Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Toress: "Mata bija pelnījis gūt vārtus"

Jānis Pārums

Toress: "Mata bija pelnījis gūt vārtus"
Huans Mata un Fernando Torress
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Eiropas futbola čempionāta finālspēles starp Spānijas un Itālijas valstsvienībām (4:0) komentārus sniedza abu izlašu galvenie treneri, kā arī spēlētāji.

Vinsente del Boske, Spānijas izlases treneris: "Visi laiku pa laikam zaudē. Itālija aizvadīja labu turnīru. Motas savainojums viņus ietekmēja slikti, taču pat neskatoties uz to, viņi parādīja labu sniegumu. Principā spēle beigās līdz ar Motas savainojumu. Šī bija smaga spēle, bet mani spēlētāji kontrolēja notikumus laukumā. Pēc mūsu pirmajiem vārtiem itāļi sekmīgi turējās, bet mēs turpinājām izdarīt spiedienu, kas arī atnesa panākumu Spānijai. Finālā mēs gribējām gūt kaut vienus vārtus, bet reizēm ir arī šādas uzvaras. Pēc šī panākuma mēs skatāmies nākotnē un centīsimies kvalificēties pasaules čempionātam. "

Čezāre Prandelli, Itālijas izlases galvenais treneris: "Mēs spēlējām pret lielisku komandu, pasaules čempioniem. Brīdī, kad palikām desmit vīru sastāvā, spēle bija galā. Mums bija dažas labas izdevības otrā puslaika sākumā, bet mēs tās neizmantojām. Mēs aizvadījām satriecošu Eiropas čempionātu, vienīgi žēl, ka nebija vairāk atpūtas dienu pirms fināla. Grupu turnīrā pret Spāniju nospēlējām labi, jo tad bijām 100% veseli. Pret Spāniju jārāda labākais sniegums, bet šodien tādu nedemonstrējām. Spāņi iegāja vēsturē, viņi to ir pelnījuši. Pēc zaudējuma nevari būt priecīgs, vienmēr gribas uzvarēt. Esmu sarūgtināts, taču vienlaikus Kijevu pametu lepns."

Ikers Kasiljass, Spānijas izlases vārtsargs: "Mūs vienmēr kritizēs, ja mēs atkāpsimies [no saviem sasniegtajiem rezultātiem], jo esmu uzlikuši sev augstu latiņu. Taču varu teikt, ka pēdējie četri gadi bija satriecoši. Jūs varat padomāt, ka 4:0 uzvara pār Itāliju finālā ir viegla... Mēs vienkārši turnīra gaitā visu laiku pilnveidojāmies."

Džanluidži Bufons, Itālijas izlases vārtsargs: "Šodien laukumā cīņas nebija – pretinieks vienkārši bija krietni pārāks nekā mēs. Tāpēc mums viennozīmīgi ir spēcīga rūgtuma sajūta... Tomēr turnīrs kopumā mums bija brīnišķīgs piedzīvojums. Finālā ir jāuzvar, taču šoreiz mēs spēlējām ar neticama līmeņa komandu."

Šabi Alonso, Spānijas izlases pussargs: "Sajūtas šoreiz bija citādākas nekā pēc mūsu uzvaras "Euro 2008". Toreiz mēs iekritām lielā eiforijā. Tagad mēs uzvaru atzīmējam ar savām ģimenēm un ļoti ieturēti. Varbūt mums vajadzētu just lielu eiforiju, taču nevajag mākslīgi radīt sajūtas."

Andress Injesta, Spānijas izlases pussargs: "Katram ir savs skatījums uz futbolu, taču nevaru teikt, ka mēs rādījām garlaicīgu spēli. Šodien komanda parādīja augsta līmeņa sniegumu, mums izdevās praktiski viss. Mēs itāļiem uzspiedām savu spēles stilu un darījām visu, ko vēlējāmies. Lai gan saprotams, ka itāļiem bija problēmas – Kjellīni savainojums, citi spēlētāji nebija labākajā fiziskajā formā. Taču tāds ir futbols."

