Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ferdinands sašutis par netikšanu izlasē

Ferdinands sašutis par netikšanu izlasē
Rio Ferdinands un Džons Terijs savulaik kopā cementēja Anglijas izlases aizsardzību
Foto: PA Wire/Scanpix

"Mancester United" aizsarga Rio Ferdinanda pārstāvis Džeims Moralī asi kritizējis Anglijas futbola vadību par pieredzējušā aizsarga neiekļaušanu izlasē pēc tam, kad savainojuma dēļ no Eiropas čempionāta sastāva izkrita Gerijs Keihils.

Ferdinands izlases kandidātu sarakstā un vēlāk arī 23 spēlētāju listē, kas piedalīsies Eiropas čempionātā, netika iekļauts "futbola iemeslu" dēļ. Tāda ir Anglijas Futbola asociācijas (FA) oficiālā nostāja, lai gan nevienam nav noslēpums, ka aizsargs sastāvā nav iekļauts Džona Terija dēļ.

Vakar kļuva zināms, ka čempionātā lauzta žokļa dēļ nevarēs spēlēt "Chelsea" centra aizsargs Gerijs Keihils. Acīmredzamākais aizstājējs būtu Ferdinands, taču viņš arvien netika izsaukts uz izlasi. Tā vietā Anglijas sastāvā iekļauts "Liverpool" aizsargs Martins Kellijs, kura kontā ir tikai 25 spēles Premjerlīgā, no tām pagājušā sezonā 12, lielākoties spēlējot labajā malā.

Ferdinands ar Twitter starpniecību pauda sašutumu par notikušo: "Kādi iemesli?????!!!" Runīgāks bija futbolista pārstāvis Džeimijs Moralī: "Lampards, Terijs, Barijs, Džerards – gados veci futbolisti, taču visi tika izsaukti uz izlasi. Ar ko Rio ir citādāks? Tā izturēties pret futbolistu, kas bijis izlases kapteinis un valsti pārstāvējis 81 reizi, ir negods. FA un [Rojs] Hodžsons rīkojušies necienīgi."

Piebilstams, ka Hodžsonam ar Ferdinanda neiekļaušanu sastāvā nav nekāda sakara, jo FA to vienkārši neļāva darīt, nevēloties konfliktsituāciju ar Teriju. Kā zināms, Terijs tiek apsūdzēts par Rio brāļa Antona rasistisku apvainošanu. Tiesa pārcelta uz jūliju.

