Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Levandovskis: "Lai ko arī skotu prese par mani rakstīja, mana spēle bija labākā atbilde"

Rolands Eliņš

Levandovskis: "Lai ko arī skotu prese par mani rakstīja, mana spēle bija labākā atbilde"
Roberts Levandovskis
Foto: AP/Scanpix

Pēdējās piecās spēlēs 14 vārtus guvušais Roberts Levandovskis pēc dramatiski izrautā neizšķirta Skotijā uzteica savas vienības spēju nepadoties, kamēr Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs pauda sarūgtinājumu par zaudējumu Īrijai.

"Mums bija daudz iespēju gūt vārtus, taču nevienu no tām neizmantojām," sarūgtināts pēc zaudējuma Īrijai bija Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. "Tad mēs pielaidām vienu kļūdu un uzreiz tikām sodīti. Šī bija nevajadzīga un neparedzēta sakāve. Esam runājuši par šīm lietām jau agrāk, un spēles gaitā arī izdarījām visu, kā vajag. Izņemot to vienu reizi, kad nācās ielaist vārtus."

Uzvaras vārtus Īrijai guva Šeins Longs, kurš pēc spēles neslēpa savu prieku par uzlabotajām cerībām nokļūt "Euro 2016" finālturnīrā: "Paskatoties uz stadiona reakciju, katrs var pateikt, cik daudz šī spēle nozīmēja mūsu komandai un mūsu valstij. Man patiešām prieks, ka piedalījos šajā spēlē, bet gūt uzvaras vārtus - tas ir kas patiešām īpašs."

"Jau iepriekš zinājām, ka mums vācieši ir jāsanervozē," turpināja Longs. "Vācija ir pasaules čempione, un tas bija redzams arī šajā spēlē - viņi piespēlē bumbu tik brīvi, ka mums atliek vien gaidīt savu iespēju pārsteigumam. Jo ilgāk rezultāts palika 0:0, jo vairāk viņu aizsardzība pavirzījās uz priekšu. Bija forši uznākt laukumā brīdī, kad partneri stundu jau kārtīgi pastrādājuši, tas noteikti atviegloja manu darbu un sanāca gūt vārtus."

Vakar pārbaudes spēlē pārliecinošu uzvaru pār Armēniju (4:0) svinēja "Euro 2016" rīkotāja Francija, kurai divus vārtus guva Karims Benzemā. Tiesa, par īpaši veiksmīgu šo spēli Madrides "Real" uzbrucējs nevar saukt, jo 80. minūtē tika nomainīts, un Francijas treneris Didjē Dešams apstiprināja, ka Benzemā guvis augšstilba savainojumu. Dešams gan izteica cerību, ka trauma nav nopietna, taču to apstiprināt varēs tikai vēlāk. Francijas sastāvā vakar ar vārtu guvumiem izcēlās arī Antuāns Grīzmans un Joans Kabajs.

Divus vārtus vakar guva arī Roberts Levandovskis, kurš pēdējās sekundēs izglāba Polijas izlasi no zaudējuma Skotijā. Levandovskis vismaz dubli ielicis jau piecās(!) spēlēs pēc kārtas un pēcspēles intervijā izcēla savas komandas prasmi cīnīties līdz pašām beigām: "Neizšķirts gan mums tāpat daudz neko nedod, jo pēdējā mačā vajadzēs uzvarēt Īriju (tagad gan derēs arī 0:0 vai 1:1 - aut.p.). Bijām izpētījuši skotu spēli un centāmies neriskēt pieturēt bumbu, no tā arī laikam radās tās daudzās nevajadzīgās piespēles pa gaisu."

Viņam tika arī vaicāts, vai Skotijas preses virsraksti, kuros Levandovskis pirms spēles nodēvēts arī par "lielu bēbi", devuši papildu motivāciju. "Teikšu jums pilnībā godīgi," atbildēja Levandovskis, "man nav ne jausmas, ko viņi rakstīja, jo nesekoju tam līdzi. Ja kāda avīze kaut ko arī rakstīja, tad šis mačs un mana spēle bija ideāla atbilde."

Ja skoti būtu noturējuši uzvaru 2:1, tad vēl saglabātu cerības ieņemt trešo vietu, jo atpaliktu vairs tikai trīs punktus no Polijas un būtu ieguvuši labāku savstarpējo spēļu attiecību, taču tagad Skotija augstāk par ceturto vietu vairs netiks. "Tik daudz darba ieguldījām un tagad viss tā vienkārši beigsies?" ar nožēlu preses konferencē vaicāja Skotijas treneris Gordons Strahans. "Esmu lepns par komandu, taču patiešām vīlies par pieļauto rikošetu pēdējās sekundēs. Gadu smagi strādājām, bet beigās notika kaut kas tāds. Žēl."

Izmantotie resursi:
El. Euro 2016. Polska - Szkocja 2:2....
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-09 12:09, pirms 9 gadiem
Levandovskim pirmais gols bija no aizmugures.

     [+] [-]

, 2015-10-09 12:26, pirms 9 gadiem
Vispār jau Gordons Strakans. Kaut gan, tad kad viņš vēl pats spēlēja, tad teica Stračans :-)

     [+] [-]

, 2015-10-09 13:09, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: Būs sīva konkurence Ballon D'orā
Nebūs vis, atkal iedos Ronaldo vai Messi, reāli pagājušo vajadzēja iedot Noieram, 100% bija vairāk par abiem pelnījis. Kāda iespēja, ka Lewa vispār būs top 3