Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: negaidīti uzvar BATE, "Porto" neticami izglābjas Ļvovā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

H grupa: negaidīti uzvar BATE, "Porto" neticami izglābjas Ļvovā
"Porto" uzbrucējs Džeksons Martiness
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas H grupas 2.kārtā Doņeckas "Shakhtar", aizvadot mājas spēli Ļvovā, nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Portugāles "Porto", kaut arī vēl 85.minūtē panāca 2:0 savā labā... Savukārt Baltkrievijas čempione BATE mājās negaidīti ar 2:1 pārspēja Bilbao "Athletic".

1.kārtā vienā no spēlēm grupas potenciālā pastarīte BATE izteiksmīgi attaisnoja peramā zēna statusu, ar 0:6 zaudējot Portu, savukārt Doņeckas "Shakhtar" nodemonstrēja, ka tā "atsakās" no teorētiski atvēlētās 3.vietas un izbraukumā Bilbao paņēma punktu pret "Athletic" (0:0). Tādējādi šodien spāņu klubam bija pienākums tikt pie pirmās uzvaras Baltkrievijā, bet ogļrači savu skatītāju priekšā vēlējās vēlreiz nezaudēt - šoreiz cīņā ar "Porto".

BATE rindās pat rezervē nebija Germana Māliņa, kurš ir guvis savainojumu un jau labu laiku izkritis bez ierindas. "Athletic", protams, bija spēles favorīte, bet 19.minūtē negaidīti vadību ieguva BATE - pēc stūra sitiena mājinieki uzvarēja gaisa divcīņā, un bumba nonāca pie tālā staba, no kurienes iesita centra aizsargs Deniss Poļakovs (1:0)! Varētu domāt, ka BATE pēc 0:6 1.kārtā tagad sargās iegūto 1:0 kā lielu dārgumu, taču nekā - baltkrievi devās pēc otrajiem vārtiem un gandrīz to arī guva, Mikalajam Signevičam trāpot pa vārtu stabu.

BATE mērķtiecīgi gāja pēc 2:0 un pēc pāris neizmantotām iespējām to sasniedza. Pēc bumbas pārtveršanas un ātras kombinācijas ar rikošeta palīdzību iesita Aleksandrs Karņickis. Borisovā lielā līksmība drīz vien mazliet pieklusa, jo "Athletic" realizēja savu pirmo momentu, vēl līdz pārtraukumam atspēlējot vienus vārtus - pēc Munjaina piespēles Arics Adurizs guva vārtus no soda laukuma robežām (2:1 BATE labā).

BATE neatkāpās no savas filozofijas un arī pēc pārtraukuma veidoja labus momentus, taču šoreiz uzbrūkošie futbolisti pievīla, nespējot veikt kvalitatīvus sitienus no teicamām pozīcijām. Tikmēr "Athletic" vien beigās radīja labu iespēju, bet sitienu no distances atvairīja Sergejs Černiks. BATE izcīnīja negaidītu, taču pelnītu uzvaru - 2:1. Pagājušās sezonas Spānijas 4.spēcīgākā komanda "Athletic" sevi nostādījusi ļoti smagā situācijā - tikai punkts divās spēlēs un nākamie divi mači pret spēcīgo "Porto".

"Shakhtar" savu mājas spēli aizvadīja Ļvovā (lieliska atmosfēra, patriotisks atbalsts Ukrainas spēcīgākajam klubam). Viesu treneris pārsteidza ar uzbrukuma līdera Džeksona Martinesa atstāšanu rezervē. Komandas sāka ar taustīšanos, līdz 10.minūtē ukraiņu vienības brazīlietis Taisons sita no lielas distances, taču tik meistarīgi, ka "Porto" vārtsargs ar pūlēm atvairīja. Viesi atbildēja ar Danilo arī visai nepatīkamu raidījumu - garām vārtiem. Puslaika beigās pienāca ļoti izšķiroša epizode - Oleksandrs Kučers neveiksmīgi paklupināja Jasinu Brahimi savā soda laukumā, un tiesnesis deva iespēju "Porto" sist pendeli. Alžīrietis Brahimi pats arī sita, taču varonīgi atvairīja Andrejs Pjatovs.

Vienīgi Ļvovā no šī vakara Čempionu līgas spēlēm 1.puslaikā netika gūti vārti, un tas drīz vien pēc pārtraukuma tika labots. Šoreiz Kučers nospēlēja ļoti pozitīvi - viņš atņēma bumbu ārkārtīgi rupju kļūdu pieļāvušajam Oliveram Toresam (sāka apspēlēt, esot pēdējā aizsarga pozīcijā) un piespēlēja uz tukšiem vārtiem Teišeiram. 1:0 "Shakhtar" labā!