Čavi Ernandess, Spānijas izlases pussargs: "Visos elementos bijām labāki par itāļiem. Iespējams, šī bija turnīra labākā spēle. Pirmie gūtie vārti mums ļoti palīdzēja. Mēs daudz kontrolējām bumbu un laukumā jutāmies komfortabli. Bumbu kontrolējām labāk nekā itāļi. Kas attiecas par manas karjeras turpinājumu izlasē, tad par to vēl apspriedīšos ar treneri. Ja jutīšos labi, tad paskatīsimies – varbūt aizbraukšu arī uz Pasaules kausa izcīņu."

Hordi Alba, Spānijas izlases aizsargs: "Šis bija mans pirmais fināls. Mēs spējām ieiet vēsturē. Esmu ļoti laimīgs un nespēju tam noticēt. Turklāt man ir līgums ar "Barcelona", tāpēc tagad varu tikai un vienīgi atzīmēt šo uzvaru. Man izdevās gūt vārtus – mani draugi teica, ka es noteikti to izdarīšu."

Fransesks Fabregass, Spānijas izlases pussargs: "Jūtos lieliski. Šī ir viena no labākajām dienām manā mūžā. Diez vai mēs vēl saprotam, ko esam paveikuši. Taču paies laiks un mēs visu apzināsimies. Mēs esam garlaicīgi? Pieļauju, ka cilvēki, kas tā domā, neko nesaprot no futbola."

Fernando Toress, Spānijas izlases uzbrucējs: "No mums nevar prasīt vairāk, taču šī viennozīmīgi ir visas komandas uzvara. Komandas gars veicināja mūsu panākumus. Mēs pārliecinoši uzvarējām spēli pret tādu spēcīgu komandu kā Itālija. Īpašu prieku man rada Matas vārtu guvums. Patīkami redzēt viņu smaidām un laimīgu. Viņš to bija pelnījis."

 +20 [+] [-]

, 2012-07-02 09:58, pirms 12 gadiem
torres tiesaam izcils speeletajs,uun veiksmi turpmak!!
Slēpts komentārs: Zoverags

 +13 [+] [-]

, 2012-07-02 10:05, pirms 12 gadiem
šis ir labs - Mēs esam garlaicīgi? Pieļauju, ka cilvēki, kas tā domā, neko nesaprot no futbola."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mrPO

  -3 [+] [-]

, 2012-07-02 10:33, pirms 12 gadiem
Kāpēc tik daudz Spānijas futbolistu viedoklis šajā rakstā un tik maz Itāļu? Ko teiks spāņi jau tāpat bija skaidrs. Daudz interesantāk, ko par to saka itāļi. Piemēram, ko tagad varētu pateikt Balotelli? Ar viena paša Bufona un Prandelli viedokli tā pamaz. Vispār viedokļu un komentāru pēc spēlēm sportacentrā ir paknapi. Ne tikai futbolistu un treneru, bet arī attiecīgo valstu futbola apskatnieku, speciālistu viedoklis ir interesants. Bijušo futbolistu domas bieži ir interesantas. Un nevajag man tagad teikt: ja gribi to visu lasīt, ej tur un tur netā, atrodi un lasi. Tad vrb tāds sportacentrs arī nav vajadzīgs, ja visu lasīsim krieviski, angliski utt.

  +7 [+] [-]

, 2012-07-02 10:36, pirms 12 gadiem
Runas par garlaicīgumu nedaudz atgādina Znaroka hokeja komandas aprunāšanu - there is no matter you win by inch or by mile - winning is winning! arī pēc simts gadiem viņus visus atcerēsies kā čempionus nevis kā garlaicīgus spēlētājus!

  -3 [+] [-]

, 2012-07-02 10:40, pirms 12 gadiem
Nē, redz Spāņi, kas guva 4. vārtus, bija garlaicīgi, bet Itāļi, kas palika uz 0, tādi nebija. Smieklīgi.

