Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Horvāti atspēlē divus vārtus, bet ''Milan'' tomēr spēj izraut uzvaru

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Horvāti atspēlē divus vārtus, bet ''Milan'' tomēr spēj izraut uzvaru
Patriks Kutrons
Foto: Reuters/Scanpix

Pārsteidzoši noslēgusies Eiropas līgas grupu turnīra otrā kārta. Itālijas ''Milan'' savā slavenajā ''San Siro'' stadionā šokējoši izlaida divu vārtu pārsvaru pret ''Rijeka'', bet, pateicoties Patrika Kutrona vārtiem ceturtajā kompensācijas minūtē, septiņkārtējā UEFA spēcīgākā klubu turnīra uzvarētāja svinēja laimīgu uzvaru (3:2). Negaidīti ar vienu punktu mājās nācās samierināties ''Everton'', kas tikai divas minūtes pēc nonākšanas vairākumā izlaida vadību pret ''Apollon'' (2:2).

''Milan'' vasarā darbojās ļoti aktīvi, liekot futbola atbalstītājiem visā pasaulē noprast, ka kādreizējais Eiropas grands varētu atgriezties elitē. Sezonas sākums ritēja vienās uzvarās līdz smagajam ''Lazio'' klupienam (1:4), kas lika milāniešiem atgriezties atpakaļ uz zemes. Trīs uzvaras un vēl vienu zaudējumu vēlāk ''Milan'' gaidīja otrā Eiropas līgas spēle. Pretiniece ''Rijeka'' ir, iespējams, savā labākajā stāvoklī. Pagājušajā sezonā tā pārtrauca trīs gadu sudrabu sēriju Horvātijā un pirmoreiz vēsturē triumfēja valsts augstākajā līgā.

''Milan'' maču sāka labi, 14. minūtē izvirzoties vadībā - 1:0. Precīzi sita Andrē Silva, kurš teicami tika galā ar savu pretspēlētāju. ''Milan'' jaunpienācējam jau ceturtie vārti Eiropas līgā šosezon. Otrajā puslaikā itālieši pārsvaru palielināja, kad pēc stūra sitiena bumba nonāca Mateo Musačio priekšā, kurš no pāris metru attāluma nekļūdījās - 2:0. Argentīniešu aizsarga pirmie vārti jaunajā klubā.

Tomēr īstā drāma bija gaidāma tikai pēdējās desmit minūtēs. Sākumā ganietis Maksvels Akostijs samazināja starpību - 2:1. Viņam izdevās tikt aiz visas ''Milan'' aizsardzības jau pašā mājinieku laukuma puses sākumā. Akostijs izskrēja izgājienā pret vārtsargu, kurš, lai arī spēja nobloķēt sitienu, nespēja glābt komandu, jo bumba, šķietami lidojot garām vārtiem, interesantā veidā tomēr spēja atrast tīklu no iekšpuses. Pamatlaika pēdējā minūtē milānieši paklupināja ''Rijeka'' spēlētāju savā soda laukumā un nokārtoja dramatisku pendeli, kas tika arī izmantota, kad precīzi sita bijušais ''Lazio'' aizsargs Josips Eless - 2:2. Kas par emocijām no ''Rijeka'' puses, atspēlēt divus vārtus pret tik slavenu klubu, tik leģendārā stadionā.

Bet arī ar to viss nebija beidzies, jo pirmspēdējā kompensācijas minūtē Fabio Borīni fantastiski iespēlēja bumbu ''Rijeka'' soda laukumā, kur to tikpat izcili sagaidīja Patriks Kutrons, kurš iznīcināja viesu aizsardzības slazdu, 19 gadus vecajam uzbrucējam gūstot uzvaras vārtus - 3:2.