Izmantotie resursi:
Press Association


, 2012-06-04 11:33, pirms 12 gadiem
Es arī nesaprotu to lēmumu
, 2012-06-04 12:15, pirms 12 gadiem
Angļi tātad ir rasisti. Paņem balto, bet ne par ko negrib ņemt melno, kuram ar balto var rasties konfliktsituācija.
Lai arī tikai jokojos, šāds lēmums arī man šķiet nesaprotams. Šobrīd angļiem noderētu jebkāda palīdzība, īpaši no tāda kalibra spēlētāja kā Rio puses. Ja angļi atkal izgāzīsies, tad fani kādam/-iem to nepiedos.
Slēpts komentārs: lino88
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 12:53, pirms 12 gadiem
Nu Terijs pēdējās chelsea spēlēs izskatījās katostrofāli vājš, tā kā mana prognoze, ka angļi neizķļūs no grupas
, 2012-06-04 12:53, pirms 12 gadiem
Izšķiršanās bija starp Terriju un Rio, jo abus nevarēja ņemt dēļ mikroklimata. Pie šādiem apstākļiem, droši vien pareizi bija ņemt Teriju (tīri sportisku iemeslu dēļ). Esmu pārliecināts, ka Leskots šobrīd ir labāks par Rio un droši vien tāds ir Terijs, pārējie atlikušie CB gan, manuprāt, ir vājāki par Rio.
, 2012-06-04 12:58, pirms 12 gadiem
UserSupport rakstīja: Nu Terijs pēdējās chelsea spēlēs izskatījās katostrofāli vājš, tā kā mana prognoze, ka angļi neizķļūs no grupas
;D
, 2012-06-04 13:35, pirms 12 gadiem
Protams šā brīža situācijā Rio varēja noderēt izlasei. Bet patiesībā Rio jau diezgan ilgu laiku mocoties ar muguras problēmām, reti kad rāda patiešām augstākā līmeņa sniegumu. Turklāt šosezon dabūja spēlēt ļoti daudz priekš sava vecuma. Vakar netā parādījās fotogrāfijas, kur redzams kā šobrīd gan Rio, gan Karriks atpūšas ar ģimenēm kaut kur siltās zemēs. Tiešām kādam liekas, ka ir iespējas tagad viņus steidzamības kārtā izraut no atpūtas un skriet pa galvu pa kaklu uz izlasi, īpaši apstākļos kad pirms tam viņus novērtēja kā izlasei nevajadzīgus... Bet angļi savos komentāros pamatīgi pasmejas par Hodžsonu, ka viņš jau paņēmis uz izlasi 6 Pool spēlētājus, laikam šiem palicis parādā kaut ko Kaut gan izvēle jau nav liela. Izbrīnu izraisa tikai fakts, ka viņš jau no paša sākuma nepaņēma Ričardsu.
, 2012-06-04 13:55, pirms 12 gadiem
Terija dēļ uz izklasi nevarēja saukt Bridžu, jo Terijs nolaida ar viņa bijušo, tagad nevar saukt Rio, jo Terijs aizvainojis viņa brāli. Šķiet, ka Terijs ir Dievs un viņam viss tiek piedots. Labi, tas rasisma skandāls vēl nav atrisināts, bet nu izlases rezultātiem tas var normāli kaitēt. Rio būtu noderējis.
, 2012-06-04 14:05, pirms 12 gadiem
kn23m rakstīja: Es nesaprotu ko tas urla Terijs drīzāk dara izlasē - drāž citu sievas, izsaka rasistiskus apvainojumus, uz laukuma ar uzvedas kā tāds gailēns - nu riktīgs urla - tiešām nesaprotu kāpēc tādu vispār sauc uz izlasi!!
rasismā viņa vaina vēl nav atzīta, tā kā teikt, ka izsaka rasistiskus apvainojumus vēl ir par agru.
, 2012-06-04 14:19, pirms 12 gadiem
ne jau Terijs ir vainīgs pie valstsvienības vadītāju izvēles. Trenera izvēle lai paliek viņa ziņā, tomēr nevienam nav noslēpums, ka Rio jau kādu laiciņu vairs normāli nevelk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 14:34, pirms 12 gadiem
Tad jau nevajadzēja ņemt Teriju. Viņš jau tos apvainojumus izteica.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 15:07, pirms 12 gadiem
Kāpēc visi cepjas ap Rio, vairāk jau pelnījis tikt bija Richards, kurš pirmais palika ārpus strīpas, turklāt ir lieliskā formā.
Rio ir ļoti vājšs šosezon, turklāt nav formā, bet blakus Kellijam viņš, protams,izskatītos labi.
Bet atcerēsimies, ka Rojs griezās pie Fergusona. Un visi labi zinām, ko Fergijs pateica par Rio. viss skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 16:12, pirms 12 gadiem
kn23m rakstīja: Es nesaprotu ko tas urla Terijs drīzāk dara izlasē - drāž citu sievas, izsaka rasistiskus apvainojumus, uz laukuma ar uzvedas kā tāds gailēns - nu riktīgs urla - tiešām nesaprotu kāpēc tādu vispār sauc uz izlasi!!
Tieši tā, bet ko tu tiem durakiem angļiem padarīsi?
, 2012-06-04 16:50, pirms 12 gadiem
Foršs komentārs no viena angļu foruma: cant wait for Monday France v 8th placed Liverpool awesome
, 2012-06-04 16:50, pirms 12 gadiem
te muusu hokejistiem buutu ko pamaaciities. kaa raujas uz izlasi!!!!! Gods un Slava
, 2012-06-04 16:53, pirms 12 gadiem
Ferdinands nekur neraujas. Ja rautos, tad viņš rīkotos līdzīgi kā Paul Scholes - brīvajā laikā kārtīgi trenētos. A tā - labdarības spēles... Pucē viņš sev mundieri, bet diez vai būtu gatavs spēlēt tādā līmenī, lai būtu labāks par to pašu Kelliju.

