Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United" pamokās ar Luhansku, Toti dala piespēles, Treimanis aizvada maču Dublinā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"United" pamokās ar Luhansku, Toti dala piespēles, Treimanis aizvada maču Dublinā
Veins Rūnijs palīdzēja Zlatanam Ibrahīmovičam gūt mača vienīgos vārtus
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā aizvadītas arī desmit vakara spēles. "Manchester United", spēlējot ar spēcīgu sastāvu, ne bez pūlēm ar 1:0 pārspēja Luhanskas "Zorya", 40 gadus vecais Frančesko Toti palīdzēja partneriem gūt trīs vārtus 4:0 sagrāvē pret rumāņu "Astra", bet mūsu tiesnesis Andris Treimanis mačā Dublinā, kurā "Dundalk" ar 1:0 pārspēja Telavivas "Maccabi", tikai 82. minūtē parādīja pirmo dzelteno kartīti.

Par agrajām spēlēm lasiet ŠEIT.

Centrālā spēle risinājās A grupā, kurā no "Manchester United" pēc neveiksmes Roterdamā (0:1 pret "Feyenoord") tika pieprasīta uzvara mājās pret Luhanskas "Zorya". Ukraiņu komanda lieliski sākusi vietējo čempionātu (otrā vieta aiz "Shakhtar"), bet Eiropas līgas pirmajā kārtā tikai pēdējā minūtē izlaida uzvaru pret "Fenerbahce" (1:1). Žuzē Morinju patiešām vēlējās labot situāciju un pamatsastāvā izlaida septiņus spēlētājus no tiem, kuri palīdzēja ar 4:1 sagraut Lesteru Premjerlīgā. Tomēr pirmajā puslaikā, kaut iespējas bija, "Zorya" vārti netika iekaroti.

Lai gan milzīgs teritoriāls pārsvars piederēja "United", otrā puslaika vidū labs moments bija arī "Zorya", kad pēc standartsituācijas izspēles glāba mājinieku rezerves vārtsargs Serhio Romero. Morinju drīz laida laukumā daudz kritizēto Veinu Rūniju, kurš pēc divām minūtēm tika pie kuriozas rezultatīvas piespēles. Labajā flangā skaisti izspēlēja Pols Pogbā un Huans Mata, bet Rūnijs netraucēti no 10 metriem sita, netrāpīja pa bumbu kā nākas, taču lieliski noreaģēja Zlatans Ibrahīmovičs, kurš ar galvu panāca 1:0. Ar minimālo 1:0 spēle arī noslēdzās.

Grupas otrajā mačā Emanuela Emenikes vārti deva "Fenerbahce" 1:0 uzvaru pār "Feyenoord", kuras rindās otrā puslaika sākumā lieliska iespēja bija Dirkam Kautam - viņš uzminēja, ka sekos atspēle vārtsargam, taču pārspēt vārtu vīru nespēja. Kā zināms, Kauta iepriekšējais klubs bija tieši "Fenerbahce".

E grupā "Roma" būtībā jau pirmajā puslaikā nodrošināja uzvaru pār rumāņu "Astra" - leģendārais Frančesko Toti rezultatīvi piespēlēja pirmajos vārtos, kā arī ar aktīvu darbību palīdzēja argentīnietim Federiko Facio tieši pirms pārtraukuma no vārtu priekšas iebakstīt otros (2:0). Savukārt pavisam izcila Toti piespēle bija vērojama pēc pārtraukuma, kad "Roma" panāca 4:0 - 40 gadus vecais pussargs veica zibenīgu piespēli, un Mohameds Salahs vienā pieskārienā pārvirzīja bumbu "Astra" vārtos. Šai grupā pa četriem punktiem "Roma" un "Austria", kas slēdza mierizlīgumu 0:0 ar čehu "Viktoria", kurai divās spēlēs divi neizšķirti - punkts tika izcīnīts arī pret Romu.