Pārsteigumu netrūka arī Liverpūlē, kur vietējā ''Everton'' nespēja pieveikt Kipras ''Apollon'', neskatoties, ka angļu klubs sūtīja labāko sastāvu. Tieši viesi izvirzījās vadībā pirmie, savus karjeras ceturtos vārtus Eiropas līgā iesitot spānim Adriānam Sardinero - 0:1. Uzbrucējs saņēma lielisku centrējumu vārtu priekšā un izdarīja sitienu pa ''Everton'' jaunpienācēja Džordana Pikforda sargātajiem vārtiem. Anglis bumbu nespēja kārtīgi atvairīt, un tā atlidoja atpakaļ Sardinero, kurš ar otro piegājienu sita precīzi.

Iedzinējos Premjerlīgā vāji sākusī komanda atradās tikai astoņas minūtes, jo Veins Rūnijs bija spējīgs izmantot katastrofālu pretinieku kļūdu un sist vārtos - 1:1. ''Apollon'' aizsargs neaprēķināja spēku ar kādu izdarīja piespēli atpakaļ vārtsargam, proti, bumba slīdēja viņam garām, kur līdz tai pirmais tika slavenais angļu uzbrucējs, kurš bija precīzs 40. reizi Eiropas turnīros.

Otrajā puslaikā ''Everton'' jau izdevās pārņemt vadību - 2:1. 66. minūtē pēc teicamas Gilfi Sigurdsona piespēles 19 gadus vecais Nikola Vlasičs izskrēja viens pret vārtsargu un guva pirmos vārtus ''Everton'' rindās. Interesanti, ka jaunā horvāta bijušais komandas biedrs ''Hajduk'' rindās Antons Maglica izdarīja rezultatīvo piespēli pretinieces ''Apollon'' labā.

86. minūtē bija sajūta, ka kipriešu iespējas iegūt kaut punktu ir zaudētas, jo aizsargs Valentīns Roberge par bīstamu spēli nopelnīja sarkano kartīti. Tomēr ''Apollon'' vajadzēja tikai divas minūtes nospēlēt mazākumā, lai izlīdzinātu rezultātu - pēc izcila Žao Pedro brīvsitiena neapturams bija Ektors Juste - 2:2.

Paralēli E grupā maču aizvadīja arī divu lielvalstu klubi Lionas ''Olympique'' un ''Atalanta''. Neskatoties uz izteikto dominanci laukumā no francūžu puses, pa vienam iesita abas komandas - 1:1. Itālijas pagājušās sezonas ceturtās vietas vienība vārtus guva ar brīvsitiena palīdzību, ko fantastiski izmantoja komandas līderis Alehandro Gomess.

Citā spēlē Maskavas ''Lokomotiv'' sagrāva Čehijas ''Zlin'' (3:0). Visus trīs vārtus jau pirmajās 17. minūtēs iesita portugāļu pussargs Manuels Fernandess. Viņa karjeras pirmais hat-trick. Tikmēr negaidītu zaudējumu cieta Vācijas pagājušās sezonas pārsteigums ''Hoffenheim'' (1:2), kas nespēja noturēt otrajā minūtē iegūto pārsvaru pret ''Ludogorets''. Apbrīnojamāku atspēlēšanos gan varēja vērot Belgradā, kur ''Partizan'', lai arī pabeidza pirmo puslaiku ar 2:0 vadību, spēli beidza zaudētājos ar 2:3 pret Kijevas ''Dynamo''. Uzvarētājiem divreiz izcēlās brazīlietis Žuniors Moraess.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīra 2. spēļu kārta (28. septembris)

