Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas klubi sāks cīņas UEFA Eiropas līgā

Rolands Eliņš

Trīs Latvijas klubi sāks cīņas UEFA Eiropas līgā
Ģirts Karlsons
Foto: Māris Greidāns/Futbola Virslīga

Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē 18:00 būs pieejama "Ventspils" spēle pret "Vikingur", kamēr "Jelgava" un "Spartaks" savas pirmās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēles aizvadīs viesos 19:00 un 22:15.

Visi trīs Latvijas klubi Eiropas līgas kvalifikāciju sāks no pirmās kārtas, tāpat kā tas notika pagājušajā sezonā. Pirms gada EL pirmā kārta bija veiksmīga gan „Skonto”, gan „Jelgavai”, gan „Spartakam”, jo tika pārspētas attiecīgi Īrijas, Bulgārijas un Melnkalnes vienības. Savukārt „Ventspils” pirms gada spēlēja Čempionu līgā, kur iesaistījās no otrās kārtas un zaudēja Somijas HJK.

„Ventspils” Latvijā zaudējusi čempionu godu, taču iepriekšējie panākumi ļāva saglabāt salīdzinoši augstu UEFA rangu, kas EL pirmajā kārtā ļāva būt izsēto komandu pulkā un izlozē iegūt Fēru salu komandu „Vikingur”. Šai vienībai ir vismazākais UEFA reitings Latvijas klubu pretinieku vidū. Vietējā čempionātā „Vikingur” ieņēmusi trešo vietu pēdējās divās sezonās un netrūkst panākumu arī Eirokausos, turklāt labā atmiņā vajadzētu būt 2014./15. gada duelim ar Daugavpils „Daugavu”, kuru fērieši izslēdza ar 2:1 un 1:1.

„Ventspils” šobrīd ieņem otro vietu Virslīgā un ar 25 vārtiem ir visrezultatīvākā turnīra komanda. Tieši pirms Eirokausiem bez spēļu prakses palika pamatvārtsargs Maksims Uvarenko, kurš sarkanās kartītes dēļ izlaida mačus pret „Daugavpili” (3:0) un „Jelgavu” (3:4). Ar jau desmit vārtus guvušo Ģirtu Karlsonu priekšgalā „Ventspils” spēlējusi patiešām rezultatīvi, taču pēdējos divos mačos ar sava līmeņa komandām – „Jelgavu” un „Spartaku” – kopā ielaidusi deviņus vārtus.

Iepriekšējā spēlē sastāvā nebija atgriezies arī Ndue Mujeci, par kuru Pols Ašvorts izteicies, ka viņš disciplīnas problēmu dēļ atskaitīts no sastāva. Iepriekš Ašvorts nevēlējās komentēt, vai līdz Eiropas līgas sākumam Mujeci būs atpakaļ ierindā, taču komandas pieteikumā Mujeci ir iekļauts. „Ventspilij” nesen pievienojās pussargs Aleksejs Aleksejevs un aizsargs Abdula Rašids Obiobī no Ganas, un Aleksejevs jau paspēja debitēt mačā pret „Jelgavu”.

„Domāju, ka mēs esam favorīti,” sarunā ar kluba mājaslapu izteicies Ašvorts. ”Tomēr skaidrs, ka par 8:0, kā bija "Ventspilij" ar Fēru klubu 2004. gadā, runas nav. Mūs gaida divi ne tie vienkāršākie mači, kuros priekš kopējās uzvaras jāpieliek maksimumu pūļu. Protams, mēs visi būsim priecīgi uzvarēt abos mačos un izdarīsim priekš tā visu, tomēr svarīgi neaizmirst, ka galvenais nav tas. Galvenais - iekļūšana nākamajā kārtā, lūk, šo uzdevumu "Ventspils" arī grasās atrisināt.”

