Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Blogs: Fenomenālā Islande

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Blogs: Fenomenālā Islande
Tomēr visi islandieši nav Francijā - kāds arī palicis svinēt Reikjavīkā
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdienas vakarā kārtējā sapņa piepildīšanos piedzīvoja Islandes futbola izlase, kas "Euro 2016" 1/8 finālā ar 2:1 pārspēja Angliju.

Varbūt virsraksts mudina domāt, ka šeit būs kaut kāda Islandes pareizās formulas atšifrēšana un dziļa analīze - nē, nekā tāda, pāris stundu laikā naktī to nemaz nevar izdarīt. Šeit vienkārši dažādos griezumos gribu vēl un vēl paust sajūsmu par 332 529 iedzīvotāju, kas ir sešreiz mazāk nekā Latvijā un pusotru reizi mazāk nekā Luksemburgā, apdzīvotās Islandes milzīgo sasniegumu.

Jāsāk ar publisku atzīšanos un nokaunēšanos par to, ka pēc pirmajām divām Islandes spēlēm pret Portugāli (1:1) un Ungāriju (1:1) uzskatīju to par vienu no vājākajām komandām finālturnīrā. Abi neizšķirti man nelikās pelnīti. Sniegums šķita ļoti nekvalitatīvs.

Biju klātienē uz islandiešu maču ar portugāļiem un, lai gan nevienam nav jaunums, ka portugāļi liek uzsvaru uz tehnisku spēli, kamēr salinieki ir tipiska ziemeļu komanda ar uzsvaru uz fizisko, Islandes tehniskais brāķis bija pārāk izteikts un pat smieklīgs. Bumba no islandiešu kājām atlēca tik tālu, ka portugāļi reizi pa reizei viegli aizskrēja bīstamos prettriecienos un tikai fatālas neveiksmes uzbrukumu noslēgumos (vēlāk Portugālei tas pats un vēl trakāk bija pret Austriju) neļāva uzvaru gūt Fernandu Santuša komandai.

Toreiz man blakus sēdēja Islandes žurnālists, un viņa reakcijas gan spēles laikā, gan pēc tās man atgādināja kaut ko ļoti līdzīgu no Latvijas "Euro 2004" stāsta - proti, "galvenais, neizgāzties", "būtu labi gūt kaut vienus vārtus un izcīnīt vienu punktu". Ja Latvija to paveica divos dažādos mačos (vārti pret Čehiju, punkts pret Vāciju), tad Islandei laimīgā kārtā abus zaķus izdevās nošaut jau pirmajā cīņā. Lai gan nākamās pretinieces Ungārija un Austrija uz papīra nebija tik draudīgas kā Portugāle, likās, ka Islande tobrīd savu jau sasniegusi un pēc grupu turnīra tik un tā dosies mājup.

Tomēr Islande neapstājās un sasniedza un turpina sasniegt aizvien jaunas virsotnes. Es tiešām esmu samulsis un nesaprotu, kas tas īsti ir. Vai tomēr meistarība augstāka nekā es (un daudzi citi) domāju? Varbūt tīrākā iesācēju (debitantu) veiksme? Parocīgs turnīra formāts? Bet varbūt pieejamo spēlētāju resursu perfekta apstrāde un transformēšana ideālajā taktikā? Gan jau kā vienmēr tas ir kokteilis no it visa, bet sausa spēļu statistika tomēr norāda, ka bez lielas veiksmes šeit neiztiek:

SpēleRez.BumbaPiesp.Sit.RāmīStūri
Islande - Portugāle1:134%/66%135:5564:274:102:11
Islande - Ungārija1:133%/67%147:5388:122:43:5
Islande - Austrija2:137%/63%272:6309:233:63:7
Islande - Anglija2:137%/63%247:5278:185:52:7

Piezīmes:
Rez. - rezultāts.
Bumba - bumbas kontrole.
Piesp. - precīzās piespēles.
Sitieni - sitieni pa vārtiem.
Rāmī - sitieni vārtu rāmī.
Stūri - stūra sitieni.