gaisma2 rakstīja: te muusu hokejistiem buutu ko pamaaciities. kaa raujas uz izlasi!!!!! Gods un Slava
, 2012-06-04 17:30, pirms 12 gadiem
Kā var teikt, ka Ferdinads ir vājā formā?? Pagājušajā sezonā viņš nospēlēja 38 spēles un spēlēja laukumā visās 16 pēdējās Premjerlīgas spēlēs! Otrajā sezonas daļā viņš bija viens no labākajiem United spēlētājiem!!
Daži no Hodžsona lēmumiem man raisa jautājumu, vai tiešām viņš ir īstais priekš šī darba??? Richards, iespējams, ir labākais labās malas aizsargs Premjerlīga, taču tiek atstāts mājās. Lennons, kurš pagājušo sezon gan neaizvadīja visas spēles un nebija labākajā formā, guva 3 vārtus, atdeva 7 rezultatīvas piespēles un Adams Džonsons, kurš var gūt skaistus vārtus un bija 6 reizes rezultatīvs pagājušajā sezonā un vienmēr izskatās labi Anglijas izlasē, tiek atstāts mājās, bet tā vietā Hodžsons paņem vēl vienu miskastnieku no Liverpooles - S.Davningu, kurš 36 Premjerlīgas spēlēs neguva vārtus ne reizi, tā pat kā atdeva 0 rezultatīvu piespēļu!!! Kur ļoģika???

Man šie lēmumi šķiet nesakarīgi, taču, ja Hodžsons un Anglija tiks ārā no grupas, es būšu ļoti priecīgs, jo pagaidām tas šķiet nereāli.

Lai veicas Anglijai, jo, manuprāt, tikai ar veiksmes palīdzību būs iespējams tikt ārā no grupas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 21:40, pirms 12 gadiem
Atkal SC raksta muljkjiibas. Apgalvojums, ka "Hodžsonam ar Ferdinanda neiekļaušanu sastāvā nav nekāda sakara, jo FA to vienkārši neļāva darīt, nevēloties konfliktsituāciju ar Teriju" ir pilniigs sviests. Anglijas FA nekad oficiali neko tamlidzigu nav paudusi.
Kas attiecas uz SnoopDoga neiekljaushanu izlasee, piekriitu Hodgsonam. Shamais jau sen vairs nav tas speeleetaajs, kaa pirms gadiem 7-8, driizaak potenciaala katastrofa. Cits jautaajums- kaada jeega savainotu centra aizsargu aizvietot ar fullback. Kellijs patieshaam ir nesaprotama izveele. It ka logjiski buutu njemt Micah Richards, kursh var speeleet gan centraa gan labajaa malaa, bet shamais apvainojaas, ka netika iekljauts pirmajaa 23 viiru versijaa un pateica, lai vairaak netraucee...
, 2012-06-04 23:01, pirms 12 gadiem
Nu kad Terijs kadam atkal iespers no muguras tad sapratis kapec ņema izlase tadu super talantigo visas pasaules labako centra aizsargu.
, 2012-06-05 17:41, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Protams šā brīža situācijā Rio varēja noderēt izlasei. Bet patiesībā Rio jau diezgan ilgu laiku mocoties ar muguras problēmām, reti kad rāda patiešām augstākā līmeņa sniegumu. Turklāt šosezon dabūja spēlēt ļoti daudz priekš sava vecuma. Vakar netā parādījās fotogrāfijas, kur redzams kā šobrīd gan Rio, gan Karriks atpūšas ar ģimenēm kaut kur siltās zemēs. Tiešām kādam liekas, ka ir iespējas tagad viņus steidzamības kārtā izraut no atpūtas un skriet pa galvu pa kaklu uz izlasi, īpaši apstākļos kad pirms tam viņus novērtēja kā izlasei nevajadzīgus... Bet angļi savos komentāros pamatīgi pasmejas par Hodžsonu, ka viņš jau paņēmis uz izlasi 6 Pool spēlētājus, laikam šiem palicis parādā kaut ko Kaut gan izvēle jau nav liela. Izbrīnu izraisa tikai fakts, ka viņš jau no paša sākuma nepaņēma Ričardsu.
92. tā izsauca visu Dānijas izlasi, rezultātu Tu atceries?
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.