Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Viasat Sport Baltic" piedāvā Čempionu līgas spēles un Vaņina maču Eiropas līgā

"Viasat Sport Baltic" piedāvā Čempionu līgas spēles un Vaņina maču Eiropas līgā
Andris Vaņins
Foto: fc-sion.ch

Šonedēļ "Viasat Sport Baltic" (VSB) piedāvā UEFA Čempionu līgas otrās kārtas spēles: "Arsenal" – "Olympiacos", "Barcelona" – Leverkūzenes "Bayer", "Astana" – "Galatasaray", Turīnas "Juventus" – "Sevilla" un "Manchester United" – "Wolfsburg". "Viasat Xtra" kanālos varēs redzēt arī visas pārējās UEFA Čempionu līgas spēles, bet ceturtdien VSB piedāvā divas UEFA Eiropas līgas spēles - "Augsburg" pret "Partizan" un "Liverpool" maču ar Andra Vaņina pārstāvēto "Sion".

UEFA Čempionu līgas pirmajās kārtās vairāki Eiropas futbola grandi pārsteidza ar negaidītiem rezultātiem mačos ar Anglijas klubu piedalīšanos – "Manchester United" zaudēja Eindhovenā, "Manchester City" piekāpās Turīnas "Juventus" savā laukumā, "Arsenal" zaudēja Zagrebā… Līdz ar to ļoti svarīgi izcīnīt punktus otrajā kārtā, un vislabāk jau trīs punktus. "Arsenal" savā laukumā spēlēs ar "Olympiacos", bet "Manchester United" - ar "Wolfsburg".

Ceturtdien VSB pārraidīs arī divas UEFA Eiropas līgas spēles, no kurām vienā Andra Vaņina "Sion" izbraukumā tiksies ar vienu no titulētākajiem Anglijas klubiem "Liverpool". Pirmajā kārtā "Sion" ar Vaņinu vārtos ar 2:1 uzvarēja Kazaņas "Rubin".

Oskars Morozovs, "Viasat Sport Baltic" komentētājs

“Arsenal un Olympiacos vienā Čempionu līgas grupu turnīrā nonākuši ceturto reizi. Iepriekšējās trijās reizēs uzvaras vienmēr izcīnījuši mājinieki. Olympiacos Anglijā kopumā Eirokausu turnīros nav veicies - 12 spēlēs piedzīvoti divpadsmit zaudējumi, zaudēti 37, bet gūti tikai trīs vārti, tiesa, divi no tiem gūti viesojoties pie Arsenal. Olympiacos ir vienīgais klubs, kas šosezon Grieķijas Superlīgā spēlē ar 100% rezultātu, uzvarot visās piecās pirmajās kārtās, kamēr Arsenal iešūpojas pamazām, tiesa pēdējās divās visu turnīru spēlēs, pēc diviem zaudējumiem divās iepriekšējās, izcīnītas divas uzvaras, pie kam pēdējā Premjerlīgas kārtā graujoša 5:2 uzvara pār pārsteidzošajiem Leicester City. Abas vienības, gan Arsenal, gan Olympiacos, Čempionu līgas grupu turnīru sāka ar zaudējumiem, un, ja Olympiacos gadījumā zaudējums pret Bayern ir likumsakarīgs, tad Arsenal izbraukuma zaudējums pret Zagrebas Dinamo ir negaidīti nepatīkams pārsteigums. Tai komandai, kas vēlas cīnīties par astotdaļfinālu, būtu īstais laiks sāk krāt punktus. Ja Arsenal netiks pie punktiem arī otrajā kārtā, var palikt bešā arī pēc trim, jo nākamajā spēlē jātiekas ar biedējošajiem Bayern. Vengeram punkti savā laukumā jāņem, lai pirmo reizi pēdējo 16 sezonu laikā nav jāpaliek bez 1/8 fināla.”

Jānis Vuguls, "Viasat Sport Baltic" komentētājs

“Bayer 04 pirmajā kārtā izcīnot uzvaru pār Baltkrievijas BATE, Vācijas komanda ierodas uz spēli ar Barcelona kā E grupas līdervienība. Pagājušo reizi viesojoties Camp Nou stadionā 2012.gadā spēles iznākums bija 7:1 Barcelona labā, kurai toreiz 5 vārtus guva Lionels Mesi. Šoreiz mājniekiem būs jāiztiek bez savas spēlējošās futbola leģendas un būs interesanti redzēt kā komanda kompensēs sava līdera trūkumu. Leverkūzene pēc neizteiksmīgā sezonas sākuma, spējusi izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas Bundeslīgā un atrodas piektajā vietā Vācijas čempionātā.”

Jānis Vuguls, "Viasat Sport Baltic" komentētājs:

“Šajā pārī spēkiem mērosies abas D grupas līdervienības Turīnas Juventus un Sevilla, kuras pirmajā kārtā izcīnījušas uzvaras (Sevilla ar 3:0 pārspēja Menhengladbahas Borussia, savukārt Juventus izbraukumā spēja uzvarēt Manchester City ar 2:1). Abām komandām vēl kopīgs ir ļoti neveiksmīgs starts Nacionālajos čempionātos, kur aizvadīto spēļu skaits un bilance ir identiski - viena uzvara, divi neizšķirti un trīs zaudējumi, kas komandas ierindo turnīra tabulas lejasdaļā. Uzvarētāju treneris no sevis nedaudz varēs noņemt samilzušo kritikas slogu, jo seši punkti divās spēlēs jau ir vairāk kā puse no darba domājot par iekļūšanu nākamajā kārtā.”

Ilvars Koscinkevičs, "Viasat Sport Baltic" komentētājs:

“Manchester United 1. kārtā negaidīti zaudēja Eindhovenā, tāpēc vēl viens klupiens jau varētu krietni sarežģīt izkļūšanu no grupas. Nedēļas nogalē trīskārtējie Eiropas čempioni svinēja pārliecinošu uzvaru Anglijas Premjerlīgā, kur pirmo reizi kopš Fergusona ēras beigām izdevies tikt turnīra tabulas pašā galvgalī. Tikmēr Wolfsburg sezona ne tuvu nav sākusies kā cerēts – tikai trīs uzvaras septiņas Bundeslīgas spēlēs. Lai arī Wolfsburg šajā grupā ielozēta tikai no 4. groza, daudzi uzskata, ka tieši šī Vācijas komanda kopā Manchester United uzskatāmas par stiprākajām šajā kvartetā! Tātad šo varētu saukt arī par favorītu dueli!”

UEFA Čempionu līgas spēles kanālā VSB

DatumsLaiksTurnīrsSpēle
29. septembrī21:55UEFA ČLArsenal – Olympiacos
29. septembrī23:45UEFA ČLBarcelona – Leverkūzenes Bayer
30. septembrī18:50UEFA ČLAstana – Galatasaray
30. septembrī21:35UEFA ČLTurīnas Juventus – Sevilla
30. septembrī23:45UEFA ČLManchester United – Wolfsburg
1. oktobrī19:55UEFA ELAugsburg – Partizan
1. oktobrī22:00UEFA ELLiverpool - Sion

, 2015-09-29 08:31, pirms 9 gadiem
Liverpool - Sion tas priekš LV
, 2015-09-29 10:56, pirms 9 gadiem
Forsh laiks 20.00, paspeshu majas. Mosh kads pubs jaiekaro.
, 2015-09-29 11:02, pirms 9 gadiem
Nezvai Viašrota uzmācīgā reklāma palīdzēs spodrināt savas noplukušās spalvas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
48

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.