Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Britu mediju nesaudzīgā kritika par Hodžsonu un Anglijas izlasi

Rolands Eliņš

Britu mediju nesaudzīgā kritika par Hodžsonu un Anglijas izlasi
Rojs Hodžsons
Foto: AP/Scanpix

Britu sporta mediji jau izsenis pazīstami kā vieni no skarbākajiem un nekaunīgākajiem, un pēc Anglijas zaudējuma Islandei un izstāšanās no ”Euro 2016” viņiem sakamā netrūka. Piedāvājam spilgtāko novērtējumu apkopojumu.

Britu mediji atsauca atmiņā Anglijas izlases 1950. gada zaudējumu Pasaules kausā ASV izlasei, kas tobrīd bija tālu no tāda futbola attīstības līmeņa, kādā ir šobrīd. Tiek uzskatīts, ka zaudējums Islandei ir sliktākais angļu rezultāts kopš šīs spēles pret ASV, taču netrūkst arī viedokļu, ar kuriem tiek apgalvots, ka vakardiena spēle ir visu laiku sliktākā Anglijas futbola vēsturē.

„Šī bija Anglijas apkaunojošākā spēle starptautiskajā futbolā, daudz sliktāka nekā 1950. gada sakāve pret ASV,” raksta „The Telegraph”. „Izgāšanās Nicā atstās daudz smagākas sekas, turklāt notikusi periodā, kad Anglijas Premjerlīga ir kļuvusi par futbola industrijas vienu no svarīgākajām sastāvdaļām.”

„Guardian” apskatnieks Deniels Teilors savukārt norādīja, ka Anglijas pieņēmumu, ka tā ir viena futbola elites izlasēm, nepieciešams kritiski apšaubīt: „Roja Hodžsona ēra tiks definēta ar rezultātu, kas salīdzināms ar 1950. gada zaudējumu ASV. Jau esam iepazinuši ierasto izmeklēšanu par vainīgajiem, kādus veiks valsts, kurai patīk sevi uzskatīt par futbola valdnieci.”

„Metro” piedāvāja salīdzinājumu ar referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no ES, kas nosaukts par „Brexit”. „Metro” pirmās lapas virsraksts norāda, ka „Brexit” bijusi farsa pilna diena, bet Anglijas izstāšanās, kas raksturota ar vārdu „Exit”, bijusi farsa pilna nakts. Savukārt „Metro” apakšvirsraksts vēsta, ka „Pastarīši pazemoja Trīs Lauvas”.

Anglijas izlases zaudējumā sliktākais varbūt nebija pats rezultāts (1:2), kā parādītā spēle un futbolistu sniegums. Lai gan Rahīms Stērlings nopelnīja pendeli uz Islandes vārtiem, ko realizēja Veins Rūnijs, bet Markuss Rešfords mača pēdējās minūtēs parādīja aktīvu sniegumu uzreiz pēc nākšanas uz maiņu, „The Times” futbola apskatnieki vainīgos nešķiroja un pilnīgi visiem 14 spēlē iesaistītajiem angļu futbolistiem piešķīra minimālo atzīmi 0 (desmit ballu skalā).

Tas gan ne mirkli nenozīmē, ka bez pārmetumiem izticis nu jau bijušais galvenais treneris Hodžsons. „The Sun” raksta, ka „Hodžsons atkāpjas no amata pēc nožēlojamas izgāšanās”, kamēr „The Times” viņa aiziešanu raksturo kā apkaunojuma pilnu. „Daily Mail” apskatnieks Mārtins Semjuels savā rakstā norāda, ka Hodžsons bija jāatlaiž jau pēc 2014. gada Pasaules kausa: „Viņš daudz solīja, stāstīja par savu atbildību un spēju strādāt zem milzīga spiediena. Nekas no tā nesanāca. Hodžsons nebija īstais vīrs pirms diviem gadiem, un viņš tāds nav joprojām, bet šie divi gadi paliks izniekoti.”

Hodžsona kritika jaunu vilni uzņēma šajā pēcpusdienā, kad tapa skaidrs, ka viņš nepiedalīsies preses konferencē pēc Anglijas izlases izstāšanās no „Euro 2016” un izvairīsies no mediju jautājumiem. Arī gandrīz vienmēr korektās BBC pārstāvji pauduši sašutumu par Hodžsona slēpšanos no atbildības un savu pienākumu nepildīšanu.

Anglijas izlases vārtsargam Džo Hārtam nepatīkamu versiju par izgāšanās iemesliem tikmēr piedāvā „Independent”. „Pārāk bagāts, pārāk slavens, pārāk liels ego – Hārts iemieso visu, kas ir nogājis greizi Anglijas izlasē,” vēsta „Independent” virsraksts, kas kritizē gan Hārta pārāk pašpārliecinātos pirmsspēles rituālus, viņa kļūdas spēles gaitā un inteliģences trūkumu sarunās ar medijiem, kas, pēc „Independent” uzskatiem, liedz viņam kļūt par izlases līderi un rast kopīgu valodu ar līdzjutējiem.

