Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vaņinam un "Zurich" pirmā uzvara Eiropas līgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vaņinam un "Zurich" pirmā uzvara Eiropas līgā
Andris Vaņins
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā pirmo uzvaru izcīnīja Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais Šveices otrās līgas klubs "Zurich", kas ielaida 73. minūtē, tomēr sešas minūtes vēlāk atgriezās vadībā un ar 2:1 pieveica Turcijas piekto spēcīgāko klubu "Osmanlispor", kas vārtu rāmī izdarīja divus sitienus.

Spēles pirmajā pusē notikumus laukumā kontrolēja "Zurich", kas pirmo momentu izveidoja devītajā minūtē. Burims Kukeli saņēma bumbu kreisajā flangā, taču izlēma doties centra virzienā, tiekot līdz soda laukumam un sitot tālajā stūrī, tomēr viesus glāba 33 gadus vecais lietuviešu vārtsargs Židrūns Karčemarsks.

Par varoni viņš vēlreiz kļuva 26. minūtē. Laukuma saimnieki situāciju centās saasināt ar piespēlēm soda laukumā, un tas nostrādāja – Marko Šenblahers tika pieturēts aiz krekla, un tiesnesis nekavējoties piešķīra 11 metru soda sitienu. Pie bumbas devās slovēņu uzbrucējs Džengis Čavuševičs, kurš deva priekšroku spēkam, nevis precizitātei, un bumbas lidojuma virzienu uzminējušais Karčemarsks pendeli atvairīja.

Turpretī "Osmanlispor" bija vajadzīga pusstunda pirmā momenta izveidošanai. Soda sitienam no labās malas sekoja cīņa par bumbu pie soda laukuma robežas. No distances sita Musa Čairans. Sekoja rikošets, tomēr jau nokritušais Andris Vaņins spēja aizsniegties līdz bumbai un glābt Cīrihes komandu no nonākšanas iedzinējos.

Komandas biedri paldies pateica, pirmā puslaika kompensācijas laikā izvirzoties vadībā. Saņēmis bumbu savā laukuma pusē, lielisku reidu veica Šenblahers, kurš apspēlēja vienu pretinieku, pameta bumbu ar galvu uz priekšu, pietuvojās soda laukumam un ar rikošeta palīdzību piemānīja Turcijas kluba vārtsargu – 1:0 "Zurich" labā.

"Osmanlispor" otro puslaiku sāka ar apņēmīgu spiedienu. Sekoja pāris pusmomenti, tomēr jāglābj Vaņinam nebija. Plus ofensīva uzbrukumā nozīmēja caurumu veidošanos aizsardzībā, un 60. minūtē lieliska iespēja radās uz maiņu laukumā nākušajam pussargam Roberto Rodrigesam. Pretuzbrukumā viņš saņēma piespēli soda laukumā, tomēr no tuvas distances sita krietni pāri vārtiem.

Par to nācās samaksāt 73. minūtē, kad "Osmanlispor" panāca izlīdzinājumu. Reidam pa labo malu sekoja piespēle soda laukumā, un nīderlandietis Adams Mahers, kurš piecas reizes vilcis mugurā valstsvienības kreklu, ar pirmo pieskārienu no desmit metriem pārspēja Vaņinu ar sitienu tālajā apakšējā stūrī – 1:1.

Tomēr pārsvars joprojām piederēja "Zurich". Laukuma saimnieki neizmantoja pirmo iespēju atgriezties vadībā, jo sitiens no 15 metriem tika bloķēts, taču 11 minūtes līdz pamatlaika noslēgumam rezultāts kļuva 2:1. Pendeli neiesitušais Čavuševičs izmantoja pretinieku aizsarga paklupšanu, ieskrēja vārtu priekšā un ar galvu no tuvas distances izrāva Šveices klubam trīs punktus.

Grupas otrā spēlē Bukarestes "Steaua" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Villarreal", kas ar četriem punktiem atrodas grupas pirmajā vietā, jo pirmajā kārtā izdevās atspēlēties un pieveikt "Zurich". Vaņina komanda ir otrā, taču trīs punkti ir arī "Osmanlispor", kas pirmajā kārtā pieveica "Steaua".

L grupas kopvērtējums

VKomandaUNZVP
1.Villarreal1103:24
2.Zurich1013:33
3.Osmanlispor1013:23
4.Steaua0111:31

     [+] [-]

, 2016-09-29 21:58, pirms 7 gadiem
Šodien Cīrihe var priecāties, bet Turcijā ies grūti. Eh, Vaņins maziet nokavēja ar lecienu. Šenblaheram lieliski vārti.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-29 22:12, pirms 7 gadiem
žēl, ka neredzēju pirmo puslaiku, jo otrajā vienkārši nespēju novērsties no spēles, aizraujoš un atklāts futbols. aizsardzības izskatijās nedaudz amatieriskas, bet vismaz ļoti skatāma spēle. Un prieks, par Vaņina uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-29 22:26, pirms 7 gadiem
Malacis Vanins!!Stabila spēle vinja izpildījumā

     [+] [-]

, 2016-09-29 23:08, pirms 7 gadiem
Priecē..

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 00:47, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Šodien Cīrihe var priecāties, bet Turcijā ies grūti. Eh, Vaņins maziet nokavēja ar lecienu. Šenblaheram lieliski vārti.
Sezonas top5 reids

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 05:18, pirms 7 gadiem
Tagad jāuzvar rumāņi, spāņi ar turkiem ničā un Cīrihe 1. vietā