Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Spānija titula sargāšanu sāks pret Itāliju

Spānija titula sargāšanu sāks pret Itāliju
2008.gadā Džanluidži Bufons un Ikers Kasiljass spēlēja nozīmīgu lomu, un paredzams, ka arī šovakar daudz kas izšķirsies abu meistaru savstarpējā duelī
Foto: digitale/Scanpix

Šovakar Eiropas futbola čempionātā tiks aizvadītas divas spēles C grupā. Vakara pirmajā mačā pašreizējā Eiropas un pasaules čempione Spānija mērosies spēkiem ar Itālijas valstsvienību, kas grupā tiek uzskatīta par Spānijas galveno konkurenti. Spēle norisināsies Polijas pilsētā Gdaņskā, un tās sākums paredzēts plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Gan Spānija, gan Itālija finālturnīram kvalificējās ļoti pārliecinoši. Spānijai tika ielozēta ļoti vāja grupa (Čehija, Skotija, Lietuva un Lihtenšteina), un Visentes Del Boskes padotie vienīgo reizi tās vadībā neatradās pēc otrās kārtas - un arī tikai tādēļ, ka Spānija to kārtu izlaida. Itālijai uz papīra grupa bija krietni spēcīgāka (Igaunija, Serbija, Slovēnija, Ziemeļīrija un Fēru salas), bet Itālija seksteta augšgalā noturējās jau kopš otrās kārtas. Kopumā Itālija desmit spēlēs izcīnīja 26 punktus (Spānija astoņās spēlēs ieguva maksimumu) un tuvākos sekotājus igauņus apsteidza par iespaidīgiem desmit punktiem.

Gan Del Boskem, gan Čezārem Prandelli plānus mainījuši dažādi blakusapstākļi. Spānijai finālturnīrā nevarēs palīdzēt tādi nozīmīgi spēlētāji kā Karless Pujols un Davids Vilja, līdz ar to Serhio Ramoss no aizsardzības labās malas tiks pārbīdīts uz centru, bet vienīgā uzbrucēja pozīcija joprojām ir brīva - uz to pretendē Fernando Toress, Fernando Jorente un Alvaro Negredo, no kuriem neviens nav izteikts favorīts. Del Boske gan atgādināja, ka Spānijai ir pietiekami dziļas rezerves, lai spētu aizstāt šos futbolistus. "Zinām, ka mums ir jākompensē šo spēlētāju zaudējums, taču mums ir citi, kas ir spējīgi spēlēt viņu pozīcijās, un mums ir jāatver viņiem durvis un jādod viņiem iespēja," teica Del Boske.

"Pujols man ir kā brālis, un klubā un izlasē esam pavadījuši četrus lieliskus gadus," teica Herards Pikē, kurš būs Ramosa partneris aizsardzībā . "Ļoti žēl, ka viņš nevarēs būt kopā ar mums, bet Ramoss ir viens no labākajiem aizsargiem pasaulē. Cilvēki runā, ka mēs viens otram nepatīkam, taču tā nav tiesa, tāpat kā cilvēki šosezon vaicāja, kā es satieku ar Hosepu Gvardiolu. Izlasē visi esam vienoti, un mums ir viens mērķis - atkal kļūt par čempioniem." Tikmēr Itālijai nebūs "Villarreal" uzbrucēja Džuzepes Rosi, kurš tik tikko bija atgriezies no pusgada dīkstāves, bet kluba treniņā atkal sarāva celgala krusteniskās saites. Pirms finālturnīra Itāliju satricināja arī spēļu sarunāšanas skandāls, kā dēļ izlasē vairs nav Domeniko Krišito, bet savainojuma dēļ pirmās (vismaz) spēles nāksies izlaist aizsargam Andream Bardzalji.

