Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Piast" pirms atbildes spēles pret "Riga" pārdod savu līderi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Piast" pirms atbildes spēles pret "Riga" pārdod savu līderi
Joels Valensija. Foto: brentfordfc.com

Polijas čempione Glivices "Piast", kas rītvakar aizvadīs atbildes spēli UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pret "Riga", atvadījusies no sava līdera Joela Valensijas. Viņš pievienojies angļu klubam "Brentford".

24 gadus vecais ekvadoriešu futbolists vakar izgāja medicīniskās pārbaudes, bet šodien "Brentford" paziņoja par četru gadu līguma parakstīšanu. Lai gan darījuma summa netiek atklāta, tiek mēļots, ka Polijas čempione nopelnījusi divus miljonus eiro.

Malējais uzbrucējs "Piast" rindās aizvadīja divas sezonas, un pērn viņš palīdzēja vienībai pirmo reizi vēsturē triumfēt Polijas čempionātā. Turklāt tieši Valensija tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju. Viņš 33 spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

"Viņš bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Piast" pērn uzvarēja Polijas čempionātā. Viņš guva vārtus, piespēlēja un radīja momentus. Pie mums viņš attīstīsies kā spēlētājs, tāpēc pienesums varētu būt vēl lielāks," pauda "Brentford" galvenais treneris Tomass Franks. "Viņam ir ātras kājas, un komandas faniem šis futbolists patiks. Paliekot viens pret vienu, viņš zina, kā rīkoties."

"Piast" jau rītvakar aizvadīs spēli Latvijas galvaspilsētā, tiekoties ar Virslīgas līderi "Riga". Pirmajā mačā poļi savā laukumā uzvarēja ar 3:2, un tas nozīmē, ka rīdziniekiem pietiks ar 1:0 vai 2:1 uzvarām, lai sasniegtu Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Izmantotie resursi:
https://www.brentfordfc.com/news/20...