Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"United" ceturtais panākums, CSKA uzvar un saasina cīņu

"United" ceturtais panākums, CSKA uzvar un saasina cīņu
"Basel" un CSKA duelī pārāks izrādījās Krievijas klubs
www.sport-express.ru

UEFA Čempionu līgas otrdien notiekošajās A grupas spēlēs pie uzvarām tika Mančestras "United", savā laukumā ar 2:0 pieveicot "Benfica", kā arī Maskavas CSKA, kas viesos ar 2:1 pārspēja Šveices "Basel", saasinot cīņu par otro pozīciju kopvērtējumā.

Mančestrā tikās grupas kopvērtējuma pirmās un pēdējās vietas īpašnieces, līdervienībai „United” (trīs uzvaras trijās spēlēs) uzņemot pastarīti Lisabonas „Benfica” (trijos mačos piedzīvoti trīs zaudējumi). Spēli aktīvāk sāka „United” futbolisti un jau 15. minūtē viņi bija atalgoti ar piešķirto 11 metru soda sitienu (maču apkalpoja lietuviešu tiesnesis Gedimins Mažeika). Pie 11 metru atzīmes devās Antonī Marsiāls, taču bumbu pēc viņa sitiena apakšējā stūrī izvilka viesu vārtsargs Mile Svilars, saglabājot līdzsvaru uz tablo. Dažas minūtes vēlāk izcelties jau varēja viesi, kad no distances sita Gonsalvešs, taču mājinieku vārtsargs vārtu augšējā stūrī lidojošu bumbu atvairīja.

Spēles 31. minūtē „United” varēja izvirzīties vadībā, taču pēc Romelu Lukaku sitiena ar galvu bumba lidoja knapi pāri vārtiem. Puslaika pašā izskaņā viesus pēc Nemanjas Matiča sitiena bumba atsitās pret vārtu stabu un no vārtsarga Svilara muguras ieripoja vārtos – 1:0 Mančestras klubu labā pēc pirmā puslaika.

Otrā puslaika sākums izvērtās salīdzinoši mierīgs, bet mača 61. minūtē viesi varēja izlīdzināt rezultātu, uzbrukuma smailē atkal nonākot Gonsalvešam – mājinieku vārtsargs Deivids de Gea bumbu atvairīja vārtu apakšējā stūrī. Piecas minūtes vēlāk arī „United” vārtsargs nebija glābējs pēc Raula Himenesa sitiena, taču talkā nāca vārtu stabs.

Ko nepaveica viesi, to izdarīja mājinieki. Mača 77. minūtē „Benfica” futbolisti pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, saņemot uz saviem vārtiem otro pendeli spēlē. Šoreiz tas tika realizēts – Deilijs Blinds apmānīja Svilaru, raidot bumbu vārtos pa visu un dubultojot „United” pārsvaru (2:0).

Šveicē notika mačs starp vietējo „Basel” un Maskavas CSKA klubiem. Pirms divām nedēļām Maskavā ar 2:0 uzvarēja „Basel”, kas ļāva Šveices klubam izvirzīties kopvērtējuma otrajā pozīcijā. Panākums šodienas mačā ļautu „Basel” jau pēc grupas turnīra ceturtās kārtas nodrošinātu iekļūšanu nākamajā kārtā.

Abas komandas spēli uzsāka visai piesardzīgi, bumbu vairāk pārvaldot Šveices komandai. „Basel” futbolisti bieži pielietoja īsās piespēles, mēģinot pārvarēt CSKA aizsardzību, kas mača sākumā ar saviem uzdevumiem tika lieliski. Laikam skrienot, laukuma saimnieki arvien biežāk apdraudēja Igora Akinfejeva sargātos vārtus, taču līdz simtprocentīgām vārtu gūšanas iespējām netika. Spēles devītajā minūtē laimi ar sitienu no distances izmēģināja Dimitris Oberlins, taču bumba lidoja pāri vārtiem. Desmit minūtes vēlāk laukuma saimnieki izspēlēja skaistu kombināciju, sitiena pozīcijā izvirzot Renato Štefenu, taču sitiens nebija spēcīgs un Akinfejevs bumbu viegli tvēra.

