Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Austriju "Euro 2008" laikā apmeklējuši vairāk kā miljons tūristu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Austriju "Euro 2008" laikā apmeklējuši vairāk kā miljons tūristu
Foto: AFP

Austrijas iekšlietu ministrija ir paziņojusi, ka Austrijas stadionus un fanu zonas Eiropas čempionāta laikā kopā apmeklējuši ap 2,4 miljoniem cilvēku.

Austrija kopā ar Šveici bija „Euro 2008” finālturnīra rīkotājvalstis, kas abām valstīm ļāva gūt iespaidīgus ienākumus, jo abās valstīs iebrauca milzīgs skaits tūristu. Austrijas iekšlietu ministrija ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka kopumā valstī ir bijuši 1,1 miljons tūristu, kuri ir vai nu apmeklējuši finālturnīra spēles, vai arī atradušies fanu zonā.

Visvairāk ārvalstu iebraucēju ir bijis no kaimiņvalsts Vācijas, kā arī no Itālijas un Horvātijas. Kopumā Eiropas čempionāta finālturnīra laikā apcietināti apmēram 580 līdzjūtēji, bet lielākā daļa no tiem gandrīz uzreiz tikusi atbrīvota. Finālturnīra laikā dežūrējuši ap 27 tūkstošiem policistu, no kuriem 23 guvuši nelielus savainojumus sadursmju laikā ar līdzjūtējiem.

Izmantotie resursi:
Asociated Press

  +1 [+] [-]

, 2008-07-02 00:54, pirms 16 gadiem
Jā, ielas Vīnē un Insbrukā bija diezgan pilnas spēļu dienās. Un arī katrā mazpilsētā bija public viewing. Paldies Austrijai par čempi!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-02 08:26, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Jā, ielas Vīnē un Insbrukā bija diezgan pilnas spēļu dienās. Un arī katrā mazpilsētā bija public viewing. Paldies Austrijai par čempi!


Kaa tu zini biji aizbraucis!? A kapeec tikai Austrijai? Shveice tak arii taisiija

     [+] [-]

, 2008-07-02 13:22, pirms 16 gadiem
Man patika, kaa izlases svineja atgrieshanos un panakumus. Visi dziedaja, pat futbolisti un treneri (laikam) Labs.