Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Arsenal" aizsargam Sanjā lauzta kāja, ies secen Eiropas čempionāts

"Arsenal" aizsargam Sanjā lauzta kāja, ies secen Eiropas čempionāts
Bakarī Sanjā
Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Arsenal" aizsargs Bakarī Sanjā šodien notiekošajā Anglijas Premjerlīgas spēlē pret "Norwich" (3:3) salauzis kāju, pēc mača apstiprināja kluba galvenais treneris Arsēns Vengers. Francijas izlases aizsargam atkal nāksies izlaist vairākus (iespējams, pat sešus) mēnešus, kas nozīmē to, ka viņš noteikti nepiedalīsies drīzumā notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Londonas "Arsenal" dramatiskā mačā zaudēja svarīgus divus punktus cīņā par iekļūšanu UEFA Čempionu līgā, tomēr tā kluba faniem nav vienīgā nepatīkamā vēsts šovakar - savainojuma dēļ jau pirmajā puslaikā spēle beidzās aizsargam Bakarī Sanjā, kuram konstatēts mazā liela kaula lūzums. Sanjā tieši tā paša iemesla dēļ šosezon jau izlaida četrus mēnešus - kāja viņam tika salauzta arī pagājušā gada otrajā oktobrī pret "Tottenham Hotspur".

"Tas ir lūzums, tā pati kāja," pēc spēles apstiprināja Vengers. "Viņam tika iesperts, tas nenotika pats no sevis. Kad viņam tika iesperts, kāja tika salauzta. Puisis, kas viņu sedza, uzkāpa viņam. Nezinu, vai tas bija speciāli vai nē." Līdz ar nopietno savainojumu pilnībā skaidrs, ka Sanjā nedosies uz drīzumā notiekošo Eiropas čempionātu. Uz Francijas izlases labās malas aizsarga vietu bija trīs samērā līdzvērtīgi kandidāti - Sanjā, Matjē Debušī ("Lille") un Antonijs Reveijērs (Lionas "Olympique"). Čempionātā savainojuma dēļ nepiedalīsies arī Sanjā komandas biedrs Londonā Abū Diabī.

Izlases galvenais treneris Lorāns Blāns nolēmis publiskot divus kandidātu sarakstus - nākamtrešdien Blāns paziņos kandidātus tikai no ārzemju klubos spēlējošiem futbolistiem, bet 15.maijā viņš paziņos sarakstu arī ar Francijas čempionāta pārstāvjiem. Galīgo 23 spēlētāju sarakstu Blāns paziņos tikai 29.maijā. Eiropas čempionātā Francija spēlēs vienā grupā ar Angliju, Zviedriju un Ukrainu, bet gatavošanās posmā aizvadīs pārbaudes spēles ar Islandi, Serbiju un Igauniju.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ZinedinZidane
, 2012-05-05 20:06, pirms 12 gadiem
protams, žēl. un, protams, Saņā ir izcils un Francijas balsts. taču Debušī spēlē lieliski pēdējās sezonas un debitēja Francijas izlasē ar lielisku spēli. aizvietotāji, vienu vārdu sakot, ir.
, 2012-05-06 01:37, pirms 12 gadiem
ZinedinZidane rakstīja: kas vienam neveiksme tas otram iespēja.
manuprāt tagad Klišī būtu ļoti reāli tik kreisajā pozīcijā Francijai jo pēdēja laikā viņš ir krietni labāks par Evrā.!
kāds sakars Evra ar Sagnja?
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.