Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Starkovs par "Euro" pārsteigumu nosauc Latvijas pretinieci nākamajā ciklā Ungāriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Starkovs par "Euro" pārsteigumu nosauc Latvijas pretinieci nākamajā ciklā Ungāriju
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases treneris Aleksandrs Starkovs devies uz Franciju, lai klātienē vērotu 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Pieredzējušais speciālists uzskata, ka vadošās komandas gatavojas finālam, tāpēc nav rādījušas labāko sniegumu, bet pozitīvais pārsteigums ir Ungārijas valstsvienība.

"Vienkārši favorīti ieskrienas lēnām, uzreiz nerāda labāko sniegumu. Viņiem ir svarīgi labākajā formā būt finālā, kurā spēlēt cer Francija, Vācija, Spānija, Itālija, arī Anglija un Beļģija patur to prātā," bažas par to, ka favorīti nedemonstrē gaidīto futbolu, noraidīja titulētais treneris Aleksandrs Starkovs. "Katram cilvēkam ir savas domas par mūsdienu futbolu. Piemēram, man ļoti patīk, un par šo tēmu esmu gatavs strīdēties un diskutēt. Un kādas cīņas! Ja Turcija ielaistu par vieniem vārtiem mazāk, iekļūtu astotdaļfinālā. No grupas izkļuva Ungārija, Velsa, Īrija, Ziemeļīrija, Islande un Slovākija. Jā, ir komandas, kuras spēlē spēcīgi, piemēram, Islande, kura izmanto spēku, spēlē racionāli. Taču līdzjutēji ir sajūsmā, valstī valda eiforija. Taču ir arī Spānija, Francija, Ungārija un Vācija, kuras rāda lielisku uzbrūkošo futbolu."

"Viens no Eiropas čempionāta galvenajiem notikumiem - izslēgšanas spēlēs draudzīgi iekļuva visas britu salu komandas. Cīņasspars, noskaņošanās pirms spēlēm un augsta fiziskā kondīcija - viņu galvenie plusi. Velsa nebija favorīts nevienā no apakšgrupas spēlēm, taču likteni lēma viņu zvaigznes - Garets Beils, Ārons Remzijs un Džo Alens. Ja nebūtu Krištianu Ronaldu, tad Portuglāle... Uzmanības centrā ir futbolisti no Eiropas vadošajām komandām. Horvātijas izlasē tādu ir daudz, visi pieraduši izšķir mača likteni. Un tāpēc Horvātija grupu turnīra laikā kļuva par vienu no favorītēm. Spēju līmenī nespēlēja Zlatans Ibrahīmovičs, un Zviedrija jau pametusi turnīru," secināja Starkovs, kura vadībā Latvijas izlase spēlēja 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Turnīra lielākais pārsteigums ir Ungārijas valstsvienība, kura ne tikai kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet arī spēlēja kā pirmais numurs. Un viss tikai tāpēc, ka komandā ir parādījušās zvaigznes, bet Balašs Džudžaks ir īsts līderis, kurš ne tikai gūst vārtus, bet arī izveido labu psiholoģisko klimatu komandā," pauda Starkovs, kurš norādīja, ka turnīra laikā futbolā nav ievērojis jaunas tendences. "Tas ir neiespējami. Mūsdienās futbols ir atvērts visai pasaulei, vērojam Čempionu līgas mačus, Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņas. Nav iespējams glabāt noslēpumus."

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar trim Eiropas čempionāta dalībniecēm - Portugāli, Šveici un Starkova pieminēto Ungāriju.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС – спортивный интернет-сайт №1 в...

     [+] [-]

, 2016-06-30 18:29, pirms 8 gadiem
Nekas, Petrovič, nākamais cikls tev sagādās vēl vairāk pārsteigumu - nepatīkamu!

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 19:26, pirms 8 gadiem
Tik daudz mès paši zinam bez "ekspertiem".

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 01:47, pirms 8 gadiem
Pandora rakstīja: Nekas, Petrovič, nākamais cikls tev sagādās vēl vairāk pārsteigumu - nepatīkamu!
Es ceru, ka tev un tev līdzīgiem nepatīkamo ziņu gaidītājiem nākamais cikls uzdirsīs uz galvas.