Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Maksimenko paliek bez grupu turnīra, Eiropas līgā spēlēs Luksemburgas klubs

Maksimenko paliek bez grupu turnīra, Eiropas līgā spēlēs Luksemburgas klubs
"Dudelange" līksmo
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases aizsargam Vitālijam Maksimenko laukumā pavadot visas 90 minūtes, zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas noslēdzošajā kārtā piedzīvoja Ļubļanas "Olimpija", kas nespēja atgūties no mājās piedzīvotās neveiksmes. Tikmēr Luksemburgas čempione "Dudelange" arī viesos apspēlēja rumāņu "Cluj", kļūstot par pirmo valsts pārstāvi Eirokausu grupu turnīrā.

Ļubļanas "Olimpija" pirms nedēļas savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, kaut gan pretinieki jau pirmajā puslaikā palika mazākumā. Līdz ar to atbildes spēlē pret slovāku "Trnava" bija jāiesit vismaz divi vārti, neielaižot nevienus. Uzdevums netika izpildīts, jo laukuma saimnieki jau 12. minūtē izvirzījās vadībā. Lai gan "Olimpija" izdevās pirms pārtraukuma panākt 1:1, tas arī bija viss. Tādējādi Slovēnijas klubs nespēlēs UEFA Eiropas līgā, un grupu turnīrs secen iet arī aizsargam Vitālijam Maksimenko, kurš laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Jaunu lappusi Luksemburgas futbola vēstures grāmatā pāršķīrusi valsts čempione "Dudelange", kļūstot par pirmo Luksemburgas klubu, kas piedalīsies Eirokausu grupu turnīrā. Rumāņu "Cluj" izdevās pieveikt arī viesos (3:2), divu spēļu summā pretinieku vārtos raidot piecas bumbas. Protams, vērts atzīmēt, ka klubs budžets ir trīs miljoni jeb lielāks nekā jebkuram Latvijas Virslīgas klubam, plus vienību pārstāv futbolisti ar pieredzi Vācijas Bundeslīgā. Iepriekšējā kārtā "Dudelange" no tālākas cīņas izsita Polijas čempioni Varšavas "Legia".

Tikai ar veiksmes palīdzību tālāk tika Leipcigas "Red Bull", kas pēc bezvārtu neizšķirta viesos spēja mājās pieveikt Luhanskas "Zorya" ar 3:2. Pamatlaika pēdējā minūtē bumba soda laukumā trāpīja pa roku pretinieku aizsargam, un atbildīgais uzdevums tika uzticēts Emīlam Fošberjam. Lai gan vārtsargs uzminēja pendeles virzienu, zviedrs bumbu raidīja stūrī un ieveda bagāto Vācijas klubu grupu turnīrā.

Divos dueļos uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas pendeļu sērijas. "Astana" pēc 0:1 viesos spēja mājās ar 1:0 uzvarēt APOEL, un 11 metru sitienos krietni labāki bija Kazahstānas futbola dalībnieki, jo kiprieši realizēja tikai vienu no piecām pendelēm. Vēl pendeles bija jāsit cīņā starp "Copenhagen" un "Atalanta" jeb duelī, kurā 150 minūtēs netika gūti nevieni vārti. Dāņi izmantoja sava laukuma priekšrocības un soļo tālāk.

Lietuvas čempione Marijampoles "Sūduva" iepriekšējā kārtā izsita Jūrmalas "Spartaku", bet šovakar izstājās pati. Ja mājās izdevās parādīt atzīstamu sniegumu (1:1), tad viesos pret Glāzgovas "Celtic" nebija daudz variantu – 0:3. Eiropas līgas grupu turnīrā spēlēs arī "Bordeaux", kas iepriekš pieveica "Ventspili". Tāpat tālāk tika cita Glāzgovas komanda "Rangers", kas divu noraidījumu dēļ palika ar deviņiem spēlētājiem laukumā, bet izturēja "Ufa" spiedienu.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīra izloze notiks piektdien Monako.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācija, ''play-off''

