Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Lānsā "Euro 2016" laikā ielās valdīs sausais likums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lānsā "Euro 2016" laikā ielās valdīs sausais likums
Anglijas izlases kapteinis Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas čempionāta futbolā finālturnīrs norisināsies Francijā, un četras spēles tiks aizvadītas ziemeļos esošajā Lānsā. Pilsēta parūpējusies par pamatīgiem alkohola ierobežojumiem, līdzjutējiem 24 stundas aizliedzot dzert uz ielām.

Velsas izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, un tā spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Slovākiju un principiālo pretinieci Angliju. Komandas tiksies 16. jūnijā Lānsā un dosies laukumā stadionā, kas uzņem vairāk par 38 tūkstošiem līdzjutēju.

Atbalstītājus, kuriem nav kāroto biļešu uz maču vai iekļūšanai līdzjutēju zonā, policija lūgusi doties uz citām pilsētām, jo Lānsa parūpējusies par stingriem ierobežojumiem. Spēles dienā no pulksten sešiem rītā stāsies spēkā aizliegums diennakti ielās lietot alkoholiskos dzērienus. Automašīnām, kas plāno doties uz Lānsu, jārēķinās, ka tās tiks pārmeklētas. Vienīgā vieta, kur būs iespējams iegādāties alkoholu, ir līdzjutēju zona.

Šāds ierobežojums attiecas uz visām spēlēm, kas norisināsies Lānsā: Velsa pret Angliju, Albānija pret Šveici, Čehija pret Turciju un arī viena astotdaļfināla cīņa.

Eiropas čempionātā piedalīsies Anglija, Velsa un Ziemeļīrija, un policija lēš, ka no Apvienotās Karalistes uz futbola svētkiem varētu doties 350 līdz 500 tūkstoši līdzjutēju. 1,6 miljoniem gribētāju tika pārdotas 250 tūkstoš biļešu.

Turnīrs norisināsies no 10. jūnija līdz 10. jūlijam desmit Francijas stadionos. Lielākais ir "Saint-Denis", kurā satilpst vairāk nekā 81 tūkstotis līdzjutēju un kurā 1998. gadā norisinājās Pasaules kausa fināls, laukuma saimniekiem ar 3:0 pieveicot Brazīliju.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2016-05-26 00:08, pirms 8 gadiem
cienijamis SC! jūs pilsētas nosaukumu paši izdomājāt? jo tādas pilsētas nav ! jo google arī nevar tādu neko atrast es varu tikai minēt kas tā par pilsētu ( Lens)

     [+] [-]

, 2016-05-26 04:05, pirms 8 gadiem
Laba antireklāma pilsētai un lieli zaudējumi (vai neiegūti ieņēmumi) tās uzņēmējiem. Kaut gan dzert uz ielām... jau arī tai pašā Rīgā, un ne 24 h, bet visu laiku nedrīkst...