Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Francijas izlases aizsargam Sako pozitīva dopinga pārbaude

Agris Suveizda

Francijas izlases aizsargam Sako pozitīva dopinga pārbaude
Mamadū Sako izlasē aizvadījis 28 spēles un guvis divus vārtus
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas izlases un Anglijas futbola kluba "Liverpool" centra aizsargam Mamadū Sako esot konstatēta pozitīva dopinga pārbaude, vēsta RMC "Sport". Vēlāk šo informāciju oficiāli apstiprināja arī "Liverpool".

Kā ziņo franču medijs, 26 gadus vecais Mamadū Sako esot lietojis līdzekli tauku sadedzināšanai, kas noslēdzies ar pozitīvām analīzēm dopinga pārbaudē. Spēlētājs šo farmaceitisko līdzekli esot izmantojis tikai personīgos un terapeitiskos nolūkos, lai samazinātu tauku līmeni, un neesot zinājis par aizliegtas vielas atrašanos šā palīglīdzekļa sastāvā.

Franču aizsargs esot gatavs pierādīt savus labos nodomus un nevainību, taču pagaidām līdz padziļinātākas izmeklēšanas veikšanai viņš pēc mutiskas vienošanās uz laiku nepiedalīsies turpmākajās spēlēs. Tādējādi viņam ies secen arī pēc pusotras stundas paredzētā Premjerlīgas spēle pret Ņūkāslas "United". Jau ceturtdien "Liverpool" gaida UEFA Eiropas līgas pirmā pusfinālspēle pret "Villarreal". Šosezon Sako piedalījies 22 no 33 Premjerlīgas spēlēm, 21 sācis pamatsastāvā un guvis vienus vārtus. Uz Liverpūli parīzietis pārcēlās 2013. gada septembrī, kad no PSG viņš tika iegādāts par 19 miljoniem eiro.

Pateicoties pozitīvām dopinga analīzēm, apdraudēta ir arī Sako dalība šovasar gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks Francijā. Vēl nesen šķita, ka Francijas galvenajam trenerim Didjē Dešānam praktiski katrā pozīcijā būs milzīgas (pozitīvas) galvassāpes par sastāva izvēli, taču starp centra aizsargiem finālturnīrā noteikti nebūs savainoto Emerika Laporta (Bilbao "Athletic") un Kurta Zumā ("Chelsea"), bet Žeremī Matjē ("Barcelona") atgriešanās ierindā tiek plānota maija vidū vai pat tikai paša čempionāta priekšvakarā.

Vāju sezonu aizvada Mančestras "City" pārstāvis Eliakims Mangalā, un līdz ar konkurentu traumām un neveiksmēm strauji palielinās cerības kā ceturto (vai pat trešo un ceturto) centra aizsargu čempionātā redzēt Lionas "Olympique" audzēkni Samuelu Imtitī vai "St.-Etienne" kapteini Loiku Perēnu. Galvenie kandidāti uz spēlēšanu pamatsastāvā ir Rafaels Varāns un Lorāns Koscelnijs, un finālturnīrā Francija spēlēs vienā grupā ar Šveici, Albāniju un Rumāniju.

Izmantotie resursi:
Liverpool : Sakho à l’écart, d’un commun accord
Liverpool FC club statement - Liverpool FC

     [+] [-]

, 2016-04-23 15:39, pirms 8 gadiem
diēta būtu vienkāršāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-23 15:59, pirms 8 gadiem
Nu tad ko?
Tenisistam uzmet diskābeli uz 2-4 gadiem, ko ar šo fruktu?
Banu no futbola uz mūžu?

Jo tikai Futbolā,ja sportistam ir bijis dops, to diskvalificē tikai no Izlases!
Parodija.

     [+] [-]

, 2016-04-23 17:10, pirms 8 gadiem
Liverpool bez viņa būs labāk. Nulle aizsardzībā. Pēdējā spēlē skraidija kā apmaldijies un bija vainojams divos ielaistajos vārtos.

     [+] [-]

, 2016-04-23 18:03, pirms 8 gadiem
VairogsLv rakstīja: Liverpool bez viņa būs labāk. Nulle aizsardzībā. Pēdējā spēlē skraidija kā apmaldijies un bija vainojams divos ielaistajos vārtos.
Viņam tiek dots lielākais uzdevums kā aizsargam..
Gan uzbrūk, gan aizsargājas. Ļoti labs spēlētājs, + kā personība ar visiem ziedojumiem gan bērniem, gan citiem no Viņa.

     [+] [-]

, 2016-04-23 21:03, pirms 8 gadiem
Plukainais rakstīja: Viņam tiek dots lielākais uzdevums kā aizsargam..
Gan uzbrūk, gan aizsargājas. Ļoti labs spēlētājs, + kā personība ar visiem ziedojumiem gan bērniem, gan citiem no Viņa.
Atceries 4-3 pret Durtmundi? Visi 3 vārti uz viņa sirdsapziņas. Un identiskas kļūdas gandrīz katru spēli.

     [+] [-]

, 2016-04-24 09:50, pirms 8 gadiem
JezusKristus rakstīja: Atceries 4-3 pret Durtmundi? Visi 3 vārti uz viņa sirdsapziņas. Un identiskas kļūdas gandrīz katru spēli.
Atsvaidzināju atmiņu un noskatījos visus vārtus, protams, nav labākais aizsargs, bet pirmajos vārtos palika 1 pret 3, varēja arī mēģināt uz offside trapu, ko darīja otrs aizsargs, bet izzīlēt nav tik viegli, 2 vārtos vai nu nogulēja, vai laba piespēle, bet 3 izgāja cauri otrajam aizsargam. Nezinu, man šķiet, ka Sakho tiek izmantots kā pēdējais aizsargs diezgan bieži, tāpēc tādas kļūdas.

     [+] [-]

, 2016-04-24 10:41, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: diēta būtu vienkāršāk
Pieņemu, ka šāda līmeņa sportistiem jau ir speciālas diētas un neko daudz mainīt viņi nemaz nedrīkst. Bet organismi ir dažādi un ik pa laikam vienalga gadās kāds, kuram ir problēmas ar lieko svaru (kurš priekš normāla cilvēka nemaz nebūtu lieks, bet tajā līmenī nedaudz traucē). Bet priekš tam ir komandā nopietni sporta ārsti, ar kuriem strādāt kopā, nevis uz savu galvu kaut ko lietot.