Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Blanks: "Anglijas un Zviedrijas spēle bija labākā čempionātā"

Blanks: "Anglijas un Zviedrijas spēle bija labākā čempionātā"
Denijs Velbeks pret Zviedriju guva skaistus vārtus
Foto: Reuters/Scanpix

Kristaps Blanks Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā savu trešo blogu par Eiropas futbola čempionātu, šoreiz atskatoties uz 2. kārtas spēlēm. No tām "Skonto" uzbrucējs par labāko nosauc vakar notikušo Anglijas un Zviedrijas cīņu, kas beidzās ar 3:2 angļu labā.

2. kārtas spēļu prognozes

SpēleProg.Rez.
Grieķija – Čehija1:21:2
Polija – Krievija1:21:1
Dānija – Portugāle1:12:3
Nīderlande – Vācija2:11:2
Itālija – Horvātija2:01:1
Spānija – Īrija2:04:0
Ukraina – Francija0:10:2
Zviedrija – Anglija1:12:3

Anglijas un Zviedrijas spēle, manuprāt, bija labākā šajā čempionātā – no sākuma angļi vadībā, pēc tam jau zviedri. Tika gūti skaisti vārti. Pēc sižeta ļoti interesanta spēle. Dānija ar Portugāli varētu vēl sacensties ar vakardienas spēli. Nepatika vienīgi Anglijas aizsardzība, otrajā golā zviedrs vispār bija brīvs atstāts. Jā, Džons Terijs vairs nav jauns un tik ātrs kā agrāk, taču dažas reizes Zlatanam neļāva izpausties.

Grūti pateikt, kuri no angļu vārtiem bija skaistāki – otrie vai trešie. Abus noorganizēja Teo Volkots. Pirmo pats iesista, pēc tam iedeva lielisku piespēli. Nezinu, kā Denijs Velbeks iesita. Varbūt paveicās, taču tehnika un meistarība noteikti vajadzīga, lai varētu tā gūt vārtus. Tādus vārtus bieži neredz. Atceros, kā Alesandro Del Pjero 1997. gadā iesita līdzīgu Dortmundei.

No 2. kārtas spēlēm man patika, kā dāņi izspēlēja pirmos vārtus pret Portugāli, kad Niklass Bendtners ar galvu tukšos iesita. Krištianu Ronaldu bija divi lieliski momenti, taču atkal nekā. Man šķiet, ka viņš pat nemaz nepriecējas, kad komandas biedri iesit. Viņam galvenais pašam gūt vārtus, tikai raud visu laiku... Ronaldu jāmācās no Mario Gomesa, kuru saslavēju pirms turnīra sākuma. Gomesam kā moments, tā gūti vārti.

Nepatīkami pārsteidza Itālija. Biju pārliecināts, ka viņi noturēs minimālo 1:0. Taču nevar noliegt to, ka Horvātija lieliski izspēlēja savus vienīgos vārtus. Horvāti ir labi, taču spāņi viņus noteikti uzvarēs. Spānija mierīgi sasita īriem četras bumbas. Īrija sašļuka un ļāva Spānijai darīt, ko tā vēlas.

3. kārtas spēļu prognozes

SpēleProg.
Čehija – Polija1:1
Grieķija – Krievija1:2
Dānija – Vācija0:2
Portugāle – Nīderlande1:2
Horvātija – Spānija0:1
Itālija – Īrija1:0
Zviedrija – Francija1:3
Anglija – Ukraina2:1

Polijai jau ir divi neizšķirti, kāpēc lai nebūtu trešais. Čehija uzlaboja savu sniegumu pēc neveiksmīgā mača ar Krieviju. Jā, grieķi slikti nospēlēja sākumu, taču čehi tik un tā bija labi. Čehi šodien pirmie gūs vārtus, bet pēc tam dabūt vismaz neizšķirtu, kas viņus apmierina, nebūs grūti. Otrajā mačā starp Krieviju un Grieķiju pārsteigumus neredzu.

Vācija izcīnīs trešo uzvaru, lieku uz 2:0, bet otrajā spēlē Nīderlandei 2:1. Nīderlandei nepieciešama uzvara ar divu vārtu starpību, taču tas diez vai notiks.

Spānijai minimāla 1:0 uzvara pret Horvātiju, kas tomēr nav Īrija, nospēlēs cienīgāk. Itālijai arī 1:0. Viņi vairāk nesasitīs. Gūs vienus vārtus un domās par aizsardzību. Tas, ka Īriju trenē itālietis Džovanni Trapatoni, īrus neglābs jeb pārsteidzošu rezultātu šajā spēlē nevaru iedomāties.

D grupā abas favorītes uzvarēs. Francijai pret Zviedriju 3:1, bet Anglijai pret Ukrainu lieku 2:1.

Saistītie raksti

Blanks: "Par čempionāta lielāko zvaigzni kļūs...
Blanks par labāko pirmajā kārtā nosauc Aršavinu


, 2012-06-16 15:05, pirms 12 gadiem
Man gan līdz šim interesantākais mačs likās Dānija pret Portugāli !!!
, 2012-06-16 15:20, pirms 12 gadiem
Krištianu Ronaldu bija divi lieliski momenti, taču atkal nekā. Man šķiet, ka viņš pat nemaz nepriecējas, kad komandas biedri iesit. Viņam galvenais pašam gūt vārtus, tikai raud visu laiku...Tas ta4u Ronalduu
Slēpts komentārs: sa2802
, 2012-06-16 15:29, pirms 12 gadiem
Ieprieksèjàs daudzas prognozes lidoja autà - kàpèc tà lai nebùtu arì soreiz? ;-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-17 12:09, pirms 12 gadiem
"Otrajā mačā starp Krieviju un Grieķiju pārsteigumus neredzu."
ar to ir pateikts viss Šo blogu var vairāk nelasīt
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.