Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Vācieši vīlušies sevī un rezultātā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vācieši vīlušies sevī un rezultātā
Vācijas kanclere Angela Merkele pasniedz
sudraba medaļu kapteinim Ballakam
Foto: AP

Pēc vakardienas "Euro 2008" finālspēles, kurā Vācijas izlase ar 0:1 piekāpās Spānijai, vilšanos varēja dzirdēt gandrīz ikkatra vāciešu spēlētāja vai pārstāvja balsī, tomēr visi rezultātu atzina par godīgu.

Vācijas izlases kapteinis Mihaēls Ballaks, salīdzinot ar dažiem komandas biedriem, nebija visnelaimīgākais: "Vienmēr ir vilšanās, ja tu zaudē finālā. Tomēr komanda ir aizvadījusi lielisku čempionātu. Diemžēl pret Spāniju pieļāvām vienu, divas kļūdas par daudz. Vēlējāmies, bet vairs nevarējām. Ja paskatās uz komandas līmeni, tad tas ir gūts lielisks panākums. Ar visu vilšanos komanda sasniegusi izcilu panākumu."

Visnelaimīgākais, šķiet, bija vārtsargs Jenss Lēmans, kuram šīs bija atvadas no izlases: "Esmu ļoti vīlies par fināla iznākumu. Šis droši vien bija mans pēdējais Eiropas čempionāts. Tagad uzmācas domas - varbūt bija iespējams kaut ko izdarīt labāk... Cerības ir zaudētāja ienaidnieks pat tad, ja paņemts maksimums. Pēc sliktas spēles seko laba, bet šoreiz mēs nenoturējām šo ritmu."

Arī pēc fināla kaujnieciskumu nebija zaudējis aizsargs Filips Lāms: "Mēs nenospēlējām uzbrukumā tik labi, kā to bijām cerējuši. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Vēlējāmies iegūt titulu, bet tagad jau priekšā ir pasaules čempionāta atlases cikls, kurām vēlamies uzvarēt un uzvarēsim!"

Pussargs Tomass Hiclšpergers atzina spāņu pārākumu: "Spāņi tik labi pārvaldīja bumbu, ka mums neradās gandrīz neviena iespēja. Viņi bija pelnījuši uzvarēt un iegūt čempionu titulu. Mēs jau bijām nonākuši tālu, tikdami finālā. Tomēr vēl kaut kā pietrūka, mums jāattīstās tālāk. Mums ir ļoti liels potenciāls."

Vācijas kanclere Angela Merkele saskatīja pozitīvu virzību nākotnē: "Spēlēt finālā jau ir lielisks sasniegums. Cīnījāmies, bet līdz titulam neaizsniedzāmies. Pagājušajā pasaules čempionātā bijām trešie, šajā Eiropas čempionātā - otrie. Redzēsim, kā būs 2010. gada pasaules čempionātā. Es jau teicu Mihaēlam Ballakam, ka mums droši vien vēl mazliet jāpagaida, līdz varēsim svinēt pavisam lieliski!"

Vācijas prezidents Horsts Kēlers apsveica izlasi ar otro vietu: "2008. gada Eiropas čempionātā līdz titulam neaizsniedzāmies, taču sasniegt finālu ir liels panākums, tāpēc no sirds apsveicu Joahimu Lēvu un komandu. Esmu pārliecināts, ka šai komandai ir visas iespējas sasniegt vēl vairāk jau nākamreiz - 2010. gada pasaules čempionātā."

Izmantotie resursi:
kicker.de

  -2 [+] [-]

, 2008-06-30 10:15, pirms 16 gadiem
Labots, paldies

  -1 [+] [-]

, 2008-06-30 10:18, pirms 16 gadiem
Un Lāmam ar "uzbraukšanu" uzbrukumam vajadzētu tā kā paklusēt, jo, ja vien viņš nebūtu "uzlicis bremzes" cīņā ar Torresu, kas zin, kā situācija būtu beigusies. Vispirms vajag kritiski paskatīties uz savu darbību un pēc tam vērtēt citus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-30 10:22, pirms 16 gadiem
2002. gada Eiropas čempionātā ... vai tad 2002.g bija EČ ?

