Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA samazina Cauņas pārstāvētās Maskavas CSKA sodu

Rolands Eliņš

UEFA samazina Cauņas pārstāvētās Maskavas CSKA sodu
Aleksandrs Cauņa pret Pablo Savaletu CSKA tukšo tribīņu priekšā
Foto: T. Adrianova/ Pfc-cska.com

Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA klubs bija saņēmis UEFA sodu aizvadīt trīs nākamās Čempionu līgas mājas spēles bez skatītāju klātbūtnes. Tika iesniegta apelācija, kuras rezultātā sods samazināts uz divām spēlēm, trešo piespriežot vien nosacīti.

Pēc CSKA un Mančestras "City" spēles, kura noslēdzās ar 2:2, turklāt laukumā atgriezās Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, uzvirmoja diskusijas par spēles aizvadīšanu pie tukšām tribīnēm. CSKA šādu sodu bija saņēmusi par līdzjutēju rasistisku uzvedību izbraukuma spēlē Romā, un pilnīgi veiksmīga nav izrādījusies arī apelācija, kura gan ļaus Maskavas futbola līdzjutējiem redzēt vismaz vienu ČL spēli klātienē.

UEFA Apelāciju komisija samazinājusi iepriekš piespriesto sodu, liekot CSKA aizvadīt divus mačus pie slēgtām tribīnēm, bet trešo spēli atstājot kā nosacītu sodu. Ņemot vērā, ka CSKA mačus ar "Bayern" un "City" jau aizvadīja bez skatītāju klātbūtnes, sods praktiski jau izciests, un nākamajā mājas spēlē pret "Roma" (25. novembrī) CSKA jau varēs sagaidīt līdzjutēju atbalstu. Nosacītā soda ilgums noteikts uz pieciem gadiem. Pēc pirmā apļa CSKA ieņem pēdējo vietu savā grupā, tiesa, uzvaru vēl nav izcīnījusi arī Mančestras komanda.

UEFA arī paziņojusi, ka uzsāk izmeklēšanu divu Eiropas līgas spēļu sakarā - 23. oktobrī nekārtības tribīnēs bijušas novērotas kaimiņvalstu klubu Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Sparta" duelī, bet dienu iepriekš mačā Kijevā "Metalist" izpelnījās UEFA interesi ar līdzjutēju rasistisku uzvedību, savukārt tās pretiniece Varšavas "Legia" nonākusi sankciju priekšā divdomīga plakāta dēļ, kuru pati demonstratīvi pārpublicēja savā "Facebook" profilā.

Savukārt nedaudz kuriozs gadījums novērots Anglijas Premjerlīgā, kur pieņemts lēmums uz laiku atstādināt tiesnesi Marku Klatenburgu. Pēc "Crystal Palace" un "West Brom" neizšķirta 2:2 galvenais tiesnesis Klatenburgs pārkāpis Premjerlīgas noteikumus un stadionu atstājis bez saviem palīgiem, jo vēlējies paspēt uz dziedātāja Eda Šīrana koncertu. Klatenburgs pēc spēles arī telefoniskiapspriedies ar "Crystal Palace" treneri Nīlu Varnoku, un arī šādas sarunas ir pret Premjerlīgas noteikumiem.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Mark Clattenburg: Premier League...
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-29 12:03, pirms 9 gadiem
Labi vēl, ka Klatenburgs kompensācijas laiku nesaīsināja

UEFA spridzina, pēc tam, kad CSKA pārkāpa sodu un ielaida stadionā dažus simtus fanu, viņiem vēl samazina sodu...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-29 12:18, pirms 9 gadiem
Klatenburgs to premjerlīgas spēli notiesāja savā ierastajā līmenī! Var teikt, ka CP atņēma 3 punktus. Bet vēl katram pa golam nevajadzēja skaitīt. Nu īsts ķīselis...gandrīz kā cirkā...

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 12:30, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: Labi vēl, ka Klatenburgs kompensācijas laiku nesaīsināja

UEFA spridzina, pēc tam, kad CSKA pārkāpa sodu un ielaida stadionā dažus simtus fanu, viņiem vēl samazina sodu...
Bet ar ko tikās vakar pats FIFA šefs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-10-29 15:48, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Bet ar ko tikās vakar pats FIFA šefs?
ar ko?