Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Azārs: "Vēl neko neesam sasnieguši"

Andrejs Siliņš

Azārs: "Vēl neko neesam sasnieguši"
Edens Azārs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pārliecinošās (4:0) uzvaras pār Ungāriju Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Beļģijas izlases pussargs Edens Azārs bija priecīgs par sasniegto rezultātu, taču, runājot par kopējo skatu, atzina, ka komanda vēl nav ne tuvu savam īstajam mērķim.

"Teicu Azāram, ka vēlos, lai viņš gūst vārtus, ieskrienot soda laukumā. Viņš nebija pietiekami tuvu vārtiem, bet viņam jāizbauda laiks, kad atrodas laukumā. Kapteinis nevar vienmēr tikai darīt savu darbu runājot, dažreiz jārunā ar savām kājām, un to viņš šoreiz arī paveica," pēc mača savu padoto uzteica treneris Vilmotss.

"Mums jau puslaikā vajadzēja būt vadībā vismaz ar 3:0, pārāk ilgi noturējām tikai minimālu pārsvaru. Otros un trešo vārtus guvām ļoti ātri, bet mums vajadzēja daudz iespēju pirms tas notika. Lielās spēlēs tik daudz iespēju nebūs. Ja neizmanto savas iespējas, tiec par to sodīts," paškritiski uz uzvarēto maču lūkojās treneris. "Teicu spēlētājiem, lai saglabā pacietību. Bieži vien treniņos veicam uzdevumu - divu pieskārienu piespēles. Iepriekš vaicājāt man, kāpēc, un šoreiz redzējāt atbildi uz šo jautājumu - tādā veidā varam kustināt bumbu ļoti ātri."

"Man jāuzteic Kevins de Breine - ikreiz, kad pazaudēja bumbu, viņš ieguldīja darbu, lai atgrieztos aizsardzībā, un tas padara šo komandu stipru. Kad netiekam pie bumbas, neļaujam pretiniekiem izveidot daudz iespēju," turpināja treneris. "Domāju, ka Tomasa Vermālena diskvalifikācija dos viņam labu atpūtu. Četros mačos viņš darbojies lieliski, un es zaudēju lielisku aizsargu, taču varbūt viņš pie diskvalifikācijas tiktu piecas dienas vēlāk. Tiksim galā ar viņa prombūtnes faktu, cerams, tiksim pusfinālā, kur viņš atkal varēs spēlēt."

Ungārijas treneris Berns Storks sacīja, ka pēc 0:4 zaudējuma analizēt maču esot ārkārtīgi grūti: "Pirmkārt, vēlos apsveikt Beļģiju. Nebiju apmierināts ar pirmo puslaiku un to, kā zaudējām vārtus. Nebijām tik drošsirdīgi, kādi bijām iepriekšējās spēlēs. Mums trūka pārliecības. Puslaikā teicu spēlētājiem, ka jābūt ambiciozākiem, jāveido iespējas. Bijām tuvu tam, lai izlīdzinātu, taču brīdī, kad vēlējos sākt riskēt, ielaidām otros vārtus. Turpinājām uzbrukt un tāpēc aizsardzībā kļuvām vājāki. Tomēr vēlos apsveikt komandu par sniegumu, ko rādījām turnīrā. Spēlējām labu futbolu un nav vairs jāskatās atpakaļ, tikai uz priekšu. Tagad strādāsim pie Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra, vēlamies sasniegt lielus rezultātus."

Spēles labākais spēlētājs Edens Azārs: "Šis bija lielisks mačs. Tiešām nopelnījām uzvaru. Varējām gūt vairāk vārtus, bet ungāru vārtsargs vairākas reizes teicami izglāba savu komandu. Šobrīd gan neesam vēl sasnieguši neko, tikai iekļuvuši ceturtdaļfinālā. Iesim soli pa solim. Ungārijai ir lieliska komanda, vēlos to apsveikt ar atdevi laukumā. Mēs spēlējām labi kā komanda. Izveidojām daudz iespēju, bet pretiniekiem nedevām daudz iespēju."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com

     [+] [-]

, 2016-06-27 10:51, pirms 8 gadiem
Ka tik arī nepaliek ar to.