Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA joprojām liela neziņa par Eirokausu formātu, finālu varētu pārcelt no Stambulas

Agris Suveizda

UEFA joprojām liela neziņa par Eirokausu formātu, finālu varētu pārcelt no Stambulas
"Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops un Madrides "Atletico" pussargs Koke. Foto: imago images/Colorsport/Scanpix

UEFA sēdi par Eirokausu sezonas pabeigšanu pārcēla uz 17. jūniju, un tad gan vajadzētu tikt pieņemtam lēmumam, kādā formātā un kur tiks izspēlētas Čempionu līgas un Eiropas līgas izslēgšanas spēles.

Praktiski skaidrs, ka Eirokausu sezona tiks pabeigta augustā, ko UEFA uzskata par labāko risinājumu, lai līdz tam varētu pabeigt vietējos turnīrus un tie nepārklātos ar starptautiskajiem mačiem. Tomēr pārējais joprojām ir miglā tīts. Ņemot vērā dažādo situāciju ar pulcēšanās un izolācijas noteikumiem Eiropā, kā arī UEFA vēlmi līdz minimumam samazināt lieku pārvietošanos ar gaisa kuģiem, kā kompromisa un finansiāli viens no labākajiem risinājumiem tiek uzskatīta spēļu centralizēta aizvadīšana vienā vietā.

Situācija Eiropas valstīs gan strauji mainās, un robežu atvēršana un gaisa satiksmes intensitātes palielināšanās varētu ļaut izspēlēt arī pilnīgi visus vai vismaz lielāko daļu atlikušo maču mājas un izbraukuma spēļu formātā. Lai arī variantu ir ļoti daudz – no spēļu skaita samazināšanas līdz pilnīgi visu maču aizvadīšanas, no spēlēšanas vienā lokācijā līdz spēlēšanai savos stadionos -, ļoti iespējams, ka Čempionu līgas fināls tomēr nenotiks Turcijas metropolē Stambulā. Turcija satraucas par lieliem zaudējumiem, ja spēli nāksies aizvadīt pie tukšām tribīnēm, un savās bažās dalījusies arī ar UEFA, atklājis britu medijs The Independent. Starp alternatīvajiem variantiem tiek piesaukta Portugāles galvaspilsēta Lisabona vai arī kāda no Vācijas pilsētām.

Čempionu līgas ceturtdaļfinālā ir iekļuvušas PSG, "Leipzig", Bergamo "Atalanta" un Madrides "Atletico", bet pārejos četros astotdaļfinālos vēl ir atlikušas atbildes spēles. Eiropas līgas astotdaļfinālā sešos pāros vēl palikušas atbildes spēles, bet divos pāros nepaguva izspēlēt arī pirmo maču. Eiropas līgas fināls ir paredzēts Polijas pilsētā Gdaņskā.

Izmantotie resursi:
https://www.independent.co.uk/sport...