Skaidrs, ka statistika bez papildus analīzes nav pilnvērtīgi izmantojama secinājumiem. Piemēram, lielā mērā tik dramatiskus skaitļus noteica faktors, ka Islande ārkārtīgi daudz atradās vadībā, kamēr iedzinējos - visā turnīrā pagaidām tikai 21 minūti!

1/8 fināla dalībnieču minūtes vadībā (pa kreisi), iedzinējos (pa vidu) un starpība (pa labi, skaidrojums zem tabulas) aizvadītajās četrās spēlēs

VIzlaseMin.VIzlaseMin.VIzlaseStarp.
1.Vācija2231.-3.Vācija01.Vācija223
2.Velsa1681.-3.Velsa02.Velsa168
3.Islande1621.-3.Polija03.Islande141
4.Beļģija1284.Itālija54.Polija118
5.Polija1185.Islande215.Itālija112
6.Itālija1176.Portugāle336.Beļģija70
7.Spānija977.Horvātija417.Horvātija50
8.Horvātija918.Francija568.Spānija37
9.Šveice859.Beļģija589.Īrija13
10.Īrija8410.Spānija6010.Šveice3
11.Ungārija6111.Īrija7111.Portugāle-11
12.Slovākija5812.Šveice8212.Francija-17
13.Ziemeļīrija4113.Anglija8613.-14.Anglija-67
14.Francija3914.Ziemeļīrija11413.-14.Ungārija-67
15.Portugāle2215.Ungārija12815.Ziemeļīrija-73
16.Anglija1916.Slovākija14316.Slovākija-85

Piezīme: pa labi redzamā starpība (Starp.) atspoguļo, par cik minūtēm attiecīgā izlase bijusi vairāk vadībā nekā iedzinējos. Mīnus zīme nozīmē, ka par tik minūtēm attiecīgā izlase bijusi vairāk iedzinēju lomā nekā vadībā.

Šie rādītāji būtu vēl daiļrunīgāki, ja ņemtu vērā, ka bija arī nozīmīgi spēļu nogriežņi, kuros Islande nebija vadībā, taču bija pilnībā apmierināta ar rezultātu. 0:0 un 1:1 pret Portugāli bija OK (71 minūti rezultāts bija neizšķirts), tāpat grupu turnīra noslēdzošajā mačā pret Austriju neizšķirts lieliski derēja (48 minūtes bija 0:0 vai 1:1). Savukārt Islandes piespēļu statistiku, protams, nosaka bumbas kontrole, taču tāpat daļēji tā skaidrojama ar Islandes tiešo futbolu - atšķirībā no daudzām citām izlasēm, kas burtiski spāņu stilā par katru cenu tiecas pieturēt bumbu, Islande pie pirmās iespējas bliež uz priekšu cerībā uz ātru risinājumu vai, piemēram, sev parocīgajām divcīņām gaisā.

Jebkurā gadījumā Islande ir viena no piecām izlasēm, kas zaudējuma rūgtumu "Euro 2016" vēl nav izjutusi - kompānijā ar tādām komandām kā Vācija, Polija, Francija un Portugāle, kurai pamatlaikā četri neizšķirti. Pamatlaikā nezaudēja arī horvāti un šveicieši, taču viņiem neveiksme 1/8 finālā attiecīgi papildlaikā un pendelēs. Un Krištianu Ronaldu vēl atļāvās runāt par mazas izlases domāšanu, mazajām ambīcijām un tamlīdzīgi... Četros mačos Islandei vārtu attiecība 6:4, Portugālei 5:4 (trīs no četriem pretiniekiem portugāļiem un islandiešiem bija vieni un tie paši). Tas tik būtu stāsts, ja Islande ar Portugāli tiktos finālā! Tiesa, jābūt reālistiem - tālāk Islandei Francija un pat vēl vienas neticamas uzvaras gadījumā pusfināls ar Vācijas - Itālijas uzvarētāju.