"Porto" dažas reizes pie 0:1 pietuvojās mājinieku vārtiem, sita no distances, bet lieliska iespēja radās vien 83.minūtē, kad Adrians Lopess sita no dažiem metriem - atkal lielisks Pjatovs, kurš paguva uzskriet virsū pretiniekam, ievērojami mazinot pretinieka variantus. Un jau pēc brīža pretējā galā "Shakhtar" panāca 2:0 - Portu atkal zaudēja bumbu savu vārtu tuvumā, ukraiņu vienība izspēlēja elegantu kombināciju, kas ļāva Luisam Adrianu iesist tukšos vārtos.

Šķita, ka lieta darīta, taču "Porto" neticamā veidā izrāva neizšķirtu. Vispirms viesi trāpīja pa roku Rakickim, un uz maiņu nākušais Martiness realizēja pendeli, kaut arī Pjatovs nebija tālu no tā, lai atvairītu 11 metru soda sitienu otrreiz šai mačā (2:1). Bet kompensācijas laika 4.minūtē cits "Porto" uzbrukums, piespēle no kreisās malas, un tas pats Martiness apsteidza pretinieku un no tuvas distances izrāva 2:2 - drāma!

UEFA Čempionu līga, H grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
BATE - Athletic Bilbao2:1 (0:0)Poļakovs 19'; Karņickis 41' - Adurizs 45'
Shakhtar - Porto2:2 (0:0)Teišeira 52'; Adrianu 85' - Martiness 89' (11m); 90'

Tabula

VKlubsSUNZVAP
1.Porto21108:24
2.BATE21012:73
3.Shakhtar20202:22
4.Athletic20111:21

     [+] [-]

, 2014-09-30 23:54, pirms 10 gadiem
bravo, Batjka, bravo!

  -2 [+] [-]

, 2014-09-30 23:57, pirms 10 gadiem
Batjka malacis,interesanti cik atpikoja par speeli,neaizmirsiisim kaa Bate nospeeleeja pret Bavaariju...peerkamas speeles,interesanti pa cik var nopirkt

  -2 [+] [-]

, 2014-09-30 23:58, pirms 10 gadiem
tuuliit man buus miinusi,bet paskatieties shodienas rezultaatus,taa tachu nevar buut,kas saprot futbolu zinaas par ko es runaaju

     [+] [-]

, 2014-10-01 00:06, pirms 10 gadiem
Porto neticami izglābās

  +5 [+] [-]

, 2014-10-01 00:08, pirms 10 gadiem
kramblers rakstīja: tuuliit man buus miinusi,bet paskatieties shodienas rezultaatus,taa tachu nevar buut,kas saprot futbolu zinaas par ko es runaaju
Es skatijos pa NTV Futbol, tur gāja simulcast, tas ir tipa ka sēdēja studijā komentētāji un ja kādā no spēlēm bija kāds moments, tad viņi to rādija un apsprieda. Tad lūk, pa visu spēli parādija labi ja divus Athletic uzbrukumus un vienā no tiem arī iesita golu, tikmēr BATE bija visvairāk iespēju iesist no visām šodienas spēlēm... Viens no komentētājiem vēl ironiski pateica, kurā tad vietā spānijas LaLiga Athletic Bilbao ir, vai 34ajā? Jo BATE viņus tur visu spēli vizināja. Varēja iesist visus 5 golus, otrais gols protams haļava pēc tāda rikošeta, bet nu jā uzvara ir uzvara. A par to iepiķošanu, nedomāju ka kas tāds ir iespējams ČL, varbūt grandi var kaut ko uzspiest (ne spēles rezultāta ziņā) , bet nejau tādi klubi kā BATE.

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:36, pirms 10 gadiem
kramblers rakstīja: Batjka malacis,interesanti cik atpikoja par speeli,neaizmirsiisim kaa Bate nospeeleeja pret Bavaariju...peerkamas speeles,interesanti pa cik var nopirkt
BATEi laikam ari pirmaa CL speele savaa jaunajaa stadionaa - iespeejams tas deva papildus motivaaciju
Borisov Arena - Wikipedia, the free encyclopedia

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:57, pirms 10 gadiem
Bilbao šogad kkas nav, la liga ar klibo