Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Tiesneši bargi sodīs par sitieniem ar elkoni, apsargiem aizliegts ēst semuškas

Tiesneši bargi sodīs par sitieniem ar elkoni, apsargiem aizliegts ēst semuškas
Arī Latvijā apsargi nereti spēļu laikā bauda saulespuķu sēkliņu garšu

Tikai nedēļa atlikusi līdz Eiropas čempionāta finālturnīram. UEFA jau iepazīstinājusi tiesnešus ar galvenajiem aspektiem, kuriem pievērst uzmanību. Ļoti bargi tiks sodīti veiktie pārkāpumi, kuros tiks izmantoti elkoņi. Ar "kārtības rulli" iepazinušies arī apsardzes darbinieki.

UEFA ļoti uztraucas par savu imidžu, tādēļ aicina tiesnešus lielāku uzmanību pievērst futbolistu strīdiem ar "svītrainajiem". Par strīdēšanos ar tiesnešiem spēlētāji jāsoda ar dzeltenajām kartītēm. Ar brīdinājumu jāsoda arī jebkāda veida rupjš izklupiens, neskatoties uz to, ka pirmais pieskāriens bijis bumbai.

Par lēcienu virsū pretiniekam ar taisnām kājām - sarkanā kartīte. Tāds pats sods arī par sitienu pretiniekam ar elkoni gaisa divcīņās. Sarkanās kartītes jāpiešķir arī situācijās, kad rupji tiek nospēlēts pret uzbrūkošās vienības spēlētāju soda laukumā, kā arī par pēdējās cerības sodu.

Ukrainā kārtībsargājošajiem orgāniem izdalīti īpaši bukleti, kuros, atskaitot informāciju par čempionāta kalendāru, infrastruktūru, minētas lietas, kuras nekādā gadījumā tie nedrīkst darīt. Starp tām ir saulespuķu sēkliņu ēšana spēļu laikā, pārspīlēta priecāšanās par notikumiem laukumā, alkohola lietošana, smēķēšana, kā arī nedrīkst atteikt palīdzību, ja tā tiek lūgta. Interesanti, ka aizliegts no ārvalstu tūristiem (futbola faniem) lūgt cigaretes (tautas valodā "streļīt"), kā arī suvenīrus.

Vērts arīdzan pieminēt, ka neapmierināti ar daudzajiem drošības pasākumiem bijuši daudzu vietējo Ukrainas un Polijas fanu kustību pārstāvji. Tie pat atteikušies apmeklēt Eiropas čempionāta spēles. Vietējiem grupējiem neesot iespējas iegādāties vairāk par trīs biļetēm vienlaicīgi, tādēļ tiek izslēgta iespēja atrasties vienā sektorā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com


, 2012-06-01 01:50, pirms 12 gadiem
a ko ta tie Ukraiņu vai Poļu ultras gribēja,paši vien ar savu uzvedību izsaukuši tādu atieksmi
, 2012-06-01 04:27, pirms 12 gadiem
a kā ar dvuļām? tās drīkstēs? vismaz 2,3 l Līvinieku! tas jau par rabarberu kompotu labāks!
, 2012-06-01 04:31, pirms 12 gadiem
man nenāk miegs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-01 08:09, pirms 12 gadiem
Tātad nokrišana zemē no maza un citreiz nemaz nenotikuša kontakta un tad raustīšanās agonijā un raudāšana = lielisks imidžs.

Semuškas = sabojāts briesmīgs imidžs.
, 2012-06-01 09:46, pirms 12 gadiem
Tagad visi futbolisti zinās kādus pārkāpumus simulēt. Atkal varam gaidīt neskaitāmos tiesāšanas skandālus.

Nekad neesmu varējis paciest ka par pārkāpumiem soda laukumā ir sarkanā + pendele. Pirmkārt, komanda tiek par vienu pārkāpumu sodīta divreiz, otrkārt, spēle uzreiz ir izšķirta. Tālāk skatīties vairs nekādas intereses.
, 2012-06-01 09:54, pirms 12 gadiem
Apsargu kultūra vispār ir smalka un delikāta lieta. Apsargs nedrīkst vienkārši pienākt klāt, piemēram, ģimenei ar bērniem un sākt spārdīt viņus ar zābakiem. Pareizā tehnika sākas ar masveida nekārtību izprovocēšanu. Fanu grupu novirza kaut kādā iežogojumā, vēlams, lai no 3 pusēm būtu drāšu žogi un priekšā - apsargu virkne. Pēc tam jāgaida, kamēr kāds izrāda neapmierinātības pazīmes, piemēram, biksta ar pirkstu apsarga mugurā un jautā, kas notiks tālāk. Tagad - un tikai tagad - viņu vajag pagrūst ar abām rokām un iegāzt citu fanu pulkā, lamājoties starptautiski saprotamā valodā. Izmantojot pārsteiguma momentu, visi apsargi ņem stekus un sāk sist pa labi un pa kreisi - tā top futbola svētki apsargiem!

Apsargam jābūt ļoti uzmanīgam. Tā, piemēram, nedrīkst vienatnē tuvoties vairākiem spēcīgiem, veselīgiem faniem. Var norauties pa muti. Ja apsargam tuvojas huligānu pulciņš, apsargs neuzkrītoši pazūd.

Šaujamieroci drīkst izmantot tikai tad, ja ir liecinieki, kas gatavi stāstīt, kā nošautais pirmais draudējis apsargam ar plastmasas pudeli, plastmasas karoga kātu vai, vislabāk, plastmasas vienreizējās lietošanas nazīti.

Stingri aizliegts ar kalašņikovu šaut pa spēlētājiem, pat ja tie ir pretinieki. Būs skandāls. Tas attiecas arī uz treneriem un ārstiem. Pietiek pieklājīgi pagrūst vai pielikt padeni, kad tie iet jums garām. Grūstīties koridorā drīkst, ja nefilmē kameras. Tribīnēs drīkst aizšķērsot ceļu, drīkst kauties, drīkst kādu joka pēc izraidīt no stadiona. Šaut ar kalašņikovu uz tribīnēm bez īpašas vajadzības nav vēlams.
, 2012-06-01 10:05, pirms 12 gadiem
Skatītāji kļūs mazāk!
, 2012-06-01 10:52, pirms 12 gadiem
Garais 2vuļ harašo mantā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-01 14:07, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: a ko ta tie Ukraiņu vai Poļu ultras gribēja,paši vien ar savu uzvedību izsaukuši tādu atieksmi
vel viens BBC smadzeņu skalošanas upuris
, 2012-06-02 06:55, pirms 12 gadiem
britiw_h-side rakstīja: vel viens BBC smadzeņu skalošanas upuris
es runāju par ultrām nevis parastiem faniem,par to ka polijā ir vieni no visagresīvākajiem faniem laikam nav jāstāsta un ukraiņi tālu neatpaliek un to BBC raidījumu pat redzējis neesu
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.