  +1 [+] [-]

, 2008-06-30 10:23, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: ar ko kanclere atskiras no prezidenta?

Vaacija prezidents ir vairak tikai reprezentativa persona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-06-30 10:29, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: tā kā latvijā?

Vācijas kanclers ir valdības galvas tituls Vācijā (vācu val. - Kanzler). Vācijas politikā šis amats ir līdzvērtīgs ministru prezidentam citās valstīs, taču parasti tiek izmantots vāciskais tituls, lai novērstu pārpratumu terminu lietošanā (Vācijā par ministru prezidentiem - Ministerpräsidente - tiek saukti federatīvo zemju vadītāji). No 1871. gada līdz 1945. gadam tika lietots apzīmējums "Reihskanclers" [1], pēc 1945. gada - "Bundeskanclers" [2]. Aktuālais bundeskanclers Vācijā ir Angela Merkela, kura 2005. gadā šajā amatā nomainīja Gerhardu Šrēderu.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-30 10:30, pirms 16 gadiem
latvijā ir ministru prezidents, vācijā ir kanclers.
abās valstīs prezidenti ir vienādi reprezentatīvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-06-30 10:54, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: ar ko kanclere atskiras no prezidenta?


nu ar dzimumu, arī vecumu, frizūru.. viņi vispār viens no otra atšķiras ļoti daudzos aspektos ;/

  +1 [+] [-]

, 2008-06-30 11:05, pirms 16 gadiem
vai tas, kurš man ielika mīnusu, nepiekrīt, ka viņi atšķiras ar dzimumu? Tādā gadījumā sanāk, ka tu te tagad saki, ka viens no viņiem ir transvestīts?! Manuprāt tas ir rupji, piedauzīgi un klaji nepieklājīgi attiecībā pret oficiālām Vācijas amatpersonām. Tādējādi tas neatbilst esports.lv reģistrācijas noteikumiem, tāpēc es lūgšu esports.lv administrāciju noskaidrot mīnusa licēju un bloķēt tā pieeju portālam.

     [+] [-]

, 2008-06-30 11:13, pirms 16 gadiem
Starp citu uk.yahoo.eurosport.com ir uztaisīta ļoti interesanta fīča - 3D formātā var redzēt visus gūtos vārtus un pārkāpumus visām EČ finālturnīra spēlēm. Ideāls palīglīdzeklis jaunajiem futbolistiem un arī treneriem spēles analīzei - uzliec tādu skatu kādu vēlies un baudi

     [+] [-]

, 2008-06-30 11:15, pirms 16 gadiem
An2Rēgs rakstīja: vai tas, kurš man ielika mīnusu, nepiekrīt, ka viņi atšķiras ar dzimumu? Tādā gadījumā sanāk, ka tu te tagad saki, ka viens no viņiem ir transvestīts?! Manuprāt tas ir rupji, piedauzīgi un klaji nepieklājīgi attiecībā pret oficiālām Vācijas amatpersonām. Tādējādi tas neatbilst esports.lv reģistrācijas noteikumiem, tāpēc es lūgšu esports.lv administrāciju noskaidrot mīnusa licēju un bloķēt tā pieeju portālam.


Nu, ko tu te sastresojies - nezināji, ka pirmdiena - grūta diena un daudziem ir grūtības izprast rakstīto Būtu uzrakstījis to pašu rīt vai parīt nebūtu tev tā mīnusa

  -1 [+] [-]

, 2008-06-30 11:16, pirms 16 gadiem
diez kādas sajūtas ir Lāmam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-30 11:28, pirms 16 gadiem
es nestresoju, es ierēcu, un jau no sākta gala. nebiju iedomājies, ka to varētu arī neuztvert.