Anglijas līdzjutējiem sāli bērt uz brūcēm negribētos, taču viens gan jāpasaka - finālturnīri ir īsas sacensības un reizēm tiešām var fatāli nepaveikties. Tomēr tas nav angļu gadījums - neskatoties uz gigantisko naudu Anglijas futbolā, sportiskajā ziņā viena izgāšanās pēc otras. Ja Eirokausos vismaz kaut kādas izslēgšanas spēļu stadijas vairāk vai mazāk tiek sasniegtas un Anglijas līga UEFA klubu rangā ir 3.vietā, tad izlasei kopš 1990.gadā sasniegtās 4.vietas PK finālturnīrā nākamajos 13 PK un Euro turnīros sekojoši rezultāti: pusfināls savās mājās "Euro 1996", četrreiz izstāšanās 1/4 finālā, trīsreiz izstāšanās 1/8 finālā, trīsreiz neizkļūšana no grupas, divreiz nekvalificēšanās finālturnīram. Pēdējos četros finālturnīros TOP8 iekļūts tikai reizi. Stipri viduvēji. "Euro 2016" Anglija ne reizi netikās ar Eiropas futbola grandu, tomēr pret viduvējām Krieviju, Velsu, Slovākiju un Islandi prata izcīnīt tikai vienu uzvaru - to pašu izrautu kompensācijas laikā.

Taču noslēgsim uz pozitīvās nots - kādos klubos šosezon spēlēja 11 Islandes varoņi, kas pirmdienas vakarā izgāja pret Angliju pamatsastāvā?

- Vārtsargs Hanness Halldorsons: Norvēģijas "Bodø / Glimt".
- Aizsargs Ragnars Sīgurdsons: Krievijas "Kransodar" (šī kluba skauta Jura Laizāna tvīts)
- Aizsargs Birkirs Saivarsons: Zviedrijas "Hammarby"
- Aizsargs Ari Skūlasons: Dānijas OB
- Aizsargs Kauri Aurdnasons: Zviedrijas "Malmö"
- Pussargs Birkirs Bjardnasons: Šveices "Basel"
- Pussargs Ārons Gunnarsons: Velsas "Cardiff City" (Anglijas "Championship")
- Pussargs Johans Gudmundsons: Anglijas "Chartlon Athletic" (Anglijas "Championship")
- Pussargs Gilvi Sīgurdsons: Velsas "Swansea" (Anglijas Premjerlīga)
- Uzbrucējs Kolbeins Sigtorsons: Francijas "Nantes"
- Uzbrucējs Jons Bedvarsons: Vācijas "Kaiserslautern" (2.Bundeslīga)

Neticami, bet fakts - šādā līmenī, kurā it kā toni būtu jānosaka multimiljonāriem, 1/4 finālā iekļuvusi Islande, kurai pamatsastāvā no TOP10 līgām tikai nieka trīs pārstāvji. No izslavētajām "La Liga", Bundeslīgas, EPL un A Sērijas tikai viens vienīgs Sīgurdsons, paliekot EPL ar savu "Swansea" 12.vietā. Zviedrijas, Dānijas un Norvēģijas līgas, kuras devušas četrus no 11 pamatsastāva spēlētājiem, nav pat starp 20 spēcīgākajām Eiropas līgām saskaņā ar UEFA līgu rangu, kas balstīts uz rezultātiem Eirokausos. Un tas viss netraucēja pieticīgajai Islandei (kaut pats rakstīju, cik islandieši uz papīra izskatās labi salīdzinoši ar Latviju) pārspēt Anglijas Premjerlīgas spīdekļu veidoto izlasi, lieku reizi pierādot, cik futbols ir demokrātisks sporta veids. Ja mēs vēl te sāktu rēķināt Islandes un Anglijas spēlētāju Transfermarkt noteiktās tirgus vērtības...