Duelis1. spēle2. spēleDuelis1. spēle2. spēle
APOEL - Astana*1:00:1Rangers* - Ufa1:01:1
Trencin - AEK*1:10:3Atalanta - Copenhagen*0:00:0
Zorya - Leipcig*0:02:3Basel - Apollon*3:20:1
Dudelange* - CFR Cluj2:03:2Torpedo Kutaisi - Ludogorets*0:10:4
Sarpsborg 08* - Maccabi Tel Aviv3:11:2Zenit* - Molde3:11:2
Sheriff - Qarabag*1:00:3Malmo* - Midtjylland2:22:0
Partizan - Besiktas*1:10:3Rosenborg* - Shkendija3:12:0
Genk* - Brondby5:24:2Rapid Vienna* - FCSB3:11:2
Olimpija - Trnava*0:21:1Gent - Bordeaux*0:00:2
Olympiacos* - Burnley3:11:1Suduva - Celtic*1:10:3
Sigma Olomouc - Sevilla*0:10:3

, 2018-08-31 01:06, pirms 6 gadiem
Rangers ir komanda kurai bija jāuzvar pats pirmais ČL tituls kur tika uzpirkti tiesneši
Varat palasīt vēsturi - ļoti interesanti
Rangers spēlējis Eiropas līgas finālā ,daudzreiz arī ČL , visvairāk titulētākā komanda pasaulē <3 .. Neizsakāms prieks par Glāzgovas lāčiem! Braukšu un visām trim Govan,Ibrox mājas spēlēm.

We are the people! C'mon Rangers!
, 2018-08-31 01:07, pirms 6 gadiem
Salozējiet vienā grupā Chelsea ar Milan, lūdzu! Nedrīkst neatzīmēt, ka Zorya 2 spēļu summā nobloķēja 27(!!!) Leipcigas spēlētāju sitienus. Shkendija neiesita 2 pendeles un abas pie rezultāta 0:0, bija reālas izredzes šiem tikt tālāk. Astana-Apoel pendeļu sērijā tika realizētas tikai 3 no 9 pendelēm kopā. Tikai 3 valstis joprojām Eirokausos ir pārstāvētas ar visiem saviem klubiem - Spānija, Vācija, Francija. Krievijai Eirokausu grupu turnīros spēlēs 5 klubi, kas ir atkārtots krievu rekords. Iepriekš tā bija 2013./14. un 2015./16. g. sezonā. 4 klubi (Kopenhāgena, Sarpsborg, Rangers, Apollon) spējušas aizkļūt līdz EL grupu turnīram, sākot dalību tajā no 1.kvalifikācijas kārtas.
, 2018-08-31 01:57, pirms 6 gadiem
Rakstā nav pieminēts, ka viens no Dudelange komandas vārtsargiem ir mūsu Deniss Pērkons. Viņš gan pārsvarā spēlē jauniešu komandā.
, 2018-08-31 10:14, pirms 6 gadiem
Baltiešu Eirokausu cīņā atkal labākie lietuvieši.
, 2018-08-31 11:01, pirms 6 gadiem
Būšot vēl viens Eiropas klubu turnīrs: https://sportbild.bild.de/fussball/...
, 2018-08-31 11:33, pirms 6 gadiem
Ragnar, ko tu lieto, vecīt? 😂 😂 😂
, 2018-08-31 12:03, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Rakstā nav pieminēts, ka viens no Dudelange komandas vārtsargiem ir mūsu Deniss Pērkons. Viņš gan pārsvarā spēlē jauniešu komandā.
Dudelange nupat dabūja risināt vārtsargu krīzi. Pēc mājas spēles pret Cluj traumu guva kluba (un ilggadējais izlases) pamata GK Žubērs.
Pērkona kandidatūru uz pirmo komandu pat rezervista statusā neviens, šķiet, nemaz neizskatīja. Diemžēl. Bet notikumu attīstība liecina par viņa vietu komandas hierarijā.
Lux transfēru logs ir beidzies. Federācija stingri iestājās par to, ka klubs nevienu piesaistīt nedrīkst. UEFA noteikumi bija liberālāki. Klubs pieslēdza advokātus un izcīnīja iespēju piesaistīt brīvo aģentu, franču veterānu Bonnefuā.
, 2018-08-31 12:11, pirms 6 gadiem
F91 Dudelange's historic route to the Europa League Group Stage:
Lost 3-2 on agg to Hungarian Champs, Vidi (CL)

Beat Kosovan Champs, Drita 3-2 on agg
Beat Polish Champs, Legia Warsaw 4-3 on agg.
Beat Romanian Champs, CFR Cluj home and away

Poļu un rumāņu klubs ne tik sen (attiecīgi 2016-17 un 2012-13) ir spēlējuši ČL grupu turnīrā.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".