Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Kurtejans: "Nervozitāte un pieredzes trūkums radīja iespaidu, ka spēle ritēja vienos vārtos"

Kurtejans: "Nervozitāte un pieredzes trūkums radīja iespaidu, ka spēle ritēja vienos vārtos"
Aleksandrs Kurtejans pirms spēles pret "Ferencvaros"
Foto: Raitis Supe

Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēlē starp Budapeštas "Ferencvaros" un "Jelgavu" uzvaru ar 2:0 izcīnīja ungāru futbolistu. Piedāvājam jelgavnieku galvenā trenera Aleksandra Kurtejana pēcspēles komentārus.

Preses konferencē Kurtejans neizpratnē par ungāru žurnālista jautājumu

Aleksandrs Kurtejans, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Zaudējums, protams, neko labu nenes. Jebkurā gadījumā šeit ir divas spēles. Domāju, ka viss izšķirsies Jelgavā. Būs ļoti sarežģīti, jo pretinieku komanda ir ļoti laba, ko arī šodien pierādīja. Sapratām, ka spēlēsim kā otrais numurs un mums nebūs daudz iespēju. Nekas traks nav noticis. Esmu pateicīgs puišiem par pacietību, jo ir ļoti sarežģīti 90 minūtes spēlēt bez bumbas. Meklēsim variantus pie pretinieku vārtiem jau Jelgavā."

Pēc šī zaudējuma kā vērtējat komandas izredzes tikt tālāk? Un vai jūsu komanda vienmēr spēlē tik sparīgi?
Pirms spēles es sacīju, ka izredzes vienmēr ir 50 uz 50. Ja godīgi, varam nospēlēt vēl sparīgāk un agresīvāk. Uzskatu, ka šodien mēs parādījām 70-80% no savām iespējām. Varam parādīt krietni vairāk. Ceru, ka spēsim izrādīt pretestību savā laukumā, taču vēlreiz jāsaka, ka jums [ungāriem] ir ļoti laba komanda. Cīnīsimies līdz galam!

Pie rezultāta 2:0, kad komandai bija jāiet uz priekšu, jūsu vārtsargs [Kaspars Ikstens] sāka kavēt laiku. Kāpēc viņš tā uzvedās?
Vai cienījamais žurnālists vispār futbolu skatās!? Gadās tādas situācijas, ka komanda sāk kavēt laiku, lai spēlētāji varētu atvilkt elpu. Lai izturētu spiedienu ir nepieciešams taisīt pauzes. Tas ir futbola elements, tāpēc brīnos, ka šeit to nesaprot.

Pēcspēles intervija latviešu medijiem

Spēles sākumā varēja just nelielu uztraukumu, ko labi izmantoja pretinieki, izveidojot vairākus uzbrukumus.
Nervi. Nedrīkst aizmirst, ka mūsu komandā spēlēja vairāki futbolisti, kuriem šodien bija debija šādā līmenī. Tas ir saistīts ar spēles nervozo sākumu. Tā ir normāla parādība. Vēlāk spēli izlīdzinājām, taču ielaidām neobligātus vārtus. Tāds ir futbols. Svarīgākais, ka mums nenolaidās rokas.

Šodien pamatsastāvā devās Mindaugs Grigarāvičs, kurš pēdējā laikā laukumā dodas tikai uz maiņu. Kāpēc šoreiz uzticējāties viņam?
Pirmkārt, es ticu Mindaugam. Visiem gadās labas un sliktas sezonas. Pieņēmu lēmumu, ka viņš ir gatavs spēlēt šo maču. Viņam ir pieredze spēlēt labos stadionos ar lielu auditoriju. Principā viņš nospēlēja cienīgi.

Šodien komandas rindās debitēja Valdu Aljinju. Kā vērtējat viņa spēli?
Var redzēt, ka viņš ir kvalitatīvs futbolists. Tāpat, diemžēl, var manīt, ka viņš nav labākajā fiziskajā formā. Pats svarīgākais, ka viņš par spīti grūtībām, pateicoties raksturam spēja cienīgi sevi parādīt. Valdu, neraugoties uz to, ka viņš fiziski ir gatavs uz 60-70%, izskatījās neslikti.

Pie otrajiem vārtiem tika atstāts brīvs pretinieku spēlētājs… Kolektīvā vai tomēr individuālā kļūda?
Tā ir viena cilvēka kļūda. Neteikšu kura.

Kādi iespaidi par pretinieku? Kāds spēlētājs, varbūt, izcēlās uz pārējo fonu?
Tā ir ļoti laba komandu. Jūs jau saprotat, ka viņu budžets nav salīdzināms ar mūsējo. Taču vienmēr esmu teicis, ka futbolu spēlē cilvēki nevis nauda. Sapratām, ka mums klāsies grūti, jo viņu futbolisti ir ļoti kvalitatīvi. Cik sapratu no Tomasa [Dolla, "Ferencvaros" galvenā trenera], viņi grasās iegādāties vēl 4-5 spēlētājus. Viņi vēl grib pastiprināties (smaida)… Centīsimies atbildes mačā spēlēt agresīvāk uzbrukumā.

"Ferencvaros" šovasar bija vairāki sastāva papildinājumi. Cik grūti bija paredzēt potenciālo sākumsastāvu?
Teikšu, ka par 99% viņu sākumsastāvu uzminējām. Zinājām kā un ko viņi spēlēs. Nekas viņu spēlē nepārsteidz. Mūsu nervozitāte un atsevišķu futbolistu pieredzes trūkums izveidoja priekšstatu, ka spēle notika vienos vārtos.

Artis Lazdiņš lēniem soļiem atgriežas kopējā grupā. Cik liela varbūtība viņu redzēt atbildes mačā jau uz laukuma?
Viņš mums ļoti pietrūkst. Ceru, ka viņš uzkrās nepieciešamo formu un palīdzēs mums pēc nedēļas.

Sportacentrs.com no Budapeštas, Ungārija


, 2017-06-30 10:19, pirms 7 gadiem
Šeit jau nav ko pārmest. Dažāda līmeņa komandas
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.