Jau pieminēju Islandes veiksmes kokteili. Manuprāt, vēl viena ļoti nozīmīga sastāvdaļa ir islandiešu ziemeļnieciskais miers un vēsā attieksme pret visu. Kad Islandes izlase viesojās Rīgā, es, pieradis pie LFF noteiktās kārtības, lai tiktu pie intervijas ar mūsu izlases spēlētājiem izlases treniņnometnes laikā, bikli pajautāju Islandes Futbola federācijas preses sekretāram par iespēju pirms islandiešu treniņa pārmīt pāris vārdus ar viņu lielākajām zvaigznēm Sigtorsonu (tobrīd pārstāvēja "Ajax") un Sīgurdsonu.

Tas, ka viņš bez acu pamirkšķināšanas piekrita, jau bija skaisti, bet vēl labāk bija tas, ka viņš nevis pieveda man šīs zvaigznes klāt (tā ir ierasta prakse - presinieks stāv klāt un uzrauga, lai saruna pirms atbildīgas spēles neieilgst, lai neseko provokatīvi/neadekvāti jautājumi utt.), bet vienaldzīgi noteica, ka mierīgi pats individuāli varu iet klāt un runāties. Pārsteidzoši.

Tajā reizē Sigtorsons un Sīgurdsons neatteica nevienu no daudzajām intervijām saviem tautiešiem/žurnālistiem un tikpat draudzīgi un pacietīgi aprunājās arī ar mani. Nekādas augstprātības, nekādas zvaigžņu slimības - ļoti cilvēcīga un vienkārša attieksme. Iespējams, šāds miers un aukstasinība it visā pirmdien arī palīdzēja tik ilgi bez panikas noturēt vadību pret Angliju. Ja kas, šeit vēlreiz varat izlasīt šīs pieminētās intervijas - jau tobrīd Islandes futbolu dēvēju par fenomenālu, bet tagad pat vārdu trūkst. Islandieši - malači!

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-28 05:47, pirms 8 gadiem
Vai ziniet, kā spēlē Islande?

Tā kā Itālija. Taktiski tas pats variants, tikai bez zvaigznēm un ar paviduvēju vārtsargu, tāpēc laukuma spēlētājiem jāpacenšas vēl drusku vairāk, lai uzvarētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-06-28 08:11, pirms 8 gadiem
Protams,ka Islande ir gan šī čempionāta ,gan vispārībā, futbola fenomens,kurš pierāda tikai to ,ka kvalitatīvi strādājot var sasniegt šajā spēlē daudz ko.Likās,ka jau pēc iekļūšanas izslēgšanas spēlēs komanda būs apmierināta un tālāk īpaši neplēsīsies(piemēram kā ungāri),tomēr islandieši pierādīja savu cīnītāja raksturu.Visiem mums jau gribētos salīdzināt viņus ar Latviju un teikt,ka mēs arī tātad tā varam.Tomēr ir viens galvenais faktors,bez kura labs futbols nav iedomājams un tas ir-skatītāji.Šeit mums līdz islandiešiem ir vēl tālāk ,nekā līdz kosmosam.Tikai pie labas augsnes var izaugt labi "dārzeņi un augļi",mums šī augsne ir pilnībā noplicināta ,jo valstī pat kārtīga futbola stadiona nav,ne arī pieklājīgas infrastruktūras un līdz ar to nav arī kvēli futbola skatītāji,kā tikai vien saujiņa futbola mīļu visā valstī.Tieši tāpēc iesakāms labāk tomēr Latviju ar Islandi nesalīdzināt,bet gan teikt ,ka islandieši ir pierādījuši ,ka ar milzīgu darbu un atbalstu var saniegt lielas lietas.Domāju(tiesa ,tā domāju pirms katras islandiešu spēles ),ka tas sapnis viņiem šajā čempionātā tomēr izbeigsies jau 1/4 finālā,bet vienalga viņi ir ierakstījuši sevī Eiropas futbolā jau tagad ar zelta burtiem.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 08:27, pirms 8 gadiem
CR - Islandes izlasei ir maza mentalitāte, viņi nekur tālu netiks

"It's why I think they will do nothing here. In my opinion, it's a small mentality."