  -2 [+] [-]

, 2012-07-02 10:49, pirms 12 gadiem
Spānijas izlasi var uzvareet- spelejot plashi un ar taalaam un atraam piespeeleem. Shaada speele jauc araaa vinu sisteemu un speletaaji pagurst krietni atraak. Anglija butu labs pretinieks, tikai izpilditajus vajadzetu labaakus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-07-02 12:11, pirms 12 gadiem
Yes. Prognozēju Spānijas triumfu EIRO 2012

Viņi šobrīd spēlē kā komanda no citas galaktikas.

Itāļiem bija savainotie, bet reti kur tiek runāts par Spānijas diviem savainotajiem - De Villu un Pujolu .. kā būtu ja šie spēlētu ?

Atceraties, kā Torress ar De Villu tandēmā smējās par pretiniekiem?

  +6 [+] [-]

, 2012-07-02 12:52, pirms 12 gadiem
Toress izklausās jauks puisis.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-02 12:54, pirms 12 gadiem
4 goli - garlaiciigi??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-02 13:08, pirms 12 gadiem
Isteniibaa jau spāņi vieniigo speeli eč aizvadija kaut cik skataamu, bet Itaaļi peec pirmaa puslaika vairs necinijaas! Cinijaas tikai Mario!

     [+] [-]

, 2012-07-02 13:49, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Kļūda rakstā!
''Fransesks Fabregass, Spānijas izlases pussargs'' - Nevis pussargs bet uzbrucējs.
vispar jau vins ir pussargs. ja nezini nerunaa

  +1 [+] [-]

, 2012-07-02 14:14, pirms 12 gadiem
Pusfināls ar Portugāli vairāk izskatījās pēc fināla; un Portugālei bija pārsvars spēles pamatlaikā. Tāpēc neoficiālajā rangā gribētos otrajā vietā likt Portugāli.
Maz īstu pārsteigumu (tikai Dānija:Holande un varbūt Grieķija:Krievija), rezultāti pamatā saskan ar speciālistu prognozēm -- tas futbolam netipiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-02 20:52, pirms 12 gadiem
Piekrītu Fernando. Mata bija pelnījis šo iespēju un to veiksmīgi izmantoja. Viens no maniem mīļākajiem spēlētājiem "Chelsea" rindās. Mata ir pelnījis visu, ko sasniedzis.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-02 20:54, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Tak ko varat ņemties SPāņu ēra drīz beigsies, tādās komandas kā Vācija ,Itālija tikai tagad sāk jaunas komandas izveidi, Vācija vispār jaunākā komanda čempī , bet redz ka 3 vieta tomēr, pēc diviem gadiem, ja visas šīs 3 izlases tiks PK 2014 , tad jau favorīti, būs nevis Spāņi bet tieši, Vācija, Itālija, iespējams pat Portugāle, vecie aizies Sāksies jaunā ērā.
Domā, ka spāņiem tūkst jaunu talantu? Esmu pārliecināts, ka Spānijā atrodas labākā talantu kalve pasaulē. Tas visu izsaka, tā ka ar paaudžu maiņu un spēlētāju rotāciju spāņiem vēl ilgi nevajadzētu būt nekādām problēmām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 00:03, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: kādā vel tandēmā? Kad Villa nebija savainot, Torres lielākoties sēdēja uz soliņa.
Toress spēlēja ar Vilju kopā gan EČ 2008 (4 no 6 spēlēm), gan PK 2010 (4 no 7).

  -1 [+] [-]

, 2012-07-03 14:08, pirms 12 gadiem
vārtus bija pelnījuši gūt - Švainijs, Kross un Millers... ja tā būtu noticis fināls būtu rezultāta ziņa interesantāks!

     [+] [-]

, 2012-07-05 12:36, pirms 12 gadiem
Cepums Toresam par to piespēli, nepaskopojās...( bet ja paskopotos viņš kļūtu par turnīra rezultatīvāko spēlētāju).