     [+] [-]

, 2008-06-30 11:38, pirms 16 gadiem
Vissaapiigaakais jau bija, ka pat Balaka mineetaas "viena, divas kljuudas par daudz" nespeej pilniibaa aprakstiit zaudeejuma anatomiju. Spaanji pieljaava chetras kljuudas par daudz, lai uzvareetu ar 5:0, bet vaaciehsiem vakar bija vajadziigs iists briinums, lai izglaabtos liidz pagarinaajumam... Spaanji bija paaraaki visos speeles elementos, paaraaki gan individuaali, gan kolektiivi, gaisaa un uz zemes, par uudeni neesmu tik paarliecinaats. Bija taada sajuuta, ka Torresa gols neizshkjiira neko, spaanji buutu turpinaajushi kombineet liidz iesistu vaartus - nav svariigi, kad, bet vaartus vinji, nelieshi taadi, iesistu noteikti.

Vaaciehsiem turpretim truuka vareeshanas aizdabuut bumbu liidz Kasiljesa vaartiem, par iesishanu iekshaa nemaz nebija runas Shvainija soda un stuura sitieni nebija labi, bet ko finaalaa dariija Hiclspergera briinumi, nesaprot arii pats Tomass... Un Asinjainais Kapitaano Mihails vakar vairaak baidiija beernus, nekaa speeleeja futbolu.

Vilshanaas, pagjiras, slikts garastaavoklis... Un muuzhiigi otrais Mihails Balaks.

     [+] [-]

, 2008-06-30 11:51, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: ar ko kanclere atskiras no prezidenta?

ar ko Godmanis atšķiras no Zatlera?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-30 12:07, pirms 16 gadiem
Tiesaashana bija ok, vakar, piemeeram, Roseti buutu vareejis noraidiit Silvu (par badiishanos) un peec tam Leemanu (par speeli ar roku aarpus soda laukuma), bet vai bija veerts smeereet rokas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-30 12:17, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Godmanis izskatās gudrs un arī ir gudrs, bet Zatleram pat nav gudras frizūras, par gudrību nemaz nerunājot


Ja tu saki, ka Zatlers ir muļķis, tad kas esi tu pats? Vai NEgudrs cilvēks ir spējīgs vadīt slimnīcu? Viņš ir izdarījis daudz vairāk nekā tava pelēkā esamība uz šīs zemes, tu putekli!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-30 12:24, pirms 16 gadiem
Bubb rakstīja: Ja tu saki, ka Zatlers ir muļķis, tad kas esi tu pats? Vai NEgudrs cilvēks ir spējīgs vadīt slimnīcu? Viņš ir izdarījis daudz vairāk nekā tava pelēkā esamība uz šīs zemes, tu putekli!


Būtu gudrs tad turpinātu darīt to ko prot - vadīt slimnīcu, nevis tēlot oranžo zooprezidentu Kas par tēmām sadāļā EURO2008!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-06-30 13:23, pirms 16 gadiem
Vaacija nekvalificeesies World cup 2010

     [+] [-]

, 2008-06-30 15:45, pirms 16 gadiem
koleegji, kas tulkoja raxtu un ielika bildi.. medalas nepasniedza nekada kanclere, bet gan tads onkulitis no Francijas, kas 84taja guva uzvaras vartus paar spaniju un izvilka Francijai chempiona titulu!!

     [+] [-]

, 2008-06-30 16:49, pirms 16 gadiem
Army rakstīja: jaa, bet vaaciesi finaalaa arii nenospeeleeja taa kaa vini to speej. Augstaakaa pilotaaza vaacu izpildiijumaa bija speele pret Portugaali manupraat. Ja taa vini speeleetu arii finaalaa ej nu sazini kurs uzvareetu

spaanhi nav portugaalhi! taapeec arii spaanhi ir chempji!

  -1 [+] [-]

, 2008-06-30 16:51, pirms 16 gadiem
"Vācijas izlases kapteinis Mihaēls Ballaks, salīdzinot ar dažiem komandas biedriem, nebija visnelaimīgākais"

Viņš sāk pierast pie zaudējumiem finālos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja