Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Portugāle un Zviedrija nosauc sastāvu, Čehijai zināmi 24 kandidāti

Portugāle un Zviedrija nosauc sastāvu, Čehijai zināmi 24 kandidāti
Džonam Gvideti finālturnīrs savainojuma dēļ diemžēl ies secen
Foto: AP/Scanpix

Futbola izlašu galveni treneri turpina pamazām publiskot sastāva aprises nākammēnes gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram. Galējo sastāvu paziņojusi arī Portugāle un Zviedrija, bet Čehijai vēl tiks atsijāts viens vārtsargs. Zviedrijas sastāvā savainojuma dēļ netika iekļauts perspektīvais uzbrucējs Džons Gvideti, kurš šosezon spīdēja Nīderlandes čempionātā.

Zviedrijas rindās tomēr iekļauts Turcijas "Galatasaray" uzbrucējs Jūhans Elmanders, kurš nesen notikušajā Stambulas derbijā guva šķietami nopietnu savainojumu. Izlases ārsti gan izteica lielu cerību, ka Elmanders paspēs laicīgi atkopties un atgūt sportisko formu. Toties savainojuma dēļ čempionāts ies secen tikai 20 gadus vecajam Džonam Gvideti, kurš ir Mančestras "City" īpašums, bet šosezon tika izīrēts Roterdamas "Feyenoord", kur kļuva par īstu sensāciju - Gvideti kopumā Nīderlandes čempionātā atzīmējās ar 20 precīziem sitieniem.

"Esmu ārkārtīgi sarūgtināts. Roterdamā aizvadīju fantastisku sezonu, un man tika dota iespēja debitēt izlasē [februārī pret Horvātiju - A.S.]. Eiropas čempionāts, saprotams, bija mans galvenais mērķis, un nejūtos labi, zaudējis šo iespēju. Tai pašā laikā neesmu no tiem cilvēkiem, kas daudz laika pavada, uztraucoties par šādām lietām. Lūkošos uz priekšu un centīšos savest kārtībā veselību, un būt labā formā augustā," sacīja pats Gvideti. Zviedrija pirms finālturnīra pārbaudes spēlēs tiksies ar Islandi un Serbiju, bet Ukrainā D apakšgrupā mērosies spēkiem ar mājinieci Ukrainu, Angliju un Franciju.

Praktiski viss sastāvs zināms arī Čehijas izlasei - galvenais treneris Mihals Bīleks nosaucis 24 kandidātus, un vienīgais liekais tiks atsijāts vārtsargu līnijā. Iemesls četru vārtsargu izsaukšanai ir šosestdien notiekošais UEFA Čempionu līgas fināls, kā dēļ izlasei novēloti pievienosies Petrs Čehs, kurš septīto reizi pēdējo astoņu gadu laikā atzīts par valsts labāko futbolistu. Kandidātu sarakstā, protams, ir arī Čeha tuvākie sekotāji - Tomāšs Rosickis un Petrs Jirāčeks. Eiropas čempionātā čehi spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Grieķiju un mājinieci Poliju, bet gatavošanās posmā mērosies spēkiem ar Izraēlu un Ungāriju. Lai arī nedaudz negaidīti sastāvā iekļauti "Braga" pārstāvji Kuštodiu un Migels Lopešs, Portugāles galvenā treneris Paulu Bentu izticis bez milzīgiem pārsteigumiem . Čempionātā, protams, nepiedalīsies pieredzējušie aizsargi Rikardu Karvalju un Žozē Bozingva, kuri konfliktu dēļ jau beiguši karjeru izlasē, bet ārpus Bentu sastāva palika "Besiktas" pussargs Manuels Fernandešs. Portugāle aizvadīs draudzības spēles ar Maķedoniju un Turciju, bet finālturnīrā cīnīsies pret Vāciju, Dāniju un Nīderlandi.

Zviedrijas izlase

Vārtsargi: Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (Copenhagen), Par Hansson (Helsingborg)
Aizsargi: Mikael Lustig (Celtic), Olof Mellberg (Olympiakos), Andreas Granqvist (Genoa), Martin Olsson (Blackburn), Jonas Olsson (West Bromwich), Mikael Antonsson (Bologna), Behrang Safari (Anderlecht)
Pussargi: Rasmus Elm (AZ), Sebastian Larsson (Sunderland), Anders Svensson (Elfsborg), Kim Kallstrom (Olympique Lyonnais), Pontus Wernbloom (CSKA Moscow), Samuel Holmen (Istanbul BB), Emir Bajrami (Twente),
Christian Wilhelmsson (Al-Hilal)
Uzbrucēji: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Johan Elmander (Galatasaray), Tobias Hysen (IFK Goteborg), Ola Toivonen (PSV), Markus Rosenberg (Werder Bremen)

Čehijas izlase

Vārtsargi: Petr Cech (Chelsea), Jaroslav Drobny (Hamburg), Tomas Grigar (Teplice), Jan Lastuvka (Dnipro Dnipropetrovsk)
Aizsargi: Theodor Gebre Selassie (Liberec), Roman Hubnik (Hertha Berlin), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Cesena), Frantisek Rajtoral (Viktoria Plzen), Tomas Sivok (Besiktas), Marek Suchy (Spartak Moscow)
Pussargi: Tomas Hubschman (Shakhtar Donetsk), Petr Jiracek (Wolfsburg), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Milan Petrzela (Viktoria Plzen), Vaclav Pilar (Viktoria Plzen), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Jan Rezek (Anorthosis Famagusta), Tomas Rosicky (Arsenal)
Uzbrucēji: Milan Baros (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomas Necid (CSKA Moscow), Tomas Pekhart (Nuremberg)

Portugāles izlase

Vārtsargi: Rui Patrício (Sporting), Beto (Cluj), Eduardo (Benfica)
Aizsargi: Bruno Alves (Zenit), Fábio Coentrão (Real Madrid), João Pereira (Sporting), Pepe (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia), Rolando (Porto), Miguel Lopes (Braga)
Pussargi: Carlos Martins (Granada), João Moutinho (Porto), Custódio (Braga), Miguel Veloso (Genoa), Raul Meireles (Chelsea), Rúben Micael (Real Zaragoza)
Uzbrucēji: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hélder Postiga (Real Zaragoza), Nani (Manchester United), Nélson Oliveira (Benfica), Ricardo Quaresma (Besiktas), Hugo Almeida (Besiktas), Silvestre Varela (Porto)

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News
Goal.com
Últimas notícias, jogos online e vídeos...


, 2012-05-14 23:13, pirms 12 gadiem
Pēc kādiem kritērijiem cien. sportacentra autori izvēlas, kuru izlašu sastāvus publicēt portālā?

Paldies.
, 2012-05-14 23:17, pirms 12 gadiem
Čehiem priekšējā līnija pavāja, visas cerības , ka Baroš varbūt atkal spēs tās bumbas sabakstīt vārtos. Savādāk no šīm izlases čehi izskatās viss blāvāk, bet nu ne jau viņiem būs pret Angliju, vāciju , Nīderlandi, Franciju jāspēlē!
, 2012-05-14 23:30, pirms 12 gadiem
labdien rakstīja: Pēc kādiem kritērijiem cien. sportacentra autori izvēlas, kuru izlašu sastāvus publicēt portālā?

Paldies.
Vispār pēdējā laikā es katru vai arī katru otro dienu redzu rakstu par kādu no izlasēm, kura nosauc sastāvu EČ vai topošos kandidātus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-14 23:48, pirms 12 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Vispār pēdējā laikā es katru vai arī katru otro dienu redzu rakstu par kādu no izlasēm, kura nosauc sastāvu EČ vai topošos kandidātus.
Trūkst raksta par Krievijas izlases sastāvu. Pašlaik tikai forumā viedoklis pieejams. Skarbi laiki.
, 2012-05-15 00:16, pirms 12 gadiem
pagrieziens rakstīja: Ko?
Viņi ir A grupā ar utainajiem, poļiem un grieķiju. Un jā čehi aiz vien blāvāki paliek.
A ko es rakstu?
, 2012-05-15 00:16, pirms 12 gadiem
Portugālei skaists uzbrukuma virknējums!
, 2012-05-15 01:01, pirms 12 gadiem
Portugālei Quaresma ir bet Ricardo Carvalho nav... Stulbi... Vai viņš beidzis karjeru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-15 01:34, pirms 12 gadiem
Krievija laikam nepiedalīsies čempionātā pēc sportacentrs domām
, 2012-05-15 07:08, pirms 12 gadiem
Zviedriem v nižcag sastāvs
, 2012-05-15 12:06, pirms 12 gadiem
gnom112 rakstīja: Portugālei Quaresma ir bet Ricardo Carvalho nav... Stulbi... Vai viņš beidzis karjeru?
izcils aizsargs, pieredzējis spēlētājs, dumš cilvēks. trenera pirmajā darba dienā sapis-a attiecības un no izlases izdzīts.
, 2012-05-16 17:51, pirms 12 gadiem
Zviedriem tīri spēcīgs sastāvs izskatās pat bez Gvideti.
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.