FK "Ventspils" un "Vikingur" komandu cīņu no Ventspils sporta draugi varēs vērot Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē. Translācijas sākums ceturtdien plkst. 17.55.

„Jelgava” pirmo maču pret „Breidablik”aizvadīs viesos Islandē, mača sākums paredzēts 22:15. Islandē futbols šobrīd ir ne tikai karalis, bet arī viss galms, jo šīs valsts izlase spējusi ne tikai pārvarēt „Euro 2016” apakšgrupu kārtu, bet arī astotdaļfinālā izslēgt Angliju. „Breidablik” ir Islandes pašreizējā vicečempione, kas Eirokausos atgriežas pēc trīs gadu pārtraukuma. Iepriekšējā dalības reize EL gan izvērtās veiksmīga, jo izdevās pārvarēt pirmās divas kvalifikācijas kārtas, bet trešajā kārtā tikai pēcspēles pendelēs tika atzīts Kazahstānas „Aktobe” pārākums.

„Jelgavai” sezonas sākums nav izvērties īpaši spilgts (maigi sakot), un komanda jau nomainījusi galveno treneri – Vitālija Astafjeva vietā ieradies lietuvietis Sauļus Širmelis. Pēdējā mēneša laikā „Jelgavai” izdevies pacelties uz augstāku vietu Virslīgā (ceturto), kā arī iegūt Latvijas kausu, bet Virslīgas kopvērtējumā atstatums no „Spartaka” ir jau 12 punkti.

„Ja jāraksturo Islandes kluba spēles stils, tad es to nosauktu par samērā fizisku, taču tajā pašā laikā viņi spēj veidot labas kombinācijas un pieturēt bumbu. Pretinieks negūst daudz vārtu, visbiežāk tie tiek gūti pēc standartsituācijām. Mums jābūt gataviem ciešam presingam, tādēļ aizsargiem jābūt modriem,””Jelgavas Vēstnesim” gatavošanos komentē jelgavnieku galvenais treneris Sauļus Širmelis.

Teorētiski visgrūtākais pārbaudījums pirmajā kārtā sagaida Virslīgas līderi „Spartaku”, proti, Minskas „Dinamo”. Baltkrievijas futbola hierarhijā „Dinamo” pakāpusies uz otro vietu, pēdējās divās sezonās atpaliekot tikai no Kaspara Dubras pārstāvētās BATE, kas spēlēja arī Čempionu līgas grupu turnīrā. „Dinamo” savukārt jau divus gadus pēc kārtas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā un, lai arī ne reizi neiekļuva izslēgšanas spēlēs, Eirokausos var lepoties ar uzvarām pār tādām komandām kā „Zurich”, „Red Bull” („Liepājas” gaidāmā pretiniece ČL kvalifikācijā), „Viktoria Plzen” un „Fiorentina”.

„Spartaka” pluss savukārt ir uzņemtā sportiskā kondīcija. Jūrmalnieki pēdējās sezonas vienmēr uzsākuši ar ambicioziem plāniem, taču šoreiz ir arī sperti pirmie soļi to piepildīšanā, uzvarot deviņās no pirmajām 12 Virslīgas spēlēm. „Spartaks” pēdējo zaudējumu cieta 22. maijā Latvijas kausa finālā pret „Jelgavu”. Jūrmalas komandu nesen papildināja pieredzējušais aizsargs Pāvels Mihadjuks, no īres atgriezās Moštags Jagubī. Vakar gan tika paziņots par Naura Bulvīša pārcelšanos uz Anglijas ceturtās līgas komandu „Argyle”, tāpat uz „Riga” pārgājis Sergejs Kožans.