Sastāva problēmu dēļ paredzams, ka Prandelli atkal mainīs spēlētāju izvietojumu. Prandelli pēc stāšanās pie izlases stūres vēlējās ieviest formāciju 4-3-3, taču šī iecere beidzās neveiksmīgi, un Prandelli pārgāja pie 4-3-1-2. Savukārt šovakar Itālija, visticamāk, spēlēs ar 3-5-2, kur starp centra aizsargiem Džordžo Kjellīni (nespēlēja pret Krieviju, bet šovakar būs gatavs doties laukumā) un Leonardo Bonuči spēlēs aizsardzības tipa pussargs Daniele De Rosi, kurš centra aizsarga lomā iejuties arī klubā. Tikmēr malējie aizsargi Kristjans Madžo un Federiko Balcareti laukumā tiks pārvirzīti nedaudz augstāk, bet priekšējā līnijā vieta acīmredzot vienalga neatradīsies pieredzējušajam Antonio di Natalem, kurš pēdējo trīs sezonu laikā "A Sērijā" allaž guvis vismaz 23 vārtus - uzbrukumā darbosies skandalozais Mario Balotelli un Antonio Kasāno, kurš šosezon sirds problēmu dēļ izlaida piecus mēnešus.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā Itālija piedzīvoja lielu vilšanos, nespējot izkļūt no grupas, kurā bija arī Paragvaja, Slovākija un Jaunzēlande. Tomēr De Rosi, kurš uzsvēra, ka Prandelli izlasē ienesis jaunu mentalitāti pilnīgi visos iespējamajos aspektos, uzskata, ka Itālija šo divu gadu laikā ir ievērojami mainījusies. "Kopš Pasaules kausa izcīņas esam būtiski mainījušies un daudz iemācījušies. Spēlētāji ir kļuvuši pieredzējušāki, iegūstot pat no negatīvas pieredzes. Taču atlases cikla laikā komanda ir arī progresējusi, un tā ir kļuvusi nobriedušāka un vairāk pārliecināta par saviem spēkiem."

Par spēles favorītiem tiek uzskatīti Spānijas futbolisti, bet Itālijas čempions Kjellīni tic Itālijas uzvarai: "Esam ārkārtīgi motivēti un ticam, ka varam uzvarēt. Nesēdēsim aizsardzībā un negaidīsim nejaušu pretuzbrukumu, jo tas nav mūsu dabā. Centīsimies respektēt pretiniekus un darīt to, ko esam darījuši pēdējo divu gadu laikā - spēlēt labu futbolu." Kjellīni arī neuzskata, ka taktiskās maiņas varētu radīt apjukumu komandā: "Neatkarīgi no taktikas, galvenais ir pareizā attieksme un vēlme palīdzēt viens otram. Treneris ir ļoti pieredzējis un izdomās labāko veidu, kā mums spēlēt. Visi esam spēlējuši augstākajā līmenī un dažādās formācijās, un man taktika ir otršķirīga - svarīgi ir citi faktori."

Kamēr Spānijas aizsargam Pikē favorītu slogs nākot tikai par labu un viņš tic, ka Spānija ir spējīga izcīnīt trešo lielo titulu pēc kārtas, Itālijas galvenajam trenerim Prandelli finālturnīrā neesot noteiktu mērķu: "Man nav konkrēta mērķa, vēlos tikai laist laukumā spēlētājus, kas neatkarīgi no pretinieka no pirmās līdz pēdējai minūtei zina, kā spēlēt kā komandai. Mums bijušas sastāva problēmas, taču vēlamies atgriezties savā labākajā līmenī - vēlamies būt komanda, kas spēlē labu futbolu." Itālija pirms finālturnīra aizvadīja tikai vienu oficiālu pārbaudes spēli (negaidīts 0:3 pret Krieviju, tiesa, otrajā puslaikā daudz spēlēja potenciālie rezervisti), jo pirmā cīņa pret Luksemburgu tika atcelta zemestrīces dēļ.

Savukārt Spānijas gatavošanās plānus ietekmēja Karaļa kausa fināls, kas notika 25.maijā - Del Boske vēlējās, lai tas tiktu pārcelts uz agrāku datumu, taču nesekmīgi. Līdz ar to izlasei novēloti pievienojās "Barcelona" un Bilbao 'Athletic" futbolisti (arī Čempionu līgas uzvarētāji Toress un Huans Mata). Del Boske gan šajā ziņā saskata pozitīvo - proti, izdevās pārbaudīt tuvākās rezerves. Spānija aizvadīja trīs mačus un visos izcīnīja uzvaru - Šveicē ar 2:0 un 4:1 tika uzvarēta attiecīgi Serbija un Dienvidkoreja, bet savā laukumā ar 1:0 Spānija apspēlēja Ķīnu. Spānija un Itālija pēdējoreiz savā starpā tikās iepriekšējā gada augustā, kad Itālija mājās uzvarēja ar 2:1. Toties 2008.gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pārāka bija Spānija - 120 minūtes noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles sitienu sērijā Pireneju pussalas pārstāvji uzvarēja ar 4:2.