     [+] [-]

, 2016-06-28 16:07, pirms 8 gadiem
0 balles visiem speeleetaajiem ir diez gan debiili likt.
Harts - 4 (dazhas reizes glaaba)
Rouzs - 5
Smolings - 5
Kehils - 4
Valkers - 5
Ruunijs - 5 (pendeli vismaz iesita)
Diers - 4
Alli - 4
Sterlings - 4 (pendeli nopelniija)
Keins - 1
Sturidge - 3
Mainjas
Vilshiirs - 5
Vaardijs - 7
Rashfords - 8

  +8 [+] [-]

, 2016-06-28 16:18, pirms 8 gadiem
Nu visi varbūt arī nē, bet Keins bija apaļa nulle.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 16:18, pirms 8 gadiem
Keinam es pat liktu 0 ,jo bumbu vinjs reali sita kosmosaa
diez ka butu bijis ja Vardijs un Rashfords no sakuma butu bijushi laukuma

  +4 [+] [-]

, 2016-06-28 16:26, pirms 8 gadiem
Hodžsons "nejuta" sastāvu.
Čujs, ņuhs un poņa - bez šīm lietām futbola (un jebkura komandu sporta veida!) trenera darbs nav iedomājams.

Keina vieta bija dziļā rezervē, nevis sākuma sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 16:37, pirms 8 gadiem
Vikingi novilka lauvām ādu caur d*rsu, un velkās, kā tofeju līdz reizei, kad vajadzēs atkal nodīrāt lauvas.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 16:39, pirms 8 gadiem
Tā sajūta, ka es pat varēju labāk notrenēt Anglijas izlasi šajā čempionātā. Katrā ziņā Keins neietu sākumsastāvā, kur nu vēl pēc 3 neveiksmīgām spēlēm...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 16:41, pirms 8 gadiem
Nez, vai Ronaldo joprojām uzskata islandiešus par šauri domājošiem tipiņiem, kas ar priecāšanos par panākumiem (arī neizšķirtu), neko nesasniegs

  +6 [+] [-]

, 2016-06-28 16:46, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Vikingi novilka lauvām ādu caur d*rsu, un velkās, kā tofeju līdz reizei, kad vajadzēs atkal nodīrāt lauvas.
Briti tādi dīvaini. Tur ar britu impērijas karaliskajām lauvām vairs sen kā nekas nav palicis. Pāris veci lordi un cienījami pensionāri. paskatoties uz šodienas Lielbritāniju un izlasi, vecie kolonizatori savā kapā visus kaulinus otrādi apgrieztu. kautko sadomājušies, tāpat kā ar savu Brexit, bet reāli- nekāda lepnuma un spozmes tur i tuvumā nav.

     [+] [-]

, 2016-06-28 16:47, pirms 8 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Briti tādi dīvaini. Tur ar britu impērijas karaliskajām lauvām vairs sen kā nekas nav palicis. Pāris veci lordi un cienījami pensionāri. paskatoties uz šodienas Lielbritāniju un izlasi, vecie kolonizatori savā kapā visus kaulinus otrādi apgrieztu. kautko sadomājušies, tāpat kā ar savu Brexit, bet reāli- nekāda lepnuma un spozmes tur i tuvumā nav.
Just high paid wankers.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 16:48, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Nez, vai Ronaldo joprojām uzskata islandiešus par šauri domājošiem tipiņiem, kas ar priecāšanos par panākumiem (arī neizšķirtu), neko nesasniegs
Ronaldo ir aizgājis ciet ar savu narcismu un sevis mīlēšanu, šķiet, ka viņš arī sevi glāsta, kad atrodas vienatnē. Seksuālā minoritāte, narciss un iedomīgs pāvs, diezgan traka kombinācija. turklāt, bez vīrišķibas pazīmēm, vina viedoklī var īpaši neieklausīties.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 16:51, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Tā sajūta, ka es pat varēju labāk notrenēt Anglijas izlasi šajā čempionātā. Katrā ziņā Keins neietu sākumsastāvā, kur nu vēl pēc 3 neveiksmīgām spēlēm...
Vai ne, tad jau es arī par 4 miljoniem varētu novadīt izlasi tāpat, ja ne labāk, protams mans izlases izvēles modelis būtu citāds, skatītos pēc tā lai neviens nespēlē top 10 klubos, kur viņi plena daudz un ego ir makoņos un nespelē jo jūtas meistari baigie. Paņemtu čepionshipa spelētājus un dabūtu labāku vietu, kā šie cirvji. Vienīgais, ko es tomēr vēlos redzēt izlasē ir Hurts, jo nevarētu teikt, ka vārtusargi viņiem baigi daudz no kā izvēlēties. Visos laikos sie laiduši sausās lapas. Varbūt vnk U-18 jāpaņemt, vismaz pēc rashforda spriežot viņiem ir velme spelet.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 16:52, pirms 8 gadiem
Ceru, ka LV izlasei būs iespēja šitos arī izvarot.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 17:09, pirms 8 gadiem
Popularizēt negatīvismu - tas ir labs paņēmiens, lai ražotu klikšķus?

