Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlases pussargam Gindoanam ies secen arī "Euro 2016"

Agris Suveizda

Vācijas izlases pussargam Gindoanam ies secen arī "Euro 2016"
Ilkajs Gindoans atzīmē vārtus pret Skotiju
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" savā mājaslapā paziņoja, ka pussargam Ilkajam Gindoanam sezona ir beigusies un ka viņš nevarēs piedalīties ne tikai Vācijas kausa finālā pret Minhenes "Bayern", bet arī "Euro 2016" finālturnīrā.

Dažādu savainojumu mocītais Ilkajs Gindoans nav spēlējis kopš 20. aprīļa uzvaras pār Berlīnes "Hertha" (3:0), bet pēdējā treniņā viņš izmežģīja ceļgalu. Vācijas izlasē 25 gadus vecais futbolists ir aizvadījis 16 mačus un guvis četrus vārtus, taču joprojām nav debitējis kādā no lielajiem finālturnīriem. "Euro 2012" perspektīvais pussargs visās spēlēs palika rezervē, bet 2014. gada Pasaules kauss, kurā triumfēja tieši Vācija, Gindoanam gāja secen smaga savainojuma dēļ – "Borussia" spēlētājs izlaida vairāk nekā gadu.

"Tās neapšaubāmi mums visiem ir sliktas ziņas, bet vissāpīgāk tas ir pašam Ilkajam," Vācijas Futbola asociācijas mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. "Jau iepriekš nespēlējis Pasaules kausā Brazīlijā, tagad Ilkajam pēc tam, kad bija paveicis tik daudz, nākas izlaist arī Eiropas čempionātu. Viņš bija ļoti labā sportiskajā formā, un viņam bija atvēlēta centrālā loma mūsu plānos. Vēlam viņam labu veselību un ātru atgriešanos laukumā."

Gelzenkirhenē dzimušais turku izcelsmes pussargs karjeru sāka "Bochum" un "Nirnberg", bet 2011. gadā viņu par četriem miljoniem eiro iegādājās Dortmundes "Borussia". Šosezon Gindoans Vācijas Bundeslīgā ir aizvadījis 25 spēles, 22 no tām sākot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus. Līgums ar "Borussia" Gindoanam ir spēkā vēl uz gadu, taču līdz savainojumam arvien pieņēmas spēkā baumas, ka Gindoans šovasar varētu pievienoties Žuzepam Gvardiolam Mančestras "City".

Tāpat Vācijas Futbola asociācija savā mājaslapā apstiprināja, ka Itālijas A Sērijas pēdējās divās spēlēs kājas liela sastiepuma dēļ nepiedalīsies Turīnas "Juventus" pussargs Sami Kedira. Savainojuma nopietnība gan vēl tiks vērtēta, un šobrīd vēl nav skaidrības, vai Kedira varēs piedalīties Itālijas kausa finālā pret "Milan", kas paredzēts 21. maijā. Jau 23. maijā sāksies Vācijas izlases treniņnometne.

Izmantotie resursi:
Knieverletzung: EM-Aus für Gündogan :: DFB -...
The season is over for Ilkay Gündogan | bvb.de

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 14:50, pirms 8 gadiem
Labi, ka Gundogans spēlēs. Pirmo reizi dzirdu tādu Gidoanu, kas tas tāds?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 14:56, pirms 8 gadiem
Brīnums, ka Gvardiolas un Kediras uzvārdi ir uzrakstīti saprotamā mēlē.

     [+] [-]

, 2016-05-07 15:29, pirms 8 gadiem
Usmazz rakstīja: Brīnums, ka Gvardiolas un Kediras uzvārdi ir uzrakstīti saprotamā mēlē.
Acīmredzama kļūda, jāraksta Edira un Gvardioa

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 18:45, pirms 8 gadiem
suveizda lo.hs,kur tāds dau.nis var rasties,laikam tas speķis spiež uz smadzenēm ar saviem tulkojumiem!

     [+] [-]

, 2016-05-07 20:03, pirms 8 gadiem
Paliek arvien labāk.. Puisi sauc Gundogans.
Arī Brücke (tilts) nav Brike, bet gan Bruke. Ü (U umlauts) gan fonētiski, gan rakstībā ir līdzīgs U. Ar I tam nav nekāda sakara..

     [+] [-]

, 2016-05-07 23:16, pirms 8 gadiem
Gundoans*