  +7 [+] [-]

, 2016-06-28 09:07, pirms 8 gadiem
Nu Islandes izlasi ar Latvijas izlasi šobrīd absolūti nevar salīdzināt, tie ir cita līmeņa futbolisti ar cita līmeņā treneri un, kā alguns jau teica, cita līmeņa skatītāji.

     [+] [-]

, 2016-06-28 09:17, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vai ziniet, kā spēlē Islande?

Tā kā Itālija. Taktiski tas pats variants, tikai bez zvaigznēm un ar paviduvēju vārtsargu, tāpēc laukuma spēlētājiem jāpacenšas vēl drusku vairāk, lai uzvarētu.
Vakardien noskatijos gan Itālijas gan Islandes spēles un jā, līdzību arī pamanīju. Tomēr Itālijai ir daudz drošāka, stabilāka spēle aizsardzībā. Islandei tomēr nejaušības un veiksmes faktors vakar bija daudz lielāks.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 09:45, pirms 8 gadiem
Islande pilnīgi pelnīti uzvarēja vakar, taktiski tiešām tikai Itālija un Vācija vēl spēlē tik gudru futbolu. To jau Toļiks ļoti acīgi pamanīja, ka Islande praktiski nevienu bumbu nesita uz dullo ka tik tālāk, vienmēr kāds bija priekšā, kurš pacīnīties par bumbu ap 80. Minūti likās, ka drīzāk briest 3-1 nevis 2-2.
1. Islandes gols pilnīgi nekāda haļava tur nebija jau visa turnīra garumā tas ir redzams, ka tā ir pilnīgi atstrādāta kombinācija ar auta izmešanu, kas ir gandrīz kā stūra sitiens , jo tas islandietis vnk fantastiski met autus, pret Austriju arī tāds pats gols bija.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 09:53, pirms 8 gadiem
Ja kāds grib salīdzināt ISL ar LAT, lai noskatās spēli Rīgā, pēdējā kvaļa ietvaros

 +12 [+] [-]

, 2016-06-28 09:56, pirms 8 gadiem
Priecājos par katru Islandes spēli. Ja godīgi, tad vismazāk patika spēle pret Portugāli. Islandieši šķita nobijušies un tiešām bija arī smieklīgas kļūdas, pēc kurām nevarēju saprast - kā vispār Islande tika uz turnīru. Spēle pret angļiem bija stipri baudāmāka. Protams, ka islandiešu uzvarā liels nopelns ir angļu primitīvajam futbolam un miljonāru-balerīnu kļūdām.
Islandes futbola salīdzināšanu ar Latvijas futbolu - diemžēl salīdzināt tiešām šeit nav ko - mums futbola laukumos un gaiteņos ir nevis ziemeļnieku, bet slāvu/komunistu mentalitāte. Diemžēl arī citās jomās esam ļoti tālu no ziemeļnieku miera un atbildīguma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 10:32, pirms 8 gadiem
Gribējās vēl, lai albāņiem paveiktos drusku labāk. Albānija, Velsa, Islande - tie ir vissmukākie č pārsteigumi, man līdz kaklam tās biezās izlases, kur pa laukumu gozējās noēdušies vepri - miljonāri. Daudz patīkamāk vērot, kā laukumā par katru bumbu kā par dzīvību cīnās pastarīši. Gūd luk, Islande! Turēšu par tevi visus četrus īkšķīšus!
Slēpts komentārs: gico

  +4 [+] [-]

, 2016-06-28 10:52, pirms 8 gadiem
gico rakstīja: 1) Īslande nevis Islande
Islande pret Īslande | SKRIVANEK

