Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Baltkrievijā baidās par "Dinamo", Kubarevs visu saliek pa plauktiņiem

Baltkrievijā baidās par "Dinamo", Kubarevs visu saliek pa plauktiņiem
Oļegs Kubarevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau plkst.19:00 UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtā Minskas “Dinamo” uzsāks mājas spēli pret Jūrmalas “Spartaku”.

Lai gan bukmeikeru kantoros Baltkrievijas vicečempione Minskas “Dinamo” cīņā ar Jūrmalas “Spartaku” ir liela favorīte (1.45-4.10-6.00), pašā Baltkrievijā savas komandas sakarā tiek paustas lielas bažas. Vadošais futbola portāls football.by norāda, ka nav palicis ne miņas no komandas, kas pēdējās divās sezonās pratusi kvalificēties Eiropas līgas grupu turnīram.

Tiek akcentēts, ka pēdējās divās kārtās Baltkrievijas čempionātā “Dinamo” zaudēja pastarītei “Neman” (0:1) un līgas jaunpienācējai “Isloch” (1:3), sastāvs esot pilnībā zaudējis balansu, neskaitot dublierus, vairs neesot palicis neviena īsta centra aizsarga (starp citu, arī “Spartaku” pēdējās dienās pametuši abi vadošie centra aizsargi, tiesa, vietā piesaistīti divi citi), bet fani aicina “Dinamo” vadību atkāpties.

Portāls min, ka sākotnēji visi pārmetumi tika “Dinamo” serbu speciālistam Vukam Rašovičam, kura vadībā arī divreiz sasniegts Eiropas līgas grupu turnīrs, tomēr tas ātri aizmirsts. Sak, šobrīd taktiski komanda ir nekāda un, ja ielaiž vārtus pirmā, spēle ir norakstīta – pārkārtoties komanda šī trenera vadībā neprotot. Tomēr vienlaicīgi portāls norāda, ka diez vai tā ir trenera vaina, ja caurumi aizsardzības centrā jālāpa centra pussargiem.

“Dinamo” problēmas kļūst tikai dziļākas, jo aizvien palielinās lazarete, savukārt ilggadējais serbu leģionārs Nenads Adamovičs ir tuvu tam, lai dotos prom (“sēž uz čemodāniem”) sakarā ar līguma izbeigšanos un nevēlēšanos parakstīt jaunu par daudz mazāku algu. “Dinamo” selekcijas darbs bremzē, un fani pat ņirgājas par kluba paņēmieniem meklēt spēlētājus internetā, vadoties tikai uz samontētiem video rullīšiem. Starpsezonā pieļautas daudzas kļūdas. Football.by atzīst, ka samazinājies kluba budžets, tomēr “Dynamo” joprojām ir kārdinošs galamērķis vairumam baltkrievu futbolistu, taču tas izmantots vāji.

Iespējams, visas šīs problēmas Baltkrievijā min ar domu par sarežģīto misiju atkārtot kvalificēšanos Eiropas līgas grupu turnīram, nevis pieļauj domu, ka divu spēļu summā varētu tikt zaudēts Jūrmalas “Spartakam”. Tomēr mūsu komandas treneris Oļegs Kubarevs pēc ierašanās Baltkrievijā, protams, interesi izraisīja. Intervijā tam pašam football.by Kubarevs atklāj, ka saistībā ar laika patēriņu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas “Spartaks” ar autobusu ieradies vēlāk nekā plānots. Tāpat Kubarevs atzīst, ka zina par “Dinamo” sastāva problēmām, taču uzsver, ka jūrmalnieku gadījumā ir identiski sarežģījumi, un šajā aspektā abas komandas esot vienādos apstākļos.

Kubarevs baltkrievu žurnālistam atklāti pateica, ka nav priecājies par izlozi: “Šādu pretinieku varētu sagaidīt kvalifikācijas 2. vai 3.kārtā, bet nekādi 1.kārtā.” Uz jautājumu par pastiprināšanos ar četriem jaunpienācējiem, Kubarevs atbildēja sev raksturīgi tiešā manierē: “Neteiktu, ka tie ir pastiprinājumi, mēs vienkārši paņēmām futbolistus. Pagaidām vairāk vai mazāk komandā iekļāvies Kotdivuāras spēlētājs Ademārs, par pārējiem pāragri ko teikt.”

Kubarevs, taujāts, vai baltkrievu leģionāri “Spartakā” ir līderi, arīdzan atbildēja skarbi: “Latvijā ir vietējo futbolistu deficīts, lai gan ir tikai astoņas komandas. Ir atļauts laukumā atrasties pieciem spēlētājiem un, lai būtu konkurētspēja, mums tas jāizmanto maksimāli. Šobrīd izmantojam tikai trīs baltkrievus, jo Kaševskis ir traumēts. Nevar teikt, ka pārējie trīs ir līderi, bet noteikti viņi ir atslēgas spēlētāji. Kaševskis un Kazeka spēlēja centra asī, Platonovs viens no labākajiem turnīra snaiperiem. Ja Pušņakovu ņēmām kā perspektīvo, tad pārējiem trim bija jācementē komanda. Pārējie leģionāri ir gados jauni, un vispār mums visa komanda ir jauna, jo nevaram pieaicināt Latvijas labākos futbolistus. “Liepājai” un “Ventspilij” iespējas ir lielākas. Mums ir savs ceļš. Un pieredzējuši baltkrievi vajadzīgi komandas balansam.”

Kubarevs ir pesimistisks par baltkrievu spējām izsisties Eiropā: “Attiecībā uz baltkrieviem Eiropā man ir ne pārāk laba prognoze. Latvijas futbolists, kurš spēlē Pušņakova līmenī, Eiropā klubu atradīs ļoti ātri, jo viņam ir Eiropas pase, un tajā pašā Polijā viņš neskaitīsies leģionārs. Kā piemēru varu minēt Igoru Tarasovu – Baltkrievijas čempionātā bija vidēja līmeņa spēlētājs, bet Polijā spēlē “Jagiellonia”. Tāda paša līmeņa baltkrievam tur nokļūt ir grūti. Zubovičs mēģināja – nesanāca.”

Izmantotie resursi:
Когда не получается смотреть в одном...
Олег Кубарев: «Белорусским молодым игрокам...


Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.
Rodrigo de Pols. Foto: Imago Images/Scanpix

''Atletico'' uzvar savā laukumā un uz Dortmundi brauks ar minimālu vadību

Šodien UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē uzvarēja Madrides ''Atletico'', kas, gūstot divus vārtus pirmajā puslaikā, ar 2:1 apspēlēja Dortmundes ''Borussia''. Atbildes spēle gaidāma 16. aprīlī.