D grupā Īrijas "Dundalk" un Izraēlas "Macacbi" (Telaviva) spēli apkalpoja Latvijas tiesnešu brigāde ar Andri Treimani priekšgalā. Šai mačā vienīgos vārtus 72. minūtē iesita īru komanda, bet Treimanis tikai 82. minūtē parādīja pirmo dzelteno kartīti. "Zenit", kas guva fantastisku uzvaru pirmajā kārtā, šodien ar 5:0 sagrāva Nīderlandes "AZ Alkmaar" - divi vārti daudz kritizētajam Aleksandram Kokorinam.

F grupā Beļģijas "Genk" jau pirmajās 25 minūtēs ieguva 2:0 pārsvaru pār A Sērijas pārstāvi "Sassuolo", beigās uzvarot ar 3:1, kamēr Spānijas "Athletic" Bilbao 45 minūtēs nespēja gūt vārtus pret Austrijas "Rapid", tomēr 59. minūtē Benats ļāva favorītiem izvirzīties vadībā un ar 1:0 mačs favorītu labā arī noslēdzās. Komanda no Vīnes 90 minūtēs izdarīja tikai vienu sitienu un to pašu 88. minūtē "Athletic" nobloķēja. Šai grupā tagad visām četrām vienībām pa uzvarai un zaudējumam.

B un C grupā ģeogrāfiskajos austrumos, attiecīgi Kazahstānā un Azerbaidžānā, notika agrās spēles, bet atlikušajos mačos Grieķijas "Olympiakos" savā laukumā negaidīti ar 0:1 zaudēja Kipras APOEL, kamēr "Saint Etienne" izrāva 1:1 pret "Anderlecht". APOEL vārtus iesita jau 10. minūtē, bet "Olympiakos" izpildījumā mērķi nesasniedza neviens no 21 sitiena, savukārt "Saint Etienne" kompensācijas laika pēdējā ceturtajā minūtē atspēlējās ar veiksmes palīdzību - sadūrās "Anderlecht" vārtsargs un aizsargs, kas ļāva Nolanam Rū iesist bumbu tukšos vārtos. Prieki Sentetjēnā bija vētraini.

Eiropas līga, grupu turnīra otrā kārta

SpēleRez.SpēleRez.
Astana – Young Boys0:0Sparta – Inter3:1
Qabala – Mainz2:3Zurich - Osmanlispor2:1
Ajax – Standard1:0Roma – Astra4:0
Celta – Panathinaikos2:0Athletic – Rapid W1:0
Steaua – Villarreal1:1Austria – Viktoria0:0
Fiorentina – Qarabaq5:1Dundalk – Maccabi TA1:0
Gent – Konyaspor2:0Fenerbahce – Feyenoord1:0
Hapoel BS – Southampton0:0Genk – Sassuolo3:1
Krasnodar – Nice5:2Man. Utd – Zorya1:0
Slovan L – PAOK1:2Olympiakos – APOEL0:1
Schalke – Salzburg3:1St.-Etienne – Anderlecht1:1
Shakhtar – Braga2:0Zenit – Alkmaar5:0

Grupu tabulas

A, B, C un D grupas

A grupaSPB grupaSPC grupaSPD grupaSP
Fenerbahce24APOEL26Mainz24Zenit26
Feyenoord23Olympiakos23Anderlecht24Dundalk24
Man Utd23Astana21St.-Etienne22AZ21
Zorya21Young Boys21Qabala20Maccabi TA20

E, F, G un H grupas

E grupaSPF grupaSPG grupaSPH grupaSP
Roma24Genk23Ajax26Shakhtar26
Austria24Sassuolo23Celta24Gent24
Viktoria22Rapid W23Standard21Braga21
Astra20Athletic23Panathinaikos20Konyaspor20

I, J, K un L grupas

I grupaSPJ grupaSPK grupaSPL grupaSP
Schalke26Fiorentina24Southampton24Villarreal24
Krasnodar26PAOK24Hapoel BS24Zurich23
Salzburg20Slovan21Sparta23Osmanlispor23
Nice20Qarabaq21Inter21Steaua21

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 06:00, pirms 8 gadiem
Luhanskā spēlē teroristi?