Iespējamie sākumsastāvi

Spānija (4-2-1-3): Kasiljass - Alba, Ramoss, Pikē, Arbeloa - Alonso, Busketss - Čavi - Injesta, Toress (vai Negredo, vai Jorente), Silva
Itālija (3-5-2): Bufons - Kjellīni, De Rosi, Bonuči - Balcareti, Markīzio, Pirlo, Mota, Madžo - Kasāno, Balotelli

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
Goal.com
Football Italia | www.football-italia.net |
MARCA.com
Live scores, results, fixtures, tables,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 11:04, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>
Bumbas kontrole spāņiem vnk nevar būt tik zema.
, 2012-06-10 11:04, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>
Bumas kontrole.. sitieni pa vārtiem.. tevis parādītais nav spānijas futbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 11:11, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>

Liecies mierā! es saku būs neizšķirts...
, 2012-06-10 11:12, pirms 12 gadiem
Paskatīsimies kādu iespaidu uz itāļiem ir atstājis kārtējais toto skandāls Itālijas futbolā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: tomy91
, 2012-06-10 11:20, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Neizšķirta nebūs, kāda komanda spēs izcīnīt 3 punktus, jautājums tikai kura, ceru , ka Itālija.
Man bez Materazzi Itālijas izlase nešķiet tik simpātiska, bet nu es arī par Itāliju!
, 2012-06-10 11:21, pirms 12 gadiem
raitīc rakstīja: Man bez Materazzi Itālijas izlase nešķiet tik simpātiska, bet nu es arī par Itāliju!
Man bez Toti, Delpjero un Gatuzo.
, 2012-06-10 11:22, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Neizšķirta nebūs, kāda komanda spēs izcīnīt 3 punktus, jautājums tikai kura, ceru , ka Itālija.
Pēdējā laikā iekrituši acīs tavi komentāri. Īsti normāls neliecies, bet to jau laikam tu arī gribi panākt - pievērts uzmanību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 11:43, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>
Tu tak galīgs noobs esi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 11:49, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>
kura gada futbols tas ir ? 98 ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 12:04, pirms 12 gadiem
Tikko pamodos! Došos uz virtuvi pēc tējas un butikiem! Kas par futeni BRazīlija-Argentīna! uhh,prosta ogoņ
, 2012-06-10 12:12, pirms 12 gadiem
Domāju, ka šī būs viena no šī čempionāta skatāmākajām spēlēm šogad. Domāju ka Spānija uzvarēs ar rezultātu 2:1
, 2012-06-10 12:18, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: ===>
FIFA 12 ir sūds! Tie kas saprot kautko no reala futbola, spēle PES 2012
, 2012-06-10 12:32, pirms 12 gadiem
Šeit par Itāliju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 12:44, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: PES ir labāks, kaut vai tāpēc ka reālāks dzīvē, sākot ar savu karjeru kad tiec, nevis bl.. ahujenā spēcīgā klubā, bet reāli sāc no apakšas un tikai tad pa karjeras kapne, tostarp savs laiks laukuma ir janopelna nevis ka FIFA uzreiz laukuma un spele bez maiņām.
FIFĀ uztaisi savu komandu,protams spēlētājus netaisot ar lieliem skiliem, iemet Anglias 4. līgā un cīnies kamēr tiec līdz PL!
, 2012-06-10 12:47, pirms 12 gadiem
raitīc rakstīja: Liecies mierā! es saku būs neizšķirts...
es domāju tāpat
, 2012-06-10 12:52, pirms 12 gadiem
forge rakstīja: Man bez Toti, Delpjero un Gatuzo.
+ Vieri, Kanavaro
, 2012-06-10 12:59, pirms 12 gadiem
Ehh,sapnī redzēju,ka būs garlaicīga spēle! spāņu bumbošanās+itāļu aizsardzības futbols,bonusā simulāciju pakete! 0:0, varbūt spāņi 1:0,bet tāds futenis kā Brazīlīja-Argentīna 3:4 šodien nedraud!

Kasšeijs prognozē 2:2!
, 2012-06-10 13:03, pirms 12 gadiem
Spānija 1:0, nekas interesants te mūs negaida, vakarā gan labprāt vērošu sev tuvos horvātus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 13:05, pirms 12 gadiem
PineApple rakstīja: tātad šodien par skaistu futbolu un Spānijas & Horvātijas uzvāram !
labi,ka Spurs pakāsa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-10 13:07, pirms 12 gadiem
PineApple rakstīja: EJ TAK TU DIENDUSU GULĒT !
es tev tā iegulēšu,ka ne uz viena sāna nespēsi gulēt
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.