Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Qarabağ" mājās apstādina "Dundalk", "Riga" uzvaras gadījumā dosies uz Somiju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Qarabağ" mājās apstādina "Dundalk", "Riga" uzvaras gadījumā dosies uz Somiju
Cīņa par bumbu spēlē starp Azerbaidžānas "Qarabağ" un Īrijas "Dundalk". Foto: Imago/Scanpix

UEFA Čempionu līgā ar piecām spēlēm šovakar noslēdzās kvalifikācijas otrā kārta, Latvijas čempiones "Riga" pāridarītājai Īrijas "Dundalk" piedzīvojot bezierunu zaudējumu (0:3) Azerbaidžānā, kamēr Slovēnijas labākajai komandai "Maribor" tikšanu tālāk nodrošinot papildlaikā.

"Qarabağ" svelmainajā Baku tikšanai tālāk pietika nospēlēt 0:0, tomēr tik pieticīgi mērķi neietilpa Azerbaidžānas labākās komandas plānos. Visus trīs vārtus "Qarabağ" labā guva leģionāri - 12. un 87. minūtē izcēlās Spānijas "La Liga" un Itālijas A Sērijā savulaik uzspēlējušais spānis Haime Romero, kamēr 76. minūtē Geriju Rodžersu "Dundalk" vārtos ar sitienu ar galvu pārspēja brazīlietis Ailtons.

"Qarabağ" panākums bija pilnībā likumsakarīgs, Azerbaidžānas klubam izdarot par 22 sitieniem vairāk (25:3) nekā pretinieki. Nākamajā kārtā "Qarabağ" spēkosies ar Nikosijas APOEL no Kipras.

Dramatisks mačs tika aizvadīts Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas piepilsētā Solnā, kur vietējā AIK pamatlaikā ar 2:1 pārspēja slovēņu "Maribor". Tā kā ar šādu rezultātu pirmajā spēlē bija uzvarējusi "Maribor", tad bija jāspēlē papildlaiku. Tā ievadā AIK pārsvaru ar sitienu no asas distances palielināja (3:1) norvēģis Tariks Eljonusi, tomēr "Maribor" izdevās izglābties, 117. minūtē no vārtu priekšas precīzam esot rumānim Aleksandru Kretu (2:3). Slovēnijas čempione nākamajā kārtā tika pateicoties vairāk viesos gūtajiem vārtiem.

Tajā "Maribor" spēkosies ar Trondheimas "Rosenborg". Norvēģi šovakar mača izskaņā guva divus vārtus un ar 2:0 pieveica Barisavas BATE no Baltkrievijas. Uzvaras sitienu 73. minūtē no 11 metru punkta veica Pols Andrē Hellands.

Par spīti kompensācijas laikā izrautajai uzvarai ar 2:1 pār Belgradas "Crvena Zvezda" tālāk neizdevās tikt Helsinku HJK, kas eirokausu sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur eksaminēs "Riga" un Glivices "Piast" pāra uzvarētāju. Savukārt "Crvena Zvezda" Čempionu līgas kampaņu turpinās ar cīņu pret dāņu "København", kas arī otrajā mačā pieveica (1:0) Velsas "The New Saints".

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtas pāri

Pāris1. spēle2. spēleSumma
CFR Cluj (Rumānija) - Maccabi Tel-Aviv (Izraēla)1:02:23:2
BATE Barysaw (Baltkrievija) - Rosenborg (Norvēģija)2:10:22:3
The New Saints (Velsa) - København (Dānija)0:20:10:3
Ferencvaros Budapest (Ungārija) - Valleta (Malta)3:11:14:2
Dundalk (Īrija) - Qarabağ Agdam (Azerbaidžāna)1:10:31:4
Saburtalo Tbilisi (Gruzija) - Dinamo Zagreb (Horvātija)0:20:30:5
Crvena Zvezda (Serbija) - HJK Helsinki (Somija)2:01:23:2
Maribor (Slovēnija) - AIK Solna (Zviedrija)2:12:34:4
Celtic (Skotija) - Nõmme Kalju (Igaunija)5:02:07:0
Sutjeska Nikšić (Melnkalne) - APOEL (Kipra)0:10:30:4
PSV Eindhoven (Nīderlande) - Basel (Šveice)3:21:24:4
Viktoria Plzeň (Čehija) - Olympiakos Piraeus (Grieķija)0:00:40:4