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 10:58, pirms 8 gadiem
Par Islandi, protams, milzīgs prieks. Futbola statistikas pārzinātāji varētu pakomentēt, vai futbolā tiek rēķināts, kāda ir sitienu precizitāte, respektīvi, cik no visiem sitieniem procentuāli lido vārtu rāmi. Tīri uz aci izskatās, ka islandiešiem šis procents varētu būt viens no augstākajiem.. galu galā, ko dod liela bumbas kontrole un daudzie sitieni uz vārtiem, ja reti kurš no viņiem lido vārtu rāmī. Šajā aspektā kvalitāte tomēr sit pušu kvantitāti.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 11:14, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šeit mums līdz islandiešiem ir vēl tālāk ,nekā līdz kosmosam.Tikai pie labas augsnes var izaugt labi "dārzeņi un augļi",mums šī augsne ir pilnībā noplicināta ,jo valstī pat kārtīga futbola stadiona nav,ne arī pieklājīgas infrastruktūras un līdz ar to nav arī kvēli futbola skatītāji,kā tikai vien saujiņa futbola mīļu visā valstī.
Mums tiešām tālāk, nekā līdz kosmosam un kamēr bijušie komjaunieši, bijušie[esošie?] čekisti un visādi citādi padomju producēti šeptmaņi būs pie stūres, nekas tur nemainīsies...

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:16, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: Par Islandi, protams, milzīgs prieks. Futbola statistikas pārzinātāji varētu pakomentēt, vai futbolā tiek rēķināts, kāda ir sitienu precizitāte, respektīvi, cik no visiem sitieniem procentuāli lido vārtu rāmi.
Ir tāds rādītājs, taču slinkums meklēt.
Un kad vienreiz šitajā saitā būs normāla multi-quote opcija?

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:22, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: Par Islandi, protams, milzīgs prieks. Futbola statistikas pārzinātāji varētu pakomentēt, vai futbolā tiek rēķināts, kāda ir sitienu precizitāte, respektīvi, cik no visiem sitieniem procentuāli lido vārtu rāmi. Tīri uz aci izskatās, ka islandiešiem šis procents varētu būt viens no augstākajiem.. galu galā, ko dod liela bumbas kontrole un daudzie sitieni uz vārtiem, ja reti kurš no viņiem lido vārtu rāmī. Šajā aspektā kvalitāte tomēr sit pušu kvantitāti.
atradu tomēr, UEFA EURO 2016 Finals – UEFA.com
Procentuāli diezgan augsts, bet slinkums rēķināt, 14/10 = ir 1,4/1 vai hvz cik, tas laikam ir apmēram 55-60% vārtu rāmī, pauris vel nespēj risināt decimālskaitļus pēc Līgo

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:33, pirms 8 gadiem
gico rakstīja: 1) Īslande nevis Islande

2) futbols Latvijā nekad nebūs ar tādām kvalitātēm kā Īslandē, jo ar to galvenokārt nodarbojas krievi. Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt. Krievi mūs velk uz leju visos dzīves aspektos, diemžēl tādi viņi ir un būs.
Pilnīgi pareizi. Latviju nav ko salīdzināt. Mums valda krievu futbols, krievu mentalitāte. Tas kas notiek Latvijas futbolā pat grūti atrast vēl kādu līdzīgu valsti, kur tā notiek? Izlašu līmenī kaut kas līdzīgs Francijā, kur puse komanda ir melnie, viņi vismaz prot franciski. Latvijā puse komandas ir krievi un ne visi prot latviski. Es pat nesaprotu, kā viņi tikuši pie Latvijas pilsonības, ja daudziem ar Latviju nav nekādas etniskas saiknes? Ventspils, Daugavpils vai vēl kādā pasaules malā tā notiek, pilnīgi krieviskas komandas, kur no latviskuma, valsts valodas nav ne smakas?

