Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Ukrainas izlases ārsts: "Saindējāmies ar vāciešu salātiem"

Ukrainas izlases ārsts: "Saindējāmies ar vāciešu salātiem"
Ukrainas izlase
Foto AFP/Scanpix

Sportacentrs.com jau vēstīja, ka īsi pirms finālturnīra treniņnometnē Vācijā ar ēdienu saindējusies liela daļa Ukrainas izlases futbolistu. Šodien publicēta intervija ar šīs izlases ārstu Leonīdu Mironovu, kurš ieviesis lielāku skaidrību.

Leonīd, jūs labāk par visiem ziniet, cik tieši futbolistus skārusi infekcija…
Nopietnas problēmas pēdējās diennakts laikā pirms pārbaudes mača ar Turciju [Ukraina aizvakar zaudēja ar 0:2 – aut.piez.] sajuta Harmšs, Mihaliks, Voroņins, Konopļanka, Miļevskis, Timoščuks un Ševčenko. Plus viņiem klāt var pieskaitīt izlases masieri un… mani pašu. Domāju, visasākās komplikācijas bija Harmašam un Mihalikam.

Iemesli noskaidroti?
Pēc ierašanās Vācijā vietējā viesnīcā mūs sabaroja ar nekvalitatīvu pārtiku. Visdrīzāk, kā mēs uzskatām, nepatīkamās sekas bijušas pēc salātu notiesāšanas.

Pirms tam netika veikta pārtikas kontrole?
Mums līdzi ir divi pavāri, kuri teorētiski pirms tam notestē jebkuru ēdienu. Viņi viesnīcā ieradās nedaudz agrāk un viņiem bija jānomēģina ēdiens. Tagad skaidrosim situāciju un notikušā iemeslus.

Harmašam jūs tomēr devāt atļauju iziet laukumā pret Turciju…
Naktī pirms spēles veicām viņam kuņģa attīrīšanu un visus pasākumus, lai realizētu dezinfekciju. Un otrdien, spēles dienā, viņš jau rāvās spēlēt. Tā kā blakusefektu nebija, ļāvām Denisam spēlēt. Savukārt Mihalika, Voroņina un Timoščuka stāvoklis neļāva viņiem piedalīties mačā. Atzīmēšu, ka spēles pārtraukumā vārgumu sajuta Konopļanka, taču acīmredzot treneri un spēlētājs nonāca pie kopsaucēja, ka futbolists var spēlēt līdz galam.

Kādi ir termiņi, lai futbolisti atgrieztos normālā režīmā?
Atkarībā no intoksikācijas līmeņa – viena divas dienas.

Atskaitot saindēšanos, vai spēlētājiem ir citas veselības problēmas?
Bogdans Butko, kuram bija mikrosavainojums spēlē ar Austriju, ir pilnībā vesels. Neliela problēma ir Jarmolenko. Slodžu rezultātā viņam ir parādījušās sāpes ikru muskuļos. Tāpēc ieteicām treneriem pirms finālturnīra viņu pataupīt. Visdrīzāk Andrejs trīs dienas trenēsies individuāli.

Atgādinām, ka Ukraina ir viena no „Euro2012” mājiniecēm, kas spēlēs D grupā kopā ar Angliju, Franciju un Zviedriju. Pirmā spēle ukraiņiem paredzēta pirmdien, 11. jūnijā, pret zviedriem.

Izmantotie resursi:
Football.ua - все о футболе


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Trendy
, 2012-06-07 15:15, pirms 12 gadiem
vācu nāvīgie salātiņi - tāpēc jau paši viņi ēd desiņas un šniceles un uzdzer alu!
, 2012-06-07 15:50, pirms 12 gadiem
M I K U C I S rakstīja: vācu nāvīgie salātiņi - tāpēc jau paši viņi ēd desiņas un šniceles un uzdzer alu!
, 2012-06-07 18:52, pirms 12 gadiem
Pieļauju, ka viesnīcas pavāram šobrid ir diezgan neērti.
, 2012-06-07 22:16, pirms 12 gadiem
Nākošreiz vediet līdzi savu speki un viss būs ok
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.