Pirmā puslaika vidū „Basel” spiediens pieauga un dažu minūšu laikā pie CSKA vārtiem tika izpildīti trīs stūra sitieni. Savukārt mača 32. minūtē mājinieki atklāja rezultātu. Soda laukuma tuvumā bumba nonāca pie Lukasa Cufi, kurš ar lielisku sitienu trieca to zem vārtu pārliktņa, izvirzot „Basel” vadībā (1:0). Puslaika izskaņā CSKA futbolistiem izdevās atbīdīt spēli no saviem vārtiem, liekot nedaudz pasvīst arī „Basel” aizsardzībai. Pēc Vitinju sitiena bumbu atvairīja vārtsargs Tomašs Vačliks, savukārt pēc Alekseja Berezucka sitienu bloķēja mājinieku aizsargi un dodoties atpūtā minimāls „Basel” pārsvars.

Otrā puslaika sākumā pretinieki apmainījās bīstamiem uzbrukumiem. Vispirms viesi varēja panākt izlīdzinājumu pēc tam, kad no soda laukuma bīstami sita Konstantīns Kučajevs, bumbai lidojot nedaudz pāri vārtiem. Savukārt dažas minūtes vēlāk jau Akinfejevs nodemonstrēja savu meistarību, pēc Cufi izpildītā soda sitiena lieliskā lēcienā izvelkot bumbu no vārtu apakšējā stūra. Arī mača 61. minūtē Akinfejevam nācās demonstrēt meistarību, atvairot Štefena sitienu no labās pozīcijas pēc veiksmīga caurgājiena.

Savukārt dažas minūtes vēlāk CSKA panāca izlīdzinājumu. Pontuss Vernblūms ar labu piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja tikko uz maiņu iznākušo Alanu Dzagojevu, kurš aizmuka no sāncenšiem, raidot bumbu vārtos – 1:1. Desmit minūtes pirms mača beigām izcēlās jau pats Vernblūms, pēc „Basel” spēlētāju kļūdas ar sitienu no 17 metriem jau izvirzot vadībā viesus – 1:2. Atlikušajā laikā CSKA savu pārsvaru nosargāja, saasinot cīņu par otro vietu grupā – pašlaik „Basel” un CSKA kontā pa sešiem punktiem.

UEFA ČL, A grupa, 31. oktobris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Mančestras United - Benfica2:0 (1:0)Svilars (s.v.) 45' Blinds (11 m) 78'
Basel - CSKA1:2 (1:0)Cufi 32' - Dzagojevs 65' Vernblūms 79'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.United440010:112
2.Basel42028:56
3.CSKA42025:86
4.Benfica40041:100

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-10-31 23:47, pirms 6 gadiem
United vel nav nodrosinajis nākošo kārtu!!!
, 2017-11-01 00:01, pirms 6 gadiem
Ha ha
, 2017-11-01 00:14, pirms 6 gadiem
latvian rooney rakstīja: United vel nav nodrosinajis nākošo kārtu!!!
Kāpēc nav?
, 2017-11-01 00:21, pirms 6 gadiem
Cilvēks_Ar_Smadzenēm rakstīja: Kāpēc nav?
Tīri teorētiksi nav. Ja MU savās mājās zaudē CSKA ar 3:0 un viesos Basel ar 4:0, plus vēl gan CSKA, gan Basel sasit Benficu - tad MU būtu 3 grupā. Protams visa šāda prātošana ir tuvu zinātniskai fantastikai, vieglāk vinēt Superbingo kā izpildīties šādai vartbūtībai.
, 2017-11-01 09:38, pirms 6 gadiem
Raksts prasās pēc pārlasīšanas... nevajag publicēt rakstus ar neloģiskiem teikumiem...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.