Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Video tiesneša asistenta sistēmu Čempionu līgā ieviesīs tikai nākamsezon

Agris Suveizda

Video tiesneša asistenta sistēmu Čempionu līgā ieviesīs tikai nākamsezon
Pasaules kausa fināla galvenais tiesnesis Nestors Pitana
Foto: PA Wire/Scanpix

Lai arī tika baumots, ka video tiesneša asistenta sistēma jeb VAR varētu tikt ieviesta jau šīs sezonas Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, UEFA prezidents Aleksandars Čeferins vakar Monako žurnālistiem atklāja, ka debijas spēlei Eirokausos vajadzētu būt nākamā gada Superkausam Stambulā.

"Manuprāt, VAR vēl nav pilnībā gatavs, taču apzināmies, ka atpakaļceļa vairs nav un ka tehnoloģijas agrāk vai vēlāk tiks izmantotas," sacīja Čeferins. "Pašreizējais plāns ir sistēmu ieviest nākamajā sezonā – sākot ar Superkausu."

Pēc Superkausa video tiesneša asistenta sistēmu vajadzētu izmantot arī Čempionu līgas "play-off" kārtā, kas skaitās pamatturnīra pirmais posms. "Kad būsim gatavi, tad arī izmantosim to, taču tas nav tik vienkārši, jo ir jāizvēlas sistēmas nodrošinātājs un tiesnešu organizācija plašās ģeogrāfijas dēļ nebūs viegla," Čeferins turpināja, norādot, ka Pasaules kausā un vietējos čempionātos sistēmu var izmantot centralizēti, kamēr Eirokausos spēles vienlaicīgi tiek aizvadītas lērumā valstu. "Tas ir daudz problemātiskāk, nekā izskatās. Mums ir milzīga teritorija, dažādas valstis. Vēl nezinām, kā to paveikt."

Jau iepriekš video tiesneša asistenta sistēma tika izmantota Itālijas un Vācijas čempionātos, bet šosezon piemēram sekojušas arī Francija un Spānija. Tādējādi no lielā piecinieka VAR sistēmas vairs nav tikai Anglijā. Tika runāts, ka sistēma varētu tikt ieviesta jau Čempionu līgas izslēgšanas spēles, taču nu Čeferins paziņoja, ka tās visdrīzāk nebūs arī finālā Madridē: "Pilnībā tādu iespēju neizslēdzu, taču šobrīd neizskatās, ka tas varētu notikt. Redzēsim, pagaidām vēl nevēlos neko prognozēt par 100%."

Izmantotie resursi:
https://www.afp.com/en/news/207/var...