Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vengers par Ospinas likšanu vārtos: "Man nav jāpaskaidro katrs lēmums"

Vengers par Ospinas likšanu vārtos: "Man nav jāpaskaidro katrs lēmums"
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers pēc negaidīta zaudējuma savā laukumā pret Pirejas "Olympiakos" (2:3) aizstāvēja kolumbiešu vārtsargu Davidu Ospinu, kurš pamatsastāvā aizstāja Petru Čehu.

Vengers: "Trīs vārti no četriem sitieniem rāmī – tā gadās vienreiz 100 spēlēs"

"Es pieņemu lēmumus un izvēlos sastāvu, un es esmu par to atbildīgs," sacīja Arsēns Vengers. "Un es zinu daudzas lietas, kuras jūs varbūt nezināt un ignorējat. Nevar izvēlēties sastāvu, pirms spēles veicot aptauju un uzzinot katra viedokli. Ospina pagājušajā sezonā aizvadīja 19 spēles, 14 no tām neielaida nevienus vārtus. Arī iepriekšējā nedēļā pret "Tottenham" [2:1] viņam bija fantastiska spēle. Neviens vārtsargs nav apdrošināts pret kļūdām. Tas tikpat labi varēja notikt arī ar Čehu, tā ir daļa futbola."

"Man nav jums jāpaskaidro, kāpēc [izvēlējos Ospinu]. Man nav jāsēž šeit un jāizskaidro katrs lēmums, ko pieņemu. Jūs esat spējīgi spriest par to, ko daru, un to atstāju jūsu ziņā," Vengers turpināja. "Čeham pirms spēles pret "Leicester" bija nelielas problēmas [tāpēc šovakar viņam devu atpūtu]. Nevēlējos riskēt, taču ne jau tāpēc zaudējām. Tas ir izsmiekls."

Tāpat Vengers dusmīgi atbildēja uz jautājumu, vai šis bija viņa drausmīgākais vakars Eirokausos: "Pasēdiet uz soliņa Eirokausu finālā, un pēc tam jums uzdošu jautājumu. (…) Daži spēles aspekti bija diezgan labi, bet domāju, ka mums trūka koncentrēšanās aizsardzībā, savukārt "Olympiakos" aizsargājās ļoti labi. Domāju, ka mums arī nedaudz trūka veiksmes, jo viņi izdarīja četrus sitienus rāmī un guva trīs vārtus. Čempionu līgā kas tāds notiek reizi 100 spēlēs. Izšķirošais brīdis bija, kad pēc smaga sākuma panācām 2:2, taču uzdāvinājām viņiem vārtus."


Mourinju: "Pieļāvām divas smieklīgas kļūdas"

Zaudējumu piedzīvoja arī "Chelsea", kas izbraukumā ar 1:2 piekāpās "Porto", pie kā stūres Žuzē Mourinju savulaik izcīnīja Čempionu līgas trofeju. "Parādījām labu sniegumu, taču pieļāvām divas smieklīgas kļūdas," par neveiksmi Portugālē teica Mourinju. "Dažreiz pieļauj tādas kļūdas un netiec sodīts, taču šodien tikām. Otrie vārti bija smieklīgi. Tūkstošiem reižu skatījāmies, kā "Porto" izpilda stūra sitienus, un bijām tam pilnīgi gatavi."

Tikmēr priecīgāks prāts bija "Barcelona" galvenajam trenerim Luisam Enrikem, kura padotie guva divus vēlus vārtus un mājās izrāva uzvaru pār Lēverkūzenes "Bayer" (2:1). "Mani spēlētāji ir pelnījuši milzīgas uzslavas par ļoti sarežģītas spēles laušanu," sacīja Enrike. "Komandas ticība [uzvarai] šodien bija nesatricināma. Dažreiz uzvaras izcīna ar ticību, dažreiz ar sirdi un dažreiz ar lielisku spēli. Skaidrs, ka šodien uzvarējām ar savu ticību. Mesi prombūtne? Tas bija smags vakars. Otrā spēle bez mūsu labākā futbolista, un otrā uzvara."

Izmantotie resursi:
Wenger on defeat, Ospina and Koscielny | News...
Arsenal boss Arsene Wenger stands by David...
Jose Mourinho critical of costly Chelsea errors...
Luis Enrique: We kept the faith | FC Barcelona


, 2015-09-30 11:04, pirms 9 gadiem
Vai tiešām parādījāt labu spēli? Ceru, ka tik labas spēles bieži negadīsies vairs
, 2015-09-30 11:29, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, ja komanda iesit vairāk vārtus par pretiniekiem, lai vai kāda cīņa būtu, spēles uzreiz paliek nesmukas? Šitas skaudības ir jābeidz, komanda ļoti gribēja un uzvarēja. Arī bez Messi
, 2015-09-30 11:51, pirms 9 gadiem
Skatījos Arsenal spēli, protams spiediens uz Olympiakos vārtiem bija milzīgs un tā saucamo "100% iespēju" gūt vārtus ļoti daudz. Tajā pašā laikā smaidu izraisa Anglijas klubu treneru taisnošanās, nu nav šobrīd Premjerlīgas klubi starp spēcīgākajiem Eiropā, lai šādām uzvarām būtu jābūt pašsaprotamām. Iekļūšana Čempionu līgas astotdaļfinālā, varbūt vēl ceturtdaļfinālā - tas bez lielas veiksmes arī ir Anglijas klubu šībrīža spēju maksimums.
, 2015-09-30 11:51, pirms 9 gadiem
Arsēns pikts! Tas tik būs ja pēc aizvadītām 4 spēlēm lielgabalnieki sēdēs uz 0 punktiem
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.