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:37, pirms 8 gadiem
gico rakstīja: 1) Īslande nevis Islande

2) futbols Latvijā nekad nebūs ar tādām kvalitātēm kā Īslandē, jo ar to galvenokārt nodarbojas krievi. Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt. Krievi mūs velk uz leju visos dzīves aspektos, diemžēl tādi viņi ir un būs.
Atbilde par Īslande/Islande.
2011. gada 15. jūnija sēdē Latviešu valodas ekspertu komisija secināja: kaut gan no lingvistiskā viedokļa pareizāka būtu šīs valsts nosaukuma forma ar garo „ī”, tomēr, ievērojot tradīcijas citvalodu ģeogrāfisko nosaukumu atveidē, par pilnīgi atbilstošu latviešu valodas normām uzskatāma arī forma „Islande”. Tādēļ pašlaik spēkā ir abas formas.

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:38, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: atradu tomēr, UEFA EURO 2016 Finals – UEFA.com
Procentuāli diezgan augsts, bet slinkums rēķināt, 14/10 = ir 1,4/1 vai hvz cik, tas laikam ir apmēram 55-60% vārtu rāmī, pauris vel nespēj risināt decimālskaitļus pēc Līgo
14/29=48%

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 11:48, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Pilnīgi pareizi. Latviju nav ko salīdzināt. Mums valda krievu futbols, krievu mentalitāte. Tas kas notiek Latvijas futbolā pat grūti atrast vēl kādu līdzīgu valsti, kur tā notiek? Izlašu līmenī kaut kas līdzīgs Francijā, kur puse komanda ir melnie, viņi vismaz prot franciski. Latvijā puse komandas ir krievi un ne visi prot latviski. Es pat nesaprotu, kā viņi tikuši pie Latvijas pilsonības, ja daudziem ar Latviju nav nekādas etniskas saiknes? Ventspils, Daugavpils vai vēl kādā pasaules malā tā notiek, pilnīgi krieviskas komandas, kur no latviskuma, valsts valodas nav ne smakas?
Taisnība. Tomēr, ja tā padomā, statistiski tikpat dīvaini ir tas, ka basketbolā gandrīz simtprocentīgi piedalās latvieši un nelatviskākajā valsts reģionā (Latgalē) basketbolu augstā līmenī faktiski nepraktizē. Latviskajā Vidzemē nav virslīgas futbola kluba, kamēr Jūrmalā tādi vienubrīd bija pat trīs. Un šādas ievirzes abos minētajos sporta veidos ir jau gadu desmitiem. Te acīmredzot darbojas kaut kādas kultūras vai sociālās normas.
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2016-06-28 11:54, pirms 8 gadiem
RolandsB rakstīja: 14/29=48%
ā nu jā tur vēl tie kopējie bloķētie un kas tur vēl, tad protams ap 50%

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 11:58, pirms 8 gadiem
"Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt."

Sorry to say, bet LV valdības visus šos nu jau 25 gadus bijušas daudz maz nacionālas. Un arī nekas labs nav noticis

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 11:59, pirms 8 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: "Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt."