     [+] [-]

, 2016-06-28 18:03, pirms 8 gadiem
Pilnīgi taisnīgi, tādai komandai nedriikstēja zaudēt, pa to viņiem Anglijā vajag, lai apsmej un nod**šs..
Trenera darbs vispār apbrīnojams, taka L*hs..

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 18:16, pirms 8 gadiem
Tieši un konkrēti tiek nosauktas lietas savos vārdos. Ko tur vēl piebilst.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 18:25, pirms 8 gadiem
Kāds man var beidzot izskaidrot, kādā sakarā vsp cilvēki kaut ko sagaidīja no vēsturski un sevišķi pēdējos gados nīkulīgas Anglijas? Viegla grupa, zars un ar to visu smagi aplauzās.

     [+] [-]

, 2016-06-28 19:00, pirms 8 gadiem
principa piekritu Mixes komentam. Anglija principa ir kur vajag!
Nu neredzu tos nabagus talak par 1/4!
U nu pelniti jau labu laiku nav bijusi!
Bridi kad visa eiropa un ne tikai attistas tie stav uz vietas!
Nebutu tas kvotas kas epl klubiem jaaizpilda puse komandas speletu cup one vai sedetu epl rezerve!
Nekads dizs parsteigums nav!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 22:18, pirms 8 gadiem
Aurors gan ir baigais dzejnieks. Nedomāju, ka britu žurnālisti ir nekaunīgi, viņi sauc lietas īstajos vārdos un atšķirībā no vairums Latvijas žurnālistiem, viņi spēj pajautāt neērtus jautājumus intervējamajam.

     [+] [-]

, 2016-06-28 22:56, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Just high paid wankers.
Overpaid nonces

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 09:46, pirms 8 gadiem
Vaininieku saraksts:
1. Treneris. Komanda ar tik milzīgu potenciālu spēlēja bez nojausmas ko darīt.
2. Hārts. Vismaz trīs rupjas kļūdas četrās spēlēs. Pēdējā spēlē var teikt, ka otrie vārti bija neveiksme, bet turnīra kontekstā - likumsakarība.
3. Keins. Pie standartsituācijām pilnīgi bezspēcīgs. Pēdējā spēlē vairākas reizes bīstamās standartsituācijās iecentrēja kādam singri aiz vārtu līnijas.

Būtībā ļoti talantīga, bet nepieredzējusi komanda, kura pēc gadiem 6 var nopietni skatīties uz Pasaules čempionātu, iespējams ka jau pēc 2 gadiem, bet ar pareizo treneri.

     [+] [-]

, 2016-06-29 10:39, pirms 8 gadiem
Pandora rakstīja: Popularizēt negatīvismu - tas ir labs paņēmiens, lai ražotu klikšķus?
Labrīt, tas ir mediju galvenais uzdevums. Jau sen ir pierādīts, ka negatīvas ziņas vairāk nes atpakaļ. Tāda nu ir pelēkās masas vēlme. Tas ir kā nekad nebeidzams cikls - čīkst par to cik viss ir slikti, lasa negatīvas ziņas, atkal čīkst, utt.

     [+] [-]

, 2016-06-29 17:08, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: 0 balles visiem speeleetaajiem ir diez gan debiili likt.
Harts - 4 (dazhas reizes glaaba)
Rouzs - 5
Smolings - 5
Kehils - 4
Valkers - 5
Ruunijs - 5 (pendeli vismaz iesita)
Diers - 4
Alli - 4
Sterlings - 4 (pendeli nopelniija)
Keins - 1
Sturidge - 3
Mainjas
Vilshiirs - 5
Vaardijs - 7
Rashfords - 8
Vārdijam 7 un Rašfordam 8? o_O?! Butt why? Vilšīram liktu ne vairāk kā 4. Nav atguvis formu nemaz. Sterlings toč nebija labāks par Staridžu. Pendeli nopelnīja? Tas ir viens moments 90min garumā. Neatpelna to balli. Dajers, iespējams, labākais un stabilākais spēlētājs visa turnīra garumā. Kaut tika spēlēts daudz par zemu. Tāpat kā Alli. Hārtam gan 1 un Keinam 4.