SpēleRez./Laiks
Astana (Kazahstāna) - Slavia Prague (Čehija)1:1
Athletic Bilbao (Spānija) - Zorya Luhansk (Ukraina)0:1
BATE Barysaw (Baltkrievija) - Arsenal (Anglija)2:4
1. FC Köln (Vācija) - Crvena Zvezda (Serbija)0:1
Konyaspor (Turcija) - Vitória de Guimarães (Portugāle)2:1
Lazio (Itālija) - Zulte Waregem (Beļģija)2:0
Lugano (Šveice) - Steaua București (Rumānija)1:2
Nice (Francija) - Vitesse (Nīderlande)3:0
Östersunds FK (Zviedrija) - Hertha Berlin (Vācija)1:0
Viktoria Plzeň (Čehija) - Hapoel Be'er Sheva (Izraēla)3:1
Rosenborg (Norvēģija) - Vardar Skopje (Maķedonija)3:1
Red Bull Salzburg (Austrija) - Olympique Marseille (Francija)1:0
Zenit St. Petersburg (Krievija) - Real Sociedad (Spānija)3:1
AC Milan (Itālija) - Rijeka (Horvātija)3:2
AEK Athens (Grieķija) - Austria Vienna (Austrija)2:2
Braga (Portugāle) - İstanbul Başakşehir (Turcija)2:1
Everton (Anglija) - Apollon Limassol (Kipra)2:2
Lokomotiv Moscow (Krievija) - Fastav Zlín (Čehija)3:0
Ludogorets Razgrad (Bulgārija) - TSG 1899 Hoffenheim (Vācija)2:1
Olympique Lyonnais (Francija) - Atalanta (Itālija)1:1
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) - Villarreal (Spānija)0:0
Partizan Beograd (Serbija) - Dynamo Kyiv (Ukraina)2:3
Sheriff Tiraspol (Moldova) - København (Dānija)0:0
Skënderbeu Korçë (Albānija) - Young Boys (Šveice)1:1

     [+] [-]

, 2017-09-29 01:32, pirms 7 gadiem
Cerams, Silvam dos vairāk spēlēt!!! Pret Romu, imo,būs grūti viņiem,.

     [+] [-]

, 2017-09-29 09:07, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Cerams, Silvam dos vairāk spēlēt!!! Pret Romu, imo,būs grūti viņiem,.
Man šķiet, ka Montella tomēr nebūs tas treneris, kas pacels Milānu.

     [+] [-]

, 2017-09-29 09:10, pirms 7 gadiem
Prieks par Bergamo.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-29 11:14, pirms 7 gadiem
SEPTIŅKĀRTĒJIE EIROPAS ČEMPIONI Milāna?????????
Biedri Alksnāj, brieniet pilnīgos krūmos!

     [+] [-]

, 2017-09-29 11:37, pirms 7 gadiem
kasagrande rakstīja: Man šķiet, ka Montella tomēr nebūs tas treneris, kas pacels Milānu.
Piekrītu, Montella`s potenciāls un griesti bija ar Fiorentina, tas arī viss no viņa. Nespēj mentāli viņš augstāk pacelt.
Ļoti ceru ka jau pirms Ziemassvētkiem Carlo Ancelotti pārņems vadību, jau pirms pāris gadiem vēlējās Milānas vadība šo speciālistu atjaunot amatā, taču Vācijas vilinājums Carlo šķita pieņemamāks, jauns izaicinājums tā teikt.
Forza Milan!!!

     [+] [-]

, 2017-09-29 11:49, pirms 7 gadiem
slajs rakstīja: Piekrītu, Montella`s potenciāls un griesti bija ar Fiorentina, tas arī viss no viņa. Nespēj mentāli viņš augstāk pacelt.
Ļoti ceru ka jau pirms Ziemassvētkiem Carlo Ancelotti pārņems vadību, jau pirms pāris gadiem vēlējās Milānas vadība šo speciālistu atjaunot amatā, taču Vācijas vilinājums Carlo šķita pieņemamāks, jauns izaicinājums tā teikt.
Forza Milan!!!
Pagājušajā sezonā ar tiem kadriem, kas bija Milānas rīcībā, viņš diezganlabi tika galā un brīžiem Milāna rādīja tiešām ļoti labu sniegumu, ka es pat kļuvu par Milānas līdzjutēju, taču vienā brīdī no sastāva traumu dēļ izkrita vairāki līderi un kaut kur Milānas labā spēle pazuda. Bet ar šīs sezonas kadriem un kluba ambīcijām šķiet, ka īsti labi nebūs. Pagaidām it kā nav par ko atlaist, bet, ja pēc pāris nedēļām zaudēs Milānas derbijā, tad gan droši vien atlaidīs. Es pagaidām liktu uz to, ka Inter veiksies labāk.