Sorry to say, bet LV valdības visus šos nu jau 25 gadus bijušas daudz maz nacionālas. Un arī nekas labs nav noticis
Par šo domas dalīsies. Katrā ziņā labāk jau ir gājis nekā pēdējos gados Rīgai ar saimnieku.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-28 12:14, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Laikā kad gandrīz visi slavē Islandi, būtu jocīgi rakstīt kaut ko ne tik slavējošu saliniekiem, bet... Lielākā daļa komentētāju ir ļoti izteikti tendēti uz rezultātu. Tas arī sportā ir galvenais, bet izbrīna vairāk secinājumi-uzvarējām tātad spēlēja labi, zaudējām - tātad spēlēja slikti. Nav viss tik primitīvi un īpaši jau futbolā kur bieži zaudē labākās meistarīgākās komandas.
Esmu diezgan daudz spēles redzējis un tīri pēc spēles satura Islande izskatās stabili vājākā no 8 palikušajām izlasēm. Tehniskais brāķis patiešām ir liels, meistarība normāla bet ne tuvu Eiropas TOP-8 valsts līmenim.
Kā tad Islande tika tālāk. Protams ka bez veiksmes futbolā pat lielie dūži nevar uzvarēt, milzīga pašatdeve un laba fiziskā sagatavotība (vakar ļoti jutu līdzi Islandei spēles beigās un taisnības labad jāsaka ka pamanīju 1-2 futbolistus kuri spēles beigās fiziski tomēr galīgi nevilka), taktiskā meistarība, labi spēlē ar galvu. Ceturtdaļfinālā ļoti būšu par Islandi (pirmkārt jau tādēļ ka vienmēr esmu pret mājiniekiem un otrkārt gribu redzēt Islandes brīnumu pēc iespējas ilgāk). Tomēr neticas ka Islande kaut spēs izturēt pret patiešām meistarīgām komandām (Beļģija, Vācija, Itālija kā piemērs). Futbols ir interesants ar to ka par Islande nav norakstāma pilnībā cīņā par čempionu titulu, jo ne vienmēr uzvar meistarīgākais (Grieķija kā EČ ir piemērs).
Varu tikai piebilst, ka futbols nav daiļslidošana. Te par skaistu, pareizu, gudru utt spēli punktus nedod. Par gūtajiem vārtiem gan.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 12:27, pirms 8 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: "Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt."

Sorry to say, bet LV valdības visus šos nu jau 25 gadus bijušas daudz maz nacionālas. Un arī nekas labs nav noticis
Kas citās valstīs labs ir noticis?

     [+] [-]

, 2016-06-28 17:52, pirms 8 gadiem
ne vienmēr uzvar lieli maki, bet lielas sirdis gan var uzvarēt. Islandes uzvara pār Angliju nāks par labu arī mūsu pastaigmeistariem- varēsim teikt- zaudējām nevis kādam, bet gan pašai Islandei!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 17:53, pirms 8 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: "Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt."

Sorry to say, bet LV valdības visus šos nu jau 25 gadus bijušas daudz maz nacionālas. Un arī nekas labs nav noticis
ooo, sveiciens krievijas tv propogandai, kura sap..s smadzenes un liek domāt, ka visādi vatņiki ir "krepkije hozaistveņņiki"... izslēdz krievijas tv, ieslēdz smadzenes. varētu domāt, ka ušakovgradā viss ir lieliski, ņemot vērā, ka tur valda galvenais vatņiks. vai arī viņam nacionāļi traucē? kaut kā rižaņe gan mīl nīdēt, ka viss slikti viņu vatogradā...v čom pravda, brat?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 18:39, pirms 8 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: "Varat man nepiekrist, bet visur, kur organizācijā un pamatmasā ir vatņiki, nekas labs nevar notikt."

Sorry to say, bet LV valdības visus šos nu jau 25 gadus bijušas daudz maz nacionālas. Un arī nekas labs nav noticis
davai davai, ievēlēs aivarvgradisti un putinmīļi 2018.gadā vairākumu ZZS+SC tad tik tu sāksi redzēt prikolus

  -1 [+] [-]

, 2016-06-28 21:01, pirms 8 gadiem
Agasi rakstīja: Varu tikai piebilst, ka futbols nav daiļslidošana. Te par skaistu, pareizu, gudru utt spēli punktus nedod. Par gūtajiem vārtiem gan.
Tev pilnīga taisnība un mana komentāra plusi/mīnusi parāda cik patiesa ir doma ka sportā visu nosaka rezultāts nevis parādītais sniegums.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-28 21:28, pirms 8 gadiem
"jābūt reālistiem - tālāk Islandei Francija un pat vēl vienas neticamas uzvaras gadījumā"
Piesiešos - Francija neko dižu šajā turnīrā nerāda, spēle ir samocīta un pagaidām klāt stāv veiksme. Francijas lielākais pluss pret Islandi būs tas, ka viņi ir mājinieki un tiesnesis pats negribot kādu reizi var nosvilpt par labu viņiem, bet citādi nekā neticama Islandes uzvarā arī pār Franciju nebūtu.
1 2 36 komentāri