevarētu spēlēt trīs dienas!

Vietējie pastāstīja, ka tādi negaisi notiek diezgan bieži, kaut gan ne tik lielos apmēros. Interesantākais, ka daudzi par lietu bija pat sajūsmā. Galvenais fanu zonas režisors priecājās, jo iepriekšējā dienā tika izliets liels daudzums alus, tādēļ no lielā karstuma fanu zonā būtu bijusi ļoti nepatīkama smaka (alus bija izliets uz bruģa). Vietējie iedzīvotāji nepanikoja, pie tam arī prese bija laicīgi informējusi par gaidāmo vētru. Kas vienam ikdienišķi, tas otram šokējoši..."


, 2012-06-17 00:12, pirms 12 gadiem
njā... Galvenais ,ka spēle notikaun neviens necieta
, 2012-06-17 01:00, pirms 12 gadiem
Jopt tur gan jautri gajis,galvenais ka nav pirma reize un cilveki jau pieradushi.Latvija toch butu podi.
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.