Visos trīs pāros atbildes spēles tiks aizvadītas pēc nedēļas, tāpat arī jau zināmas Latvijas klubu potenciālās pretinieces otrajā kārtā, ja izdosies tajā iekļūt. „Ventspils” cīnās par iespēju otrajā kārtā tikties ar Skotijas „Aberdeen” vai Luksemburgas „Fola Esch”, „Jelgavai” tikmēr uzvaras gadījumā pretim tiks albāņu „Partizan” vai Bratislavas „Slovan”, bet „Spartaka” un „Dinamo” dueļa uzvarētāju otrajā kārtā sagaida Īrijas „St. Patrick`s Athletic” vai Luksemburgas „Jeunesse Esch”. Šajā pārī pirmais mačs jau aizvadīts, un īri savā laukumā uzvarēja 1:0.

Dalība UEFA rīkotajos turnīros ir ne tikai prestiža jautājums,bet arī iespaidīgs ieguvums finansiālajā ziņā. Jau par zaudējumu pirmajā kārtā katrs klubs no UEFA iegūs prēmiju 200 tūkstošu eiro apmērā, bet otrās kārtas sasniegšana nodrošinās vēl 210 tūkstošus eiro. Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā (prēmija 2,4 miljoni eiro), jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com
FK Ventspils
FK «Jelgava», gatavojoties Eiropas līgai,...

1 2 67 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 10:32, pirms 8 gadiem
Ja 2 no 4 klubiem pārvarēs vismaz vienu pretinieku jau tad būs normāli un vēl gribētos vismaz lai klubi kopā iegūtu vismaz 8 punktus (tos dala uz 2, tātad 4). Tad reitingā būsim vismaz vienu punktu nopelnījuši.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-30 10:35, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Ja 2 no 4 klubiem pārvarēs vismaz vienu pretinieku jau tad būs normāli un vēl gribētos vismaz lai klubi kopā iegūtu vismaz 8 punktus (tos dala uz 2, tātad 4). Tad reitingā būsim vismaz vienu punktu nopelnījuši.
Kamēr tādi bulvīši braukāsies pa Anglijas zemākajām līgām, nekas labs Latvijas klubu futbolā nebūs
Jāciena sava futbola līga un nav jāatsaucas uz pirmo pabiru piedāvājumu

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:36, pirms 8 gadiem
kādēļ man šķiet, ka tie klubi jau ir padevušies bez cīņas (vismaz palasot intervijas, rakstus). Visi ar tādu pārāk lielu pietāti pret pretinieku

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:37, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: kādēļ man šķiet, ka tie klubi jau ir padevušies bez cīņas (vismaz palasot intervijas, rakstus). Visi ar tādu pārāk lielu pietāti pret pretinieku
Tā jau ir. Tikai Ventspilij ir varianti
Aiziet uz Anglijas 4. līgu pirms Eirokausiem ir nonsens
Jelgava dabūjusī pretī ļoti uzvaramu komandu, bet jau brugē atkāpšanās ceļu zaudējuma gadījumā

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 10:37, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: kādēļ man šķiet, ka tie klubi jau ir padevušies bez cīņas (vismaz palasot intervijas, rakstus). Visi ar tādu pārāk lielu pietāti pret pretinieku
nav jau brīnums. futbols Latvijā ir bērnu autiņos.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 10:40, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: nav jau brīnums. futbols Latvijā ir bērnu autiņos.
Pirmkārt vainīga ir psiholoģija. Mēs jau pirms spēles nolemjam, ka zaudēsim

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:43, pirms 8 gadiem
Spartakam 2. kārtā tik labas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 10:46, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Pirmkārt vainīga ir psiholoģija. Mēs jau pirms spēles nolemjam, ka zaudēsim
Pagājušo sezon izdevās ko uzvarēt ar. Spartaks bez maz virslīgā grib pārliecināt, ka tā nebija nejaušība. Spartaks māk futbolu spēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-30 10:49, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Pirmkārt vainīga ir psiholoģija. Mēs jau pirms spēles nolemjam, ka zaudēsim
Šeit nevaru piekrist. Iepriekšējā sezonā vairāki klubi izsita jūtami spēcīgāku pretinieku. Ir objektīva situācijas izvērtēšana- Zalcburgu un Minsku uzvarēt bez veiksmes ir ļoti grūti un tie ir objektīvi daudz stiprāki, bet interesē tieši ko Spartaks mūsu līderis spēs likt pretī Minskai (pēc 14 spēlēm Baltkrievijas čempionātā 4.vieta). Varbūt var ieķerties spēlē. Minska nesen Baltkrievijā zaudēja pēdējai vietai (Neman) un pēdējās 2 spēlēs 2 zaudējumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-06-30 10:58, pirms 8 gadiem
Liekas UEFA kausā ir izdevīgāk spēlēt, kā Čempionu līgā. Finansiāli.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 11:17, pirms 8 gadiem
Vikingur arī nav nekāda dāvana pēdējos gados tie ir kausos izsituši somu(Inter) un norvēģu klubus (Tromso) un pret Rusenborg (0-2, 0-0).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 12:19, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Tā jau ir. Tikai Ventspilij ir varianti
Aiziet uz Anglijas 4. līgu pirms Eirokausiem ir nonsens
Jelgava dabūjusī pretī ļoti uzvaramu komandu, bet jau brugē atkāpšanās ceļu zaudējuma gadījumā
#IslandeEuro2016

     [+] [-]

, 2016-06-30 12:32, pirms 8 gadiem
Prēmijas simpātiskas.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-30 12:35, pirms 8 gadiem
unibetā kofs uz Jelgavu - 6.25! Jāizmanto

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 12:41, pirms 8 gadiem
Spartakam vispār 2. kārtā tādi pretinieki, tādi pretinieki. Ņemami.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 13:00, pirms 8 gadiem
Spartakam ir jāuzvar,jo pretiniekiem ir problēmas ar komandu.

Dinamo have a big problem . Many injured players . The main goalkeeper of leaving the team . Just left the team sports manager . The atmosphere in the club is not very good .

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 13:01, pirms 8 gadiem
Dinamo Minsk in with bad atmosphere in club. Dinamo Minsk without Begunov (D4/1), Bangura (D13/0) and doubtful Mounir (D7/0). First GK Gutor (14/0) today left club, also Adamović (M12/1) soon. Spartaks good atmosphere in the team, at the moment of the championship leaders.by.tribuna.com/football/1041544925.html

     [+] [-]

, 2016-06-30 13:23, pirms 8 gadiem
Mums jau ar Bulvītis aizgāja. Bet nu tas ir tikai viens futbolists no 11.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 13:30, pirms 8 gadiem
Kāpēc šādos datumus jārīko šie klvaļi, zinot, ka paralēli notiek Euro2016? Ja, kāds spēlētājs patreiz kapā izlasē tad ko.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 13:34, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Kāpēc šādos datumus jārīko šie klvaļi, zinot, ka paralēli notiek Euro2016? Ja, kāds spēlētājs patreiz kapā izlasē tad ko.
Kvaļos parasti spēlē futbolā vājo valstu komandas.

     [+] [-]

, 2016-06-30 13:39, pirms 8 gadiem
Klavlapa rakstīja: Vel jau ir risks ka spele nebus tira. Ka mes to pirms gada redzejaam kad Skonto speleja pret Debrecenu
Kuru spēli domā?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 14:02, pirms 8 gadiem
FK LIEPĀJA PIEVIENOJAS HORVĀTU PUSSARGS MARKO BRTAN

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 14:26, pirms 8 gadiem
Gaidu ar nepacietību!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 14:45, pirms 8 gadiem
edmundsH rakstīja: Kvaļos parasti spēlē futbolā vājo valstu komandas.
Ne visas... Pamurgosim, ja šobrīd Real būtu jākapājās, tad nez vai čempī taga spēlētu Beils un CR7. Kurā brīdī ''lielie'' klubi ir labāki pēc cilvēciskā faktora, tā nesmuki.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 14:46, pirms 8 gadiem
Varēja jau kāds papūlēties un samainīt datumus vai laukumus, lai Rīgas reģionā (Jelgavā un Jūrmalā) nebūtu divas eirokausu spēles vienlaqicīgi (7. jūlijā).

     [+] [-]

, 2016-06-30 14:51, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Ne visas... Pamurgosim, ja šobrīd Real būtu jākapājās, tad nez vai čempī taga spēlētu Beils un CR7. Kurā brīdī ''lielie'' klubi ir labāki pēc cilvēciskā faktora, tā nesmuki.
Nesapratu, laikam nesmuki.

     [+] [-]

, 2016-06-30 14:52, pirms 8 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: FK LIEPĀJA PIEVIENOJAS HORVĀTU PUSSARGS MARKO BRTAN
Ja var lai ņem.

     [+] [-]

, 2016-06-30 15:01, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Varēja jau kāds papūlēties un samainīt datumus vai laukumus, lai Rīgas reģionā (Jelgavā un Jūrmalā) nebūtu divas eirokausu spēles vienlaqicīgi (7. jūlijā).
Nav Jelgava nekāds Rīgas reģions

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 15:28, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Ne visas... Pamurgosim, ja šobrīd Real būtu jākapājās, tad nez vai čempī taga spēlētu Beils un CR7. Kurā brīdī ''lielie'' klubi ir labāki pēc cilvēciskā faktora, tā nesmuki.
Tev ir tādi labi murgi. Paturpināsim tavu murgu, kas nekas cits arī nav, - ja Real kapājas, tad tam ir jākapājas pret kādu klubu. Kuru gribi? Atletico? Labi, ņemsim Atletico.
Tagad saskaiti, cik daudz TOP8 izlašu spēlētāju ir šajos Madrides klubos.

Grīzmans, CR7, Beils, Kross, Karasko, Pepe.

Saki, kāda tur var sanākt spēlēšana gan izlasēm, gan Realam? Paldies.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 15:41, pirms 8 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: unibetā kofs uz Jelgavu - 6.25! Jāizmanto
Likt vai nē? Tēma laba.

     [+] [-]

, 2016-06-30 15:41, pirms 8 gadiem
andrisfutbolists rakstīja: Liekas UEFA kausā ir izdevīgāk spēlēt, kā Čempionu līgā. Finansiāli.
Ventspilij der tikai virslīgas zelts. Tā jābūt.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-30 15:43, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: Tev ir tādi labi murgi. Paturpināsim tavu murgu, kas nekas cits arī nav, - ja Real kapājas, tad tam ir jākapājas pret kādu klubu. Kuru gribi? Atletico? Labi, ņemsim Atletico.
Tagad saskaiti, cik daudz TOP8 izlašu spēlētāju ir šajos Madrides klubos.

Grīzmans, CR7, Beils, Kross, Karasko, Pepe.

Saki, kāda tur var sanākt spēlēšana gan izlasēm, gan Realam? Paldies.
Kvalī spēlē amatieri. EČ spēlē profi. Toties visiem ir futbols. Portugālei EČ, mums kvalis.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 15:50, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: Tev ir tādi labi murgi. Paturpināsim tavu murgu, kas nekas cits arī nav, - ja Real kapājas, tad tam ir jākapājas pret kādu klubu. Kuru gribi? Atletico? Labi, ņemsim Atletico.
Tagad saskaiti, cik daudz TOP8 izlašu spēlētāju ir šajos Madrides klubos.

Grīzmans, CR7, Beils, Kross, Karasko, Pepe.

Saki, kāda tur var sanākt spēlēšana gan izlasēm, gan Realam? Paldies.
Jāmurgo biš dziļāk. Piem, tā pati Jelgava iegādājusies Beilu līdz ar to viņš šobrīd dīrātu kluba sastāvā futeni ne izlases.
1 2 67 komentāri