Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

Roma sadauza bezspēcīgo "Chelsea", "Atletico" atkal zaudē punktus

Roma sadauza bezspēcīgo "Chelsea", "Atletico" atkal zaudē punktus
Stefans el Šāravi šovakar guva vārtus jau pirmajā minūtē
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Scanpix

Spriedze UEFA Čempionu līgas C apakšgrupā situsi augstu vilni. ''Roma'' šovakar demonstrēja lielisku sniegumu un pārliecinoši uzveica Londonas ''Chelsea'' 3:0, bet paralēlajā spēlē Madrides ''Atletico'' atkal zaudēja punktus ''Qarabag'' (1:1).

''Roma'' un Londonas ''Chelsea'' pēdējo reizi savā starpā tikās aizvadītajā UEFA Čempionu līgas spēļu kārtā. Toreiz aizraujošā spēlē pēc pirmā puslaika vadībā bija ''Chelsea'', bet Edins Džeko īsā laika sprīdī ar diviem vārtiem izvirzīja savu komandu vadībā. Edens Azārs izglāba Londonas klubam punktu un mačs ''Stamford Bridge'' stadionā noslēdzās ar saspringtu un aizraujošu neizšķirtu 3:3. Šovakar Romai nevarēja palīdzēt traumas guvušie Emersonsu un Riks Karsdorps, bet ''Chelsea'' joprojām jāiztiek bez Viktora Mouzesa un Ngolo Kantē.

Nepagāja ne minūte līdz Roma pamanījās šokēt londoniešus. Ātrā uzbrukumā Edins Džeko ar galvu nometa bumbu Stefanam el Šāravi, kurš to ar pirmo pieskārienu spēcīgi ietrieca tālajā stūrī un panāca 1:0 jau 50. sekundē. Pozitīvā ziņa ''Chelsea'' bija tā, ka Antonio Kontes vadītajai komandas rīcībā bija vēl 89 minūtes, lai atgūtos. Londonas klubs meklēja iespējas uzbrukumos un centās bumbu kontrolēt vairāk, taču arī Roma neiesēdās aizsardzībā un mēģināja gūt vārtus pretuzbrukumos.

Puslaika turpinājumā romieši ''Chelsea'' situāciju padarīja vēl sliktāku. Kādā no uzbrukumiem rupju kļūdu aizsardzībā pieļāva bijušais ''Roma'' aizsargs Antonio Rīdigers, kurš vienkāršā situācijā palaida sev garām bumbu, bet to vārtos iesita el Šāravi, kuru vairs nespēja apturēt Gerijs Keihils – 2:0. Pirmais puslaiks londoniešiem noslēdzās pagalam bēdīgi un otrā sākumā viesi joprojām nespēja demonstrēt galvas tiesu pārāku sniegumu, lai rezultātu sadeldētu pēc iespējas ātrāk.

Viesu komandas situācija kļuva vēl sliktāka brīdī, kad ātrā uzbrukumā Djego Peroti apspēlēja Pedro, notēmēja un sita bumbu precīzi tuvajā stūrī – 3:0. Rezultāts kļuva graujošs un principā bija jānotiek brīnumam, lai ''Chelsea'' atspēlētos un izrautu kaut neizšķirtu. Londonieši nespēja uzlabot sniegumu un cieta visai loģisku zaudējumu Itālijas klubam.

Paralēlajā spēlē Madrides ''Atletico'', kas 2016. gadā spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, tikās ar Azerbaidžānas komandu ''Qarabag''. Abas vienības savstarpējo spēli aizvadīja iepriekšējā ČL kārtā, bet mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Šāds rezultāts bija uzskatāms kā neveiksme ''Atletico'', kas līdz ar to pabojāja Madrides komandas izredzes izkļūt no grupas.

''Atletico'' treniņos piedalās aizvadītās sezonas ''Chelsea'' bombardieris Djēgu Kosta, taču viņš laukumā vēl nedrīkst doties. Savainojumu dēļ madridiešiem nevarēja palīdzēt arī Kokē un Fereira Karasko, bet ''Qarabag'' nācās iztikt bez trijiem savainotajiem un viena diskvalificētā spēlētāja.

Madrides komanda jau no pirmajām minūtēm centās uzbrukt vairāk, taču savus centienus neizdevās pārvērst reālā labumā. Tikmēr vienu no savām retajām iespējām realizēja viesi no Azerbaidžānas. Pēc stūra sitiena izcilu sitienu ar galvu veica Mihels, kurš pārspēja Janu Oblaku - 1:0. Pirmais puslaiks noslēdzās par labu ''Qarabag'', bet otrajā ''Atletico'' visai ātri atspēlējās, kad fantastisku sitienu no distances izpildīja Tomass Partejs, raidot bumbu tīklā - 1:1.

Nedaudz vēlāk Pedro Henrike iegāza savu komandu. Kādā no epizodēm viņš ar karatē cienīgu paņēmienu iesita ar kāju pa galvu Djego Godinam, par ko nopelnīja sarkano kartīti. Madrides komandai bija iespēja spēlēt vairākumā, taču spēles izskaņā otru dzelteno kartīti nopelnīja Stefans Savičs. Tas nozīmēja, ka dažas minūtes abām vienībām bija jāspēlē 10 vīru sastāvos. Spēles rezultāts gan nemainījās un abas komandas ieguva punktu, kas ''Atletico'' atkal bija uzskatāms par neveiksmīgu rezultātu.

UEFA Čempionu līga, 4. kārta, 31. oktobris

SpēliRezultātsVārtu guvēji
Roma – Chelsea3:0 (2:0)el Šāravi 1' 36' Peroti 63'
Atletico – Qarabag1:1 (0:1)Partejs 56' – Mihels 40'

C grupa

VKomandaSUNZVP
1.AS Roma42208:48
2.Chelsea421111:77
3.Atletico40312:33
4.Qarabag40222:92

, 2017-10-31 23:41, pirms 6 gadiem
Chelsea ar zaudējumu Romā nekur neiekļūs!
, 2017-10-31 23:43, pirms 6 gadiem
Atletico sarežģīts uzdevums, jācer uz Qarabag reāli, izskatās, spīd EL.
, 2017-10-31 23:43, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Chelsea ar zaudējumu Romā nekur neiekļūs!
Mulkibas,ja piemeram Chelsea zaudes ATM, vinai pietiks ar uzvaru par Qarabag!
, 2017-10-31 23:48, pirms 6 gadiem
Pat neskatoties uz zaudējumu, īpašu paldies izsaku Atletiko par shiem diviem neizšķirtiem.
, 2017-10-31 23:56, pirms 6 gadiem
Karabahs spēle Eiropas top līmenī!
, 2017-10-31 23:59, pirms 6 gadiem
Atletico sev ir iešāvuši kājā. Tā nebūs pirmā reize, kad Atletico ar Diego Simeone varētu netikt no grupas ārā???

Roma šovakar pārliecinoši apspēlēja Chelsea, bez variantiem.
, 2017-11-01 08:17, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Atletico sev ir iešāvuši kājā. Tā nebūs pirmā reize, kad Atletico ar Diego Simeone varētu netikt no grupas ārā???

Roma šovakar pārliecinoši apspēlēja Chelsea, bez variantiem.
Jā, iepriekš Simeone ar Atletico 4 sezonas pēc kārtas sasniedza vismaz 1/4 finālu.
, 2017-11-01 12:26, pirms 6 gadiem
Chelsea un Roma var atļauties abas zaudēt ATM, jo pietiks ar uzvarām pār azeriem